Hava Durumu

Konuk inşaat mühendisi ve Bursa izlenimleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 04:44

Emekli inşaat mühendisi Zekai Akyol imzalı ilginç bir mail'i dün bu sayfamızda yayımlamıştım. Sayın Akyol'dan önceki gün yeni bir mail daha aldım.
Balıkesir'de doğup büyümüş olmasına rağmen sık sık Bursa'ya gelen değerli konuklardan sadece biri.

Zekai Bey, bu iletisinde Beşevler Konak Camii'nden övgüyle bahsederken şöyle diyor:
"Ben 1965'li yıllardan sonra sık sık Bursa'ya iş ve ziyaret amaçlı geliyorum. Bursa'nın gelişimini hem gözümle hem de son yıllarda gazeteniz Bursa Hakimiyet'le izliyorum.
Ne mutlu ki onca ekonomik atılıma rağmen maneviyatını hiç unutmadı bu Ulu Şehir. Her mahallesini çok güzel camiler süslüyor. Vakit namazlarını zaman zaman farklı camiilerde kılmaya çalışıyorum.
Beşevler, Konak Camii ziyaretimde hafızlardan Mustafa ve Salih hocaların güzel sesinden Kuran ziyafeti dinledik, namazımızı kıldık. Camii pırıl pırıl her yeri çiçeklerle bezeli, tuvaletleri tertemiz ve güneş enerjili ısıtmalı abdestlikleriyle çok güzel bir camii olduğu için emek verenlerle tanışmak istedim.

Olgun Bey'in demlediği tavşan kanı nefis çaylarımızı yudumlarken Camii Yaptırma Derneği Başkanı Selahattin Bey, emekli hocamız Bekir Bey, çiçeklerle her köşeyi özenerek süsleyen emekli albay Mustafa Bey'le de tanışma fırsatlarım oldu. Bu güzel camiinin bu seviyelere gelmesinde elbette daha nice eller, gönüller bir araya gelip emek vermiştir.
Bulunduğum süreç kısa olduğundan onlarla tanışamadım ve isimlerini öğrenemedim ama köşeniz aracılığıyla tüm Konak Camii dernek üyelerine ve cemaatine selamlarımı iletmenizi rica ederim
Allah emeklerini kabul buyururken şükredip, vatana millete hayırlı birer evlat olarak daha nice yıllar çalışacaklar inşallah. Allah hepinizden razı olsun.
Selam ve selametle kalın.."
Emekli İnşaat Mühendisi Zekai AKYOL

TEŞEKKÜR PANOSU

Kartaş'ın çalışanlarına

"Evden eve taşımacılığa geçenlerde işimiz düştü. Araştırmalar yaptık ve sonunda Kartaş firması ile anlaştık. Eski evimizdeki tüm eşyalarımızı yeni evimize sorunsuz bir şekilde ve kan-ter içinde taşıdılar, yerleştirdiler.
Eşyalarımızda kırık-dökük veya bir tek çiziğin bile olmaması firmanın genç ve sorumluluklarına vâkıf, güler yüzlü, son derece efendi elemanları Hakan Özkan, Mehmet Hızlı, Hakan Taşdemir ve Ömer Taşdemir'in eseri oldu.
Kendilerine açık teşekkürlerimizi sunar, Allah'tan güç ve kuvvetlerinin eksilmemesini dileriz."
D.E.

Elektrik sorunları bitip tükenmiyor

"Osmangazi, Hamitler Mahallesi, İlvan Sokak NO:5 adresindeki Meşe Evleri'nde 24 daire var.
17.5.2016 tarihinde yapı kullanma izin belgesi alınmıştır. Dairelerimizde şu anda şantiye elektriği kullanılmaktadır.
Ancak; şantiye elektriği hem pahalı, hem de 24 dairenin süzme saatlerini okuyup her birine düşen ücreti tahsil etmek çok zorluk yaratıyor..
LİMAK Enerji Uludağ Elektrik kurumuna defalarca müracaatımıza rağmen trafo yeri yokluğu yüzünden trafo yapamadıklarını söylüyorlar. Bu durumu ilgili belediyeye söylediğimizde trafo yerinin 1/1000 ölçekli imar planında ayrıldığını ama Uludağ Elektrik'in bu yatırımı yapmak istemediği cevabını almaktayız.
Ayrıca bu bölgede inşaat yapan müteahhitlerde kendi yerlerinden trafo yeri vermeye hazırlar. Şu anda voltaj düşüklüğünden ev aletlerimiz hasar görmekte; bunu dile getirdiğimizde 'siz bizim muhatabımız değilsiniz. Bizim abonemiz müteahhitler' deniyor.
Ben 25 yıl Belediye Elektrik İşletmesi ve 1982 yılından itibaren T.E.K.'te çalıştım, yani bu işlerin içinde olan biriyim. Böyle garip bir idare anlayışı görmedim. Tamamen özel sektör anlayışı içinde işine gelen işleri yapmakta getirisi olmayan veya az olan yatırımları yapmamakta.
Enerji Bakanlığı bunları takip edip yıllar önce İstanbul Anadolu yakasında yaptığı gibi özel sektörün elinden dağıtım yetkilerinin almalıdır.
Aynı zamanda Çekirge Mahallesi, Uludağ Caddesi'nde evim var. 5 Kasım 2016'da Uludağ Caddsi'nin 500 metrelik kısmı ve civardaki 9 sokağa ait sokak aydınlatmaları sönerek kasım ayının 15'ine kadar, Aralık ayında da yine 10 gün, 2017 Ocak 6'da sönen aydınlatmalar ocak ayının 27'sinde 21 gün karanlıkta kalındıktan sonra arızaları giderilmiştir.
İşte özel sektörün hizmet anlayışı."
İsmail KARAKAŞ

UEDAŞ'tan yanıt var

Okurunuz Diş hekimi Dr. Nihat Adam'ın 27 Nisan tarihinde yayınlanan '2 gece yanıyor, dört gece yanmıyor' başlıklı uyarı yazısı ve talebi incelenmiştir.
Bahsedilen aydınlatma Nilüfer İşletme Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerce kontrol edilmiş ve kablo arızası giderilerek aydınlatma armatürleri faal hale getirilmiştir.
Genel aydınlatma faaliyetlerimiz kapsamında bölgemizde yerleşim yerleri ve yol güzergâhlarında sokak ve caddelerin ışıl ışıl olmasını sağlamak üzere ekiplerimiz çalışmalarını 7/24 olarak sürdürmektedir. UEDAŞ olarak, halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz.
Saygıyla."
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.