Hava Durumu

Küçücük çocuklar parkta pisliğe bulanıp kalıyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 07:37

"Nilüfer, Beşevler Bölgesi'ndeki Çamlıca Mahallesi'nde oturuyorum. Çamlıca Parkı'nda bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait BURFAŞ restoran ve kafeteryası civarında haftada iki gün yürüyüşe çıkıyorum.
Benim gibi semt sakini pek çok komşum da buradan yararlanıyorlar.
Fakat bu güzel parkımız ne yazık ki köpek pisliklerinden geçilmeyecek durumda. Bazı duyarsız kişiler burada köpeklerini gezdiriyorlar. Köpeklerinin ihtiyacı geldiği zaman da onları dikkatsizce yol ortalarına, kumluk alanlara veya çimenlerin üzerine götürüyorlar.
Bu yüzden parkta yürüyüşe çıkan insanlar ve küçük çocuklarını parka gezdirmeye gelenler her adım atışta pisliklere basmamak için sakınıp duruyorlar. Küçücük çocuklar çimenlerde koşturup dururken bu pisleklere bulanıp kalıyorlar.
Hayvanseverler köpeklerini gidip başka yerlerde gezdirsin ve ihtiyaçlarını orada gidersinler.
Bir önemli nokta da şöyle. Bu park Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Büyükşehir Belediyesi Nilüfer'deki diğer parklarda Nilüfer Belediyesi'nin yaptırıp koyduğu köpek, kedi pisliklerini naylon torbalara koyup kaldırmak için birçok noktaya kutular koydu. Bu parkımıza da Büyükşehir Belediysi böyle kutular koysun. Veya hiçbir şey yapmayacaksa, parkın içine 'köpek gezdirmek yasak' diye levhalar koysun.
Güzel parkımızın berbat bir hale gelmesini kesinlikle istemiyoruz..
Saygılarımızla." - Mümin POYRAZ ve bir kısım çevre sakini

Türkmen Şöleni için yer arıyoruz

Geleneksel 'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamında dün Baia Hotel'de bir araya geldiğimiz MHP İl Başkanı Sn.Tevfik Topçu 'Türkiye'ye mal olan Keles Kocayayla Türkmen Aile Şöleni birkaç yıldır yapılmadı. Büyük ses getiren bu şölen yinelenecek mi?. Bu konudaki çalışmalarınız var mı' şeklindeki soruma:
"Keles Kocayayla Türkmen Aile Şölenimizin böylesine ilgi görmesi karşısında mutluyuz. 80'li yıllarda dar kapsamlı bir aile pikniği şeklinde başlayan şölenimiz daha sonraki yıllarda yasaklanmıştı. Sonra yine başladı. Ama geçen yıl yine yapılamadı.
Bunun sebebi Keles Belediyesi Kocayayla'daki alanı yeni tesislerle bir turizm alanı yaptı. Ve bu yüzden alanı bize tahsis etmediği gibi diğer derneklere de vermiyor.
Biz, Sayın Bakanımıza da alanın tahsisi için başvurduk ama sonuç alamadık.
Şimdilerde bu geleneğin devamı için yine girişim yapıyoruz. Yeni bir yer arıyoruz.
Orhaneli civarındaki bir alanda bunu gerçekleştireceğiz. Ama gelen konuklarımız için elektrik, su, tuvalet ve hijyen gibi konularda rahat ettirmek istiyoruz. Bunlar da hemen gerçekleşebilecek şeyler değil.
Her şeye rağmen şölenimizi devam ettireceğiz. Çünkü sadece yurtiçinden değil, yurtdışındaki Türk Ocakları'ndan arkardaşlarımız da bizleri arayıp yıllık izinleri şölen tarihine göre ayarlamak istediklerini söylüyorlar" şeklinde bir yanıt verdi..

Önce üstgeçit ve köprülü kavşaklar

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın kent içi trafiğin rahatlatılması için yaptığı kavşak düzenlemelerini çok yerinde buluyor ve destekliyorum.
Başkanımız, Yıldırım ve Osmangazi metro hatları için bu sene temel atma töreni yapılacağını ve toplam 13-14 kilometreyi bulacak yeni metro hatlarıyla trafiğin daha da rahatlatılacağını belirten açıklamalar yapmış.
Kendisine kolaylıklar dilerim.
Ancak, yeni metro inşaatlarının temeli atılmadan önce İstanbul Caddesi (eski Yalova Yolu) üzerindeki tramvay hattı inşaatı için çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiği inancındayım..
Özellikle bu hatta bitirilemeyen yaya üstgeçitleri ve köprülü kavşakların durumu ortada. Vatandaşlar çok zorluk çekiyorlar. Öncelikle bunların tamamlanmaları gerekir.
Benim gibi pek çok Bursalının da aynı konuda hemfikir oldukları ortadadır.
Sayın Aktaş'ın dikkatlerine sunarım. Saygılarımla..
A. Cemil YILMAZ

Büyüleyen bir sergi

Yıldırım Bld. Meslek Edindirme Kursları'yla, hünerli eller birbirinden güzel eserler yaratıyor.
Yıldırım Bld. ve Yıldırım İlçe Halk Eğitim Müd. işbirliğindeki kurslarda 'Hobim Kariyerim Olsun' projesi ile kadınlar sanatı ekonomiye dönüştürüyor.
Yıldırımlılar'ın hobi edinirken meslek sahibi olarak üretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için eğitim düzenleyen Yıldırım Bld. bu kurslarda sanatın en güzel yansımalarını gün yüzüne çıkarıyor.
Kadın ve gençlere verilen kurslarda ekonomi ve istihdama katkıda bulunan resim eğitmeni Embiye Kayalar ve kursiyerlerinin yarattıkları eserlerin sergisi, Kent Meydanı AVM Sanat Galerisi'nde açıldı ve 15 Nisan Pazar günü saat 17'ye kadar izlenebilecek.

BOİ durağı yetmiyor

"Gemlik yolu üzerinde bulunan As Merkez önündeki belediye otosüs durağı yetersiz kalıyor. Çünkü bu durakta otobüslerini bekleyen çok yolcu oluyor. Buradaki As Merkez ve iş yerleri ile üniversite kampüsünden çıkan yüzlerce öğrenci yağışlı havalarda bekleşirken sırılsıklam oluyor.
Buraya konulan kapalı otobüs durağı küçük olduğu için yetersiz durumda.
Bu durağın yanına hiç olmazsa bir durak daha eklenmesini bekliyoruz.
Saygılarımızla."
Bir grup öğrenci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.