Hava Durumu

Koklamaya kıyamam benim güzel manolyam

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2020 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2020 07:43

Büyüleyen kokusuyla, estetik güzelliğiyle, bir kez bile koklanırsa soluveren nazik yapısı ve yemyeşil canlı yapraklarıyla bahçelerimizi, parklarımızı süsleyen manolya ağaçlarını sevmeyen yoktur sanırım.

Ya o ünlü şarkı?... Merhum Zeki Müren'in yazıp bestelediği "Koklamaya kıyamam benim güzel manolyam" adlı bir eserde anlatılan bu nadide ağaçla ilgili doğa dostu okurum Sayın Serkan Özgiray'dan gelen bir istekle Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne hafta sonunda merhabamızı sunarken pazartesi günü

yine bu köşedeyiz efendim..

Evet; şunları yazıyor Sayın Özgiray:

"Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Bölge Parkı'ndaki Havuzlu Park kesiminde bulunan geniş alanın doğu kısmına bir süre önce ekilmiş olan beş adet yetişkin manolya ağacından iki tanesi kuruyup kesilmişti..

Üzülmüştük tabii..

Bu güzel manolya ağaçlarının yerleri şimdilerde parkımızda çürük birer diş gibi boş kaldı.

Büyükşehir Belediyesi elindeki yetişkin manolya ağaçlarından iki tanesini buradaki boş yerlere dikebilirse buradaki güzellik kat kat artar.

Umarım sayın yetkililer bu talebimi olumlu karşılarlar ve ben de sıcağı sıcağına yeni dikilen manolya ağaçlarının fotoğraflarını çekerek bu köşemde paylaşır ve kendilerine teşekkürlerimi sunma fırsatı bulurum.."

- Serkan ÖZGİRAY

TEŞEKKÜR PANOSU

ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

"Yaşamakta olduğumuz karantina günleri yüzünden sokak hayvanlarına karşı büyük bir duyarlılık sergileyen ve onlara yiyecek dağıtan Nilüfer Belediyemiz'in yönetim kadrosu ve bütün pensoneline gösterdikleri bu duyarlı ve örnek davranış nedeniyle tebriklerimi, açık teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Berrin YAZGAN

ANNEANNEYE GİDERKEN!..

"Beşevler semtimizden (Nilüfer) sayın ilgililere seslenmek amacıyla yazıyor ve köşenizde yayınlanmasını rica ediyorum: Beşevler Caddesi'nden, Bilgin Sokak'a girdikten sonra yaklaşık yirmi metre kadar yukarıda bulunan kaldırımın bitim yerine ait bu fotoğrafa

dikkatlice bakılırsa bir anne olarak yaşadığım sıkıntıyı daha iyi anlarsınız.

Kaldırım bitiş köşesi görüldüğü gibi nedense yarım bırakılmış.. Ben küçük kızımı bebe arabasıyla hergün anneannesine götürüyorum.Anneannemiz 65 yaş meselesiyle evinden dışarı çıkamıyor. Biz de hergün ona gidip gelirken buradan geçmek zorunda kalıyoruz.

Bebek arabasıyla bu bozuk yerden geçebilmek epeyce zor. Araba devrilecek gibi oluyor. Buraya hiç olmazsa biraz asfalt yama yapılıversin.

Ricamızdır. Lütfen.."

Adının acıklanmasını istemeyen bir genç anne

65 YAŞ VE YAKINMA!..

"65 yaşın üzerindeyim..

Koronavirüs nedeniyle evden çıkamama kararına saygıyla uyuyorum. Fakat diş tedavim ve emekli maaşım, çeşitli banka işlemlerim, ödemelerim nedeniyle evden çıkamadığım için güç durumlarda kalıyorum..

Benim gibi bu güçlük içinde olanların fazla olduğunu ve evlerinde bu yüzden çok sıkıldıklarını sanıyorum. Bu itibarla sayın yetkililerin bir an önce 65 yaş üstü kişilere yardımcı olabilecek kararlar almasını hasretle bekliyorum."

Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.