Hava Durumu

Köprü gitti ama asansör karkasları kaldı yadigar

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 07:15

"Gazetenizi keyifle okuyoruz. Zaman zaman Okan Tuna ve diğer köşe yazarlarınız Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'tan beklentileri bildiriyorlar.
Zaman zaman da bazı yatırımların iptal olduğuna dair yazıları okuyoruz. Bazı çok ivedi çalışmaların da durmuş olması bizleri çok endişelendiriyor. Bursa'nın artık vakit kaybetmeye tahammülü yok. Bazı yatırımlar da ivedi olarak bitirilmeli, geciktirilmemeli.


Örneğin Nilüfer Carrefour kavşağında orta kavşak iptali, şerit genişlemeyle ilgili birçok çalışma yapıldı. Bunlar trafiğin ilerlemesi üzerinde olumlu oldu. İzmir yönünden de Beşevler yönüne dönüş yapmak isteyen araçlar için ilave bir şerit oluşturma çalışması yapılarak benzinliğin önüne kadar bir şerit eklendi.
Ama buradaki köprüye ait asansörlerin beton karkasını oluşturan tabanlar genişlemeye mani oluyor. Yeni yaya geçidi de yapıldı. Yani, eski üstgeçit söküldü ama asansörün beton karkasları öylece duruyor. Burada şerit genişlemesi yapılamadı.


Oysa burası aort damarları tıkanmış bir hasta gibi. Yapılan iş acilen tamamlanmalı ve trafiğin nefes alması sağlanmalı. Bir aydır hiçbir ilerleme yaşanmayan bu noktada çalışmaların yeniden başlaması gerek. Konuyu Sayın Başkanımız'a iletmek istiyorum. Umarım bu köşeden çalışmaların yeniden başladığı ve tamamlandığı bilgisini de kısa süre içinde okuyabiliriz.
Saygılarımla."
Serkan ÖZGİRAY Endüstri Yüksek Mühendisi

FSM Bulvarı Bursa'nın Şanzelize'si olmalı...

"Turgut Özal iktidara geldiğinde ekonomiye hareket getirmek için her kuralı yıktı, geçti. Amaç piyasalarda bereket olsun dedi. Benzin istasyonları arasında 15 km. mesafe şartı vardı, kaldırdı. Sonra banka şubeleri gibi yan yana ikişer, üçer, dörder benzin istasyonları açıldı. Dayanan birkaçı ayakta kaldı, çoğu hem kendini hem de komşularını batırdı.
Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda dolaştıkça maalesef bu aklıma geliyor. Caddenin Tuna Caddesi ile birleştiği noktadan İzmir Yolu'na kadar kentsel dönüşüm adı altında yıkılmayan bina kalmadı. Her inşaatın altında mağazalar yapılacak.
Oysa cadde üzerinde boş onlarca dükkan var. Açılıp kapanan dükkânın haddi hesabı yok. Kafelerin çoğu sinek avlıyor. Yeni yapılmış sitelerde iki yıldır kiralanmayan mağazalar var. Caddede dönüşüm bittiğinde 10-15 gökdelen ve onlarca mağaza olacak. İnsanlar bomboş, karanlık mağazaların önünden geçmeye korkacaklar.
Bunun çözümü; caddeyi Paris'in lüks mağazaların bulunduğu ünlü ve turistik caddesi Şanzelize'ye benzetmek. Cadde bir AVM gibi planlanmalı. Mağaza zincirleri özel olarak davet edilmeli, FSM Caddesi için caddeden sorumlu Büyükşehir Belediyesi özel teşvikler çıkarmalı. Bursa, cadde mağazacılığı için Türkiye'ye örnek adımlar atmalıdır. Saygılarımla."
Ekrem Hayri PEKER Kimya Mühendisi

23.40'ta Bursa'ya ulaşım sıkıntısı!

"3 Aralık 2017 Pazar günü İDO'nun Kadıköy Yenikapı Bursa seferi ile saat 23.40 civarı Mudanya, Güzelyalı iskelesine geldim.
Durakta herhangi bir belediye otobüsü yoktu.


Daha önce de bu durumla çok karşılaştım. Minibüsler var. Onlarla da ancak Esentepe Kavşağı'na kadar gidilebiliyor.
Gemiden çıktım durağa geldim. Minibüse binsem bile Emek İstasyonu'ndan kalkan son BursaRay seferine yetişilemez.
Aslında F-2 Güzelyalı-Emirsultan aracı geç saatlerde de sefer yapmalı.
BURULAŞ, BUDO'nun Eminönü'nden gelen her seferdeki yolcularına hem şehir merkezine ve Teleferik'e hem de Uludağ Üniversitesi'ne araç kaldırıyor ama Emirsultan'a ulaştıracak seferi yok. Bu bir ayırımdır.
Bursa hem sakinleri, hem de turizm amacıyla gelen konuklarını şehre giriş kapılarında böyle olumsuzluklarla karşılaştırmamalı..
SaygılarımlaÖzgür ER

Uludağ Büyük Otel yıkılmamalıydı

"Yıllardan beri kış sezonunda Uludağ'a çıkıp tatil yapan bir aileyiz.
Ayrıca çeşitli şehirlerden gelen yakın dostlarımız da oluyor. Konakladığımız Uludağ Büyük Otel yıktırılmaya başlanmış. Yerine katlı otopark yapılacakmış. İnanın buna çok üzüldük.
Bu turistik otel 1930'lu yıllarda yapılan ve Uludağımız'ın en eski, tarihi konaklama tesisiydi. Birçok ünlü isim de burada tatil yapmıştı.


Bu otelde güzel anılarımız var. Tatil dönemlerinde de bu otelde çok güzel günler yaşadık.
Çok üzgünüz. Çünkü Uludağ'da katlı otopark yapılacak çok yer bulunuyor.
Sayın ilgili makam sahiplerinin Uludağ Büyük Otel'i aratmayacak özellikte yeni bir tesis yaptırmaları çok yerinde olur kanısındayım.
Saygılarımı sunarım."Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım

TEŞEKKÜR PANOSU

Kapalı pazaryeri

"Nilüfer Belediyemiz'in yaptırdığı Karaman Dernekler Yerleşkesi ve otoparkı ile kapalı pazaryerini yıllardır bekleyip duruyorduk.. Bölgemizde büyük bir eksiklik tamamlandı.
Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e teşekkürler ediyoruz. Özellikle kapalı pazaryeri bizleri çok sevindirdi.
Bozbey ve çalışma arkadaşlarına kolay gelsin.."
Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.