Hava Durumu

Konak Camii cemaatinin bereketli iftar sofrası

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 07:25

Değerli okurlarım;
Köşemizde her gün birçok şikayet, öneri ve hizmetleri konu alan yakınmalara yer veriyorum..
Zaman zaman da kendilerine sunulan kaliteli hizmetlerden memnuniyet duyan, teşekkür eden okurlarımın iletilerine yer vermek mutluluk veriyor.
İşte mübarek Ramazan ayında Nilüfer'in en özel camilerinden biri olan Beşevler Konak Camii için 'çevre sakini bir okurumdan' içtenlikle yazılmış bir şiirin de olduğu ileti aldım.
Bu anlamlı şiiri birlik ve beraberliğe neden olması, kardeşliğe kuvvet vermesi ve ramazan ayı boyunca düzenlediği iftar ve sahur programlarıyla, yemyeşil ve çiçeklerle bezeli ferah bir ortamda çok güzel çalışmalar gösteren Konak Camii cemaati adına yayınlamak istiyorum.. Şiir şöyle:

"İçeriz sabah akşam Olgun Bey'in tavşan kanı çayını/ Kurra Hafızı Mustafa Hoca'nın arkasında kılarız namazımızı/ Ramazan ayında birlikte yaparız sahur ve iftarımızı/ Ne güzeldir Konak Camii, kubbeleri de altın sarısı."
...
Salih Hocamız'ın ne güzeldir sesi/ Doyamayız koklamaya Mustafa Abimiz'in diktiği rengarenk çiçekleri/ Kutlamak lazım Dernek Başkanı Selahattin Genç Abimiz'i/ Ne güzeldir Konak Camii, tertemiz, pırıl pırıldır içi."
...
Birlik beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var/ İçinde saf tutmuş Muzaffer, İsmet, Kemal, Sait ve Gündüz Abiler/ Cuma tebriği, bayram kutlamasını canı gönülden paylaşırlar/ Ne güzeldir Konak Camii, gören gönüller ferahlar./
...
Rabbim kavuşmayı nasip etti bu mübarek Şehr-i Ramazan'a/ Feyzi, bereketi, rahmetiyle nasip eylesin ümmeti Muhammed'i/ Sık sık iftar verecek gönülleri zengin cemaati./ Ne güzeldir Konak Camii, inşallah dünya hep var olur, cemaatle dolup taşar.."

Sağlık, sıhhat, huzur, mutluluk içinde daha nice güzel ve bereketli iftar sofralarına...

Misi Sanatevi'nde sanat maratonu

Nilüfer Bld.'nin, Gümüştepe (Misi) Mahallesi'ndeki "Sanatevi", ilk konuklarını ağırlıyor. Ressam Sercan Apaydın ile Mehmet Çevik, üç hafta boyunca çalışmalarını burada gerçekleştirecek.
Nilüfer'in eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ünlü Gümüştepe (Misi) Mahallesi'ne açılan Edebiyat ve Mysia Fotoğraf Müzeleri kültür, sanat alanında önemli katkılar sağlıyor. Yeni açılan Sanatevi de, ağırladığı sanatçılara ilham kaynağı olmaya başladı. Araştırma odaklı projelerin yanı sıra mekana özgü işler, etkinlik tabanlı performans ve deneysel çalışmalar, gösterim ve eğitimlerin gerçekleştirileceği Nilüfer Bld. Sanatevi, ilk konukları sayesinde birtakım güzelliklerin üretildiği mekan haline geldi.
Başarılı ressamlar kent gürültüsünden uzak, doğa ve tarihle iç içe harikalar yaratıyor. Sanatçılar üç haftalık sanat maratonunda Sanatevi'nde kalacak ve bu süreçte öğrencilerle de bir araya gelip deneyimlerini paylaşacak.
Ressam Mehmet Çevik, üzerinde imge ve boyama yapabileceği her türlü yüzeyleri boyadığını ve 'çağdaş sanat kapsamında klasik usulde tuval üzerine çalışıyorum. Yüzey üzerinde arayışlarım devam ediyor. Bu bazen karton, herhangi bir ahşap veya tuval olabiliyor' diyor.
Sercan Apaydın da 'Bu tür etkinliklerle doğanın içine gelebilmek çok önemli. Misi'ye ilk kez geldik. Burada sanata yönelik yapıların olması çok önemli. Sanat, vizyon açısından bulunduğu her ortama katkı verir. İnsanların, bir sanatçının nasıl yaşadığına ve çalıştığına dair bilgi edinmesi, tanık olması, onlara farklı deneyim sağlar' diye konuşuyor.

Güzel sözler

"Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin."
"Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin..."
"Gün gelir tüm dualar kabul olur, yeter ki inanmaktan vazgeçme."
"Kişi kim olduğunu tanımak isterse, kimleri sevdiğine baksın." Mevlana
"Ömür masal. Ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemli."
(Teşekkürler Feride ALTIN)

Pazar neşesi

'PARA': "Küçük yaramaz kapıdan annesine bağırdı. 'Anne bana para ver'
'Daha bu sabah verdim ya. Şimdi neye istiyorsun?.
'Bir gariban adamcağıza vereceğim anne.'
'Aferin benim evladıma. Nerede bu adam, ben de göreyim..'
'Sokak başında anne. Dondurma satıyor!.."
(Teşekkürler Saim BOYABATLI)

Yeni çıkan bir kitap

'Bu Su Hiç Durmaz / Bülent Ortaçgil':- "Olmalı mı Olmamalı mı? - Değirmenler - Benimle Oynar mısın? - Sensiz Olmaz, Eylül Akşamı ve daha nice güzel ve dillerden düşmeyen şarkıların sahibi ünlü sanatçı, besteci ve yorumcu Bülent Ortaçgil'in yaşamı kendisi gibi besteci ve yorumcu Mahmut Çınar'ca kitap- laştırıldı.
'Bu Su Hiç Durmaz / Bülent Ortaçgil' isimli biyografik eser İnkılap Kitabevi'nce okurlara ulaşıyor.
Eserde, Sezen Aksu, Banu Güven, Haydar Ergülen ve Orhan Kahyaoğlu'nun da Ortaçgil anılarına yer verilmiş.
Müzikseverler için özenli bir çalışma.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.