Hava Durumu

Küçük öğrenciler için tuzak

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2017 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 07:22

"Yıldırım ilçemizdeki Mollarap Mahallesi'nde bulunan Dörtçelik Balabanbey Okulu önünde BOİ'ye ait bir otobüs durağı var.
Durak geçenlerde yerinden kaldırıldı ve yenisi konuldu.
Fakat bu durak şimdi küçük öğrenciler ve vatandaşlarımız için tam bir tuzak şeklinde öylece duruyor.

Kaldırılan eski durağın ayaklarının olduğu yerdeki demir uzantıları ve beton yükselti her an çocukların ayaklarına takılabilir ve düşebilirler.
Yer seviyesinden yukarıda kalan demir uzantılar paslı olduğu için tehlike daha da büyük. Neden bu tür işler yapılırken bazı önemli noktalar dikkate alınmayıp es geçiliyor?. Vatandaşların başlarına böylesi bir olumsuz ve tehlikeli olay gelse bunun sorumlusu kim olacak?. Yazık günah değil mi insanlara?..
Burada meydana gelen ve adeta 'geliyorum' diyen tehlikenin önlenmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Özcan TARZAN ve bir kısım çevre sakini

Alo, burası Yıldırım

"22/9/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer alan 'Seyyar satıcılar bizleri yıldırdı' başlıklı, Değirmenönü Mahallesi'nde seyyar satıcılardan duyulan rahatsızlığı konu alan okur şikayeti incelenmiştir.
Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan yerinde inceleme neticesinde, Değirmenönü Mahallesi genelinde seyyar satıcılara yönelik denetimlerde söz konusu olan seyyar satıcılar hakkında çeşitli tarihlerde gereken yasal işlemler düzenlenmiştir.
Konunun takibine devam edilmektedir. Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld. Basın Yayın ve Hlk. İlş. Md.

Düşten gerçeğe...

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, uluslararası başarılara imza atan sanatçı Nuran Konuralp'in "Düşten Gerçeğe 2" isimli üç boyutlu patchwork sergisine ev sahipliği yapacak..
2013 yılından bu yana Prof. Ayten Sürür küratörlüğünde "Lif Tekstil Sanatları" alanında çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye'nin patchwork alanında sayılı profesyonel sanatçılardan olan ve uluslararası düzeyde ülkemizi temsil eden Nuran Konuralp'in "Düşten Gerçeğe 2" sergisi ile yeni dönemdeki ilk sergisini sanatseverlerin izlenime sunuyor. Üç boyutlu patchwork çalışmalarıyla dikkat çeken Nuran Konuralp'in Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki sergisi 3 boyutlu patchwork çalışmalarıyla dikkat çeken Nuran Konuralp'in Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki sergisi 19 Ekim Perşembe günü saat:15:30'da ziyarete açılacak.
Sergi; özellikle el sanatlarına ilgi duyan ve yaratıcı eserler üreten hanımlar için görsel bir şölen niteliğinde..

İstanbul İSKİ yoksa transfer mi edildi?

"Yıldrım ilçemizdeki Eşrefiler Caddesi, Umurbey semti ve Mollaarap Camii önündeki yollarda bulunan onlarca demir rögar kapakları İSKİ'ye (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) ait.

Kapaklar üzerindeki İSKİ yazıları çok net bir şekilde görülüyor ve rahatça okunabiliyor.
İki yıl kadar önce BUSKİ'ye durumu bildirip İSKİ kapaklarının yerine BUSKİ kapaklarının konulması için ricalarda bulunmuştuk.
Bu uyarımıza aldığımız cevap 'en kısa zamanda yenilenecktir' şeklinde olmuştu.
Ama bunun üzerinden koskoca iki yıl geldi geçti, hâlâ kapaklar aynı ve değiştirilecek günü bekliyor.
İstanbul'a ait rögar kapaklarının Bursamızda ne işi var? İSKİ yoksa Bursa'ya transfer(!) mi edildi?" Bölge sakinleri

Atatürk ve Cumhuriyet pulları

Mudanya Mütarekesi'nin imzalanışının 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk" temalı pul ve gravür sergisi Tahir Paşa Konağı'nda açıldı.
Sayısı 1500 adedi bulan pul koleksiyonu 10 Kasım 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide ayrıca Mudanya Belediyesi ve PTT işbirliği ile Mütareke etkinlikleri için özel olarak basılan pullar ile altın ve gümüş para koleksiyonu da görücüye çıkarıldı.

17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve Anayasa Mahkemesi önceki Başkanı Yekta Güngör Özden'e ait pul koleksiyonları sergisinde ayrıca Mudanya Mütarekesi'nin yıldönümüne özel olarak Mudanya Belediyesi ve PTT A.Ş. işbirliği ile Mütareke Binası'nın yer aldığı pullar ile altın ve gümüş para koleksiyonu da yer alıyor.. Bu sergiyi izlemek için Mudanya ilçemize özel olarak bile gidilir. Öneririm.. E.Ö

TEŞEKKÜR PANOSU

Duyarlı yöneticilere

"Osmangazi, Çeltik Köy Mahallesi'nden çıkıp Yeniceabat Köyü Mahallesi yönüne doğru giderken soğuk hava deposu civarında ve viraja çok yakın yerde yarılmış asfalt yol için 29 Eylül'de köşenizde bir uyarım yayınlanmıştı..
Geçen salı oradan geçerken as-faltın tamamen onarıldığını ve araçlar için tehlike kalmadığını gördüm.
Gazetenize ve onarım için duyarlı yöneticilere teşekkürler." Gülsever ÖZDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.