Hava Durumu

Korku tüneli gibi bir otobüs durağı

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 08:23

"İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) üzerindeki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden sonraki ilk Belediye Otobüs Durağı (Anatolium Alışveriş Merkezi'nden kent merkezine dönüşte bulunan durak) gece burada otobüslerini bekleyen vatandaşlarımız için adeta bir korku tünelinden farksız durumda.
Çünkü bu Belediye Otobüs Durağı ve geniş çevresi simsiyah karanlıklar içinde.. Sadece ve sadece buradan gelip geçen araçların far ışıkları biraz aydınlatma sağlayabiliyor.
Bu çok karanlık ortam içinde zaman zaman bazı olumsuz kişiler de özellikle kadınlar ve genç kızlarımız için tehlikeli yaklaşımlar içinde bulunabiliyorlar.
Şehir merkezindeki pek çok BOİ durağının içinde aydınlatma donanımları varken bu durakta bu sistem nedendir bilinmez, maalesef yok!.
Durağın çevresindeki geniş bir alan da dahil olmak üzere fotoğrafımızda çok net bir şekilde belirtilmiş olduğu gibi korku tünelinden farksız bir halde.
Olası birtakım tehlikeli yaklaşımların önlenebilmesi için bu durak ve çevresinin aydınlatılması gerekiyor.Sayın ilgililerin bu olumsuzluğu gidermek için acilen harekete geçmelerini saygılarımızla rica ediyoruz." - ERCAN ÖZKAN

ZABITA UYARMALI

"Yıllardır gazetenizdeki köşenizden biz Bursalılar'ın sorun ve dileklerini dile getirdiğiniz için teşekkürler ederiz..
Çok sık aralarla tanık olduğumuz bu görüntü, Çınar Mahallemiz'deki Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan bir marketin önünden.
Dikkat edilirse; buradaki yaya kaldırımın hemen hemen yarısına yakın bir bölümü işgal edilmiş vaziyette.
Bu yüzden bu kaldırımlardan geçmek isteyen küçük çocuklar ve yaşlılar mecburen ana yola inmek zorunda kalıyorlar ve tehlikeli durumlarla karşılaşabiliyorlar.
Sayın yetkili Zabıta teşkilatımızın market sorumlularını uyararak kaldırımın işgalinin önlenebilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla." Bölge sakinleri adına ismini
açıklamak istemeyen okur

YENİ ONARILDI AMA ÇÖKME VAR

"Nilüfer ilçesinde, Kültür Mahallesi, Derya Sokak'ta geçenlerde bir iş gereği yapılan yol kazısı sonrası caddenin asfalt düzeyi karşıdan karşıya yarıldı ve çalışma bittikten sonra da gerekli olan asfaltlama yapıldı.
Ancak muhtemelen asfalt öncesi kazılan yerlerin dolgusu gerekli şekilde yapılmamış olduğundan zemin tam şekilde oturmamış.
Bu yüzden yeni onarımın yapıldığı yerde çökmeler oluştu.
Onarım yapılan asfaltta bazı yerler de tümsek ve dengesiz şekilde.
Bu çalışmalar yapılırken acaba niye daha dikkatli ve özenli çalışılmıyor?." - Nejat KAHVECİ

KASIMPATI'NA BİRAZ İLGİ

Nilüfer, Ataevler bölgemizdeki bulunan Kasımpatı isimli parkımızda yakın geçmiyte yapılan yürüme yollarındaki yeni düzenleme çok güzel olmuştu. Fakat bu yollar üzerinde şimdi birkaç yerde derin ve geniş çatlaklar meydana geldi. Derin ve geniş çatlakların bulunduğu yollarımızda küçük çocuklarımız koşturup oynarken ayakları bu çukurlara takılıyor ve yerlere düşüyorlar.
Genişleyen çatlaklar ve çökmelerin bir an önce onarılarak bu tehlikelerin yaşanılmamasını rica ediyoruz.
Şimdilerde yolların bu noktalarında onarımlar eğer yapılmazsa ilerki tarihlerde tamiratlar daha zorlaşabilir.
Saygı ve çok ricalarımızla.." - Birsen DENİZ ve komşuları

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

"Osmangazi'de, Demirtaş bölgesi, Kırantepe Piknik Alanı'nda bulunan yürüyüş ve koşu parkurunda yollar berbat bir hale geldi. Yağmur ve sel suları yollarımızı köstebek yuvasına döndürdü.. Tahrip olan yollarda vatandaşlar yürürken ve koşarken zorluk çekiyorlar.
Osmangazi Belediyemiz'in bakım ve onarımını bekliyoruz." - Mümin DÜNDAR

BANKLAR DÖKÜLÜYOR

Çekirge Caddesi'ndeki Çırağan Cafe karşısında bulunan Karagöz Anıtı'nın altından Karagöz Caddesi'ne inilen merdivenlerin olduğu kesime uzun bir süre önce Osmangazi Belediyemiz tarafından oturma bankları konulmuştu.
Bu merdivenleri inip çıkarken yorulan yaşlı insanlarımız banklara oturup dinleniyor ve nefes alabiliyorlardı..
Fakat bu banklarımızın üçü de artık oturulamaz bir harabe halinde. Kırık dökük, çökecek bir duruma geldi. Sanki bir enkaz yığını gibi.
Ayrıca merdivenlerimiz ve çevresi de çöp yığınları ile dolu..
Osmangazi Belediyemiz'den söz konusu olan oturma banklarımızın yenilenmesini ve merdiven çevresindeki çöp yığınlarının da temizletilmesi için çeşitli tarihlerde dört kere ricada bulunduk.. Fakat herhangi bir netice alamadık.
Sayın Başkanımız Mustafa Dündar'ın dikkatlerine sunar, ricamızla ilgilenmesini rica ediyoruz." - Yavuz ÖZDEMİR

ALO, BURASI NİLÜFER

ASFALT ONARIMI: Gazeteniz köşesinde yayınlanan ve yol zeminlerinde oluşmuş asfalt olumsuzluklarının onarımı konulu okur uyarınız yetkili birimlerimizce incelenmiş ve gerekli olan onarımların yapılması için çalışma programımıza alınmıştır.
Bilginize sunarız."- Nilüfer Belediyesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.