Hava Durumu

Kördüğüm kavşaklar için öneri

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2019 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2019 08:04

"Beşevler'de, Konak-Beşevler Cad.nin kesiştiği kavşakta ve daha sonra bu yolun Yıldırım Cad. ile kesiştiği 50 m. uzaklıktaki kavşakta yaşanan trafik sorunlarını birkaç kez köşenize taşımıştım.
Madem artık 1.öncelikli olan ana arterlerdeki kavşak düzenlemelerinin birçoğu hayata geçirildi, bu kördüğüm noktası da yatırım planına alınabilir inancındayım.
1.Bu noktadaki geçici çözümün her 2 kavşağa günün en işlek saatleri olan 18:30-19:30 saatleri arasında trafik ekipleri yönlendirilebilir. Trafik polisleri de ters şeride araçların girmesini ve kırmızı yanmasına rağmen geçmeye devam edip de kavşağın tıkanmasına yol açan araç sürücülerini uyararak trafik rahatlar.
Aksi halde tıkanan trafik burada tartışma ve kavgalara nerden oluyor.

2.Buraya kalıcı çözüm önerim:
Eğitimciler ve Konak Cad.'nden Carrefour yönüne araçla gitmek için önce Beşevler Cad.'ne çıkmak gerek.
İş çıkış saatlerinde Yıldırım ve İzmir Cad.'ne alternatif rota olarak kullanıldığı için zaten Yıldırım Cad.'nin yoğunluğu yüksek. Buraya Eğitimciler, Konak ve Beşevler Cad. trafiği de eklenince kavşaklar kördüğüm oluyor.
Bence Eker AVM çıkışındaki sokaktan başlayıp Orhaneli Cad. üzerine yeni bir akıllı kavşak yapmak gerek.
Yani Eğitimciler ve Konak Cad. nden gelen bir araç önce Orhaneli Cad.'ne girip Eker AVM önünden Carrefour yönünde U dönüş yapabilmeli.
Kavşaktaki şeritler manyetik sensörler ile donatılırsa kavşakta araç olmadığı zaman boşuna trafik de kesilmez.
Önerim Beşevler'e nefes aldırır, trafiği hızla Mihraplı tarafına yönlendirir. Saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY

İLGİLİ MERCİ BULUNAMADI!..

"Mudanya'da tarihi Mütareke binasına gelmeden, Derya Kafe önündeki umumi wc' nin duvarında sprey boyayla gelişigüzel 'wc ve tuvalet' yazılmış. çirkin bir görüntü. Böyle güzel bir ortamda hiç hoş değil. Konuyu Büyükşehir ve Mudanya Bld.lerine ilettiğim halde ne yazık ki hepsi birbirine pas etti ve ilgili merci bulunamadı. Konuyu köşenizde paylaşırsanız belki duyarlı bir kişi bulunur. Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ALO, BURASI OSMANGAZİ

PARK YAPILDI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 23 Mayıs 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Osmangazi'de Park Olmayı Bekleyen Boş Bir Alan' başlıklı isteğine yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan bölgede, ihtiyaçlar ve yerleşim yoğunlukları doğrultusunda park düzenleme çalışmalarımız hayata geçirilmiştir. Ayrıca talep edilen alan, bu doğrultuda yıllara sari yatırım programı kapsamında yer almaktadır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

NİLÜFER'DE GÖRME ENGELLİLERE SÜRPRİZ

Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğiyle görme engelli okurlar için Braille alfabesiyle hazırladığı "Şiirlerle İstanbul" adlı kitap yayınlandı. Kitap, Yahya Kemal'den günümüze ünlü 38 şairimizin yazdığı İstanbul şiirlerinden oluşuyor.
Türkiye'nin ilk Şiir Kütüphanesi'ni hizmete açarak şiir konusunda önemli bir çalışma yapan Nilüfer Belediyesi, bu kez görme engelli kitap tutkunları için şiir kitabını Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğiyle hazırladı.
Kitapta, Enver Ercan'ın 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti için hazırladığı "Bizans'tan Günümüze İstanbul Şiirleri" antolojisinden seçilen şiirler yer alıyor.
Yahya Kemal'den günümüze 38 şairin İstanbul şiirlerinin bulunduğu Şiirlerle İstanbul kitabı, Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin görme engelli bireyler için ayrılan özel koleksiyonuna eklendi.
İlçe Belediyesi, görme engelli bireylerin talebi doğrultusunda, kitabı kendilerine ulaştıracak. Türkiye Yazarlar Sendikası da, bu özel basımı, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve kütüphane koleksiyonuna gönderecek.

EN TATLI BAYRAM VE KISA BİR İZİN

Değerli okurlarım;
Yarın kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramı tüm okurlarımıza, yakınlarımıza ve dostlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Daha nice bayramlara sağlık, sıhhat, mutluluk ve barış içinde ulaşmanızı dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun.
Bayram tatili nedeniyle sizlerden kısa bir mola rica ediyorum. Tatil dönemi sonrası yine bu köşede buluşabilme umuduyla..
Bu arada ' aman sağlığınıza dikkat.. Sıklıkla tüketilen şekerlemeler, çikolata ve baklava gibi şerbetli tatlıların baş aktörü olan şekerin çocuklarda yarattığı olumsuz etkilere dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "çocuğunuzu şekerle zehirlemeyin! Yetişkinler için zararlı olan bir şeyin çocuklara kat kat daha fazla zarar vereceğini unutmayın. Ramazan Bayramı'nda çocuklarınıza ve torunlarınıza şeker ve çikolata yerine, kuru meyve ve kuru yemişler ikram edin! Eğer bunu yapmazsanız, bundan 20-30 sene sonra, onlara şekerin yanında bir de insü-lin iğnesi ikram edeceksiniz. Çünkü hepsi tip 2 diyabet hastası olur!" diye uyarıyor.
Ayrıca bayram tatilinde Bursa dışına çıkacak olanlara da hayırlı yolculuklar. Trafik kurallarına aman dikkat edin. Sağlıklı, huzurlu, sakin yolculuklar ve nice güzel tatiller herkese..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.