Hava Durumu

Küçük kırmızı balıklar balinalar ve aşklar!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 04:47
Yıllık iznimde yanıma okuyamadığım birkaç kitap da almıştım. Bunlardan biri Zerrin Güven Tığlıoğlu’nun ilk roman denemesi ‘Kirlileri Al, Bana Demlenmiş Anılarımı Getir’ adlı eseriydi.
Romanın kahramanı kızıl saçlı bir güzel.. Unutamadığı anıları var. Yıllar geçtiği halde unutmadığı bu anılar onu anafor gibi dibe çekip duruyor.
Küçük kırmızı balıklar ve köpek balıklarının amansız mücadelesiyle kendi yaşamı arasında kurduğu ilginç bir bağ var. Ve kurtuluş savaşımızı yaşayan, kağnılarla cepheye mermi çeken bir babaanne, kovboylar, kızılderililer ve hatta Ulu Manitu (!).. Hepsi de Zerrin Güven Tığlıoğlu’nun adeta altın bir tığ’a dönüşen kalemiyle nadide bir oya gibi işlenmiş..
Ama romanın gözüpek kahramanı Uğur ve her an kaderine razı bir Hüseyin var ki aman Allah.. Her ikisi de alev saçlı güzel kızın yaşamında sevgi ve aşkın birer görkemli anıtı.
Kızıl saçlı güzel kızın dramını oluşturan bir diğer kişi de bir doktor. 20 yıllık bir evlilik ve her yıl perde perde yükselen bir mutsuzluk..


***
Roman çok rahat okunuyor. Akıcı bir dille yazılmış. Cinius Yayınları’yla okura ulaşan romanı için Tığlıoğlu ‘bu ülkede yaşayan herhangi biri, bu romanın kahramanı olabilirdi. Eğer yazarla yolu keşisseydi’ diyor ve satırlar arasından karşımıza çıkıveren üstat Şekip Ayhan Özışık’ın ölümsüz eserlerinden ‘Rüzgar söylüyor o yerlerde bizim eski şarkımızı’ isimli muhayyer kürdisi de adeta bir fon müziği oluyor.
Başarılı yazar Tığlıoğlu kim diye merak edenler de lütfen diğer sütunlara bir göz atsın. Böylesine başarılı bir yazardan böylesine güzel bir eserin ortaya çıkması da normal elbet. 
Romanı tüm okurlarıma öneriyor ve Tığlıoğlu’nu da kutluyorum.

Yazar Zerrin Güven Tığlıoğlu kimdir?

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun.
Ankara Dikmen, Bursa Kız ve Bursa Necatibey Anadolu Teknik Liseleri’nde uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yaptı. 
 TRT’nin 2001 Oyun Yazarlığı yarışmasında. 1. ve 2.’lik ödülü verilmeyen yarışmada 3. oldu. 
2002’e TRT Oyun Yazarlığı yarışmasında da verilen tek ödülün sahibi. 2004’te yine TRT’den ödül aldı. TRT radyolarında 3 ödül alan 7 oyunu yayınlandı. 
İki perdelik Kara Örtü (Puşide-i Siyah) eseri 2009-2010 sezonunda Bursa AVP Tiyatrosu’nda sahnelendi. Oyun; Ankara Küçük Sahne dahil 27 ilde kapalı gişe oynadı. Bursa’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki işgalini anlatan Kara Örtü adlı eseri 12 bölüm radyo oyunu olarak yeniden yazdı.  
‘Savaş Kimi Vurur?’ oyunu Soroptimist Kulüpleri Tiyatro Topluluğu’nca sahnelendi ve geliri Aydınlığın Genç Kızları Projesi ile onlarca üniversiteli genç kızın eğitimine destek oldu. 
 ‘Kime Niyet Kime Kısmet’ adlı iki perdelik oyunu TOBAV’ın Osmangazi Bld.’nce organize edilen Mehmet Şakir Paşa Oyun Yazma Yarışmasında 1. oldu. 
NBC Amerikan TV’nin bir projesinde de yer alan Tığlıoğlu Dubai’de çekilen bir TV dizisi öyküsünü yazdı.
Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı’nın internet kütüphanesi Türkiye’de sayıları 400 bin civarındaki engellileri kapsıyor. Ağırlıklı olarak Türkçe ve İngilizce eserlerden oluşan bu kütüphane yazarın 4 eserini seslendirip görme engellilere sundu. ‘Bursa’nın Kadın Yüzü’ adlı çalışmada Bursa’nın 100 Kadını’ndan biri seçildi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.