Hava Durumu

'Kul olayım kalem tutan ellere'

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 07:48

"Katip arzuhalim yaz yare böyle/ Güzelime ey bir taneme ey/ Kul olayım kalem tutan ellere/ Katip arzuhalim yaz yare böyle.."
Ekranıma düşen bir haberi okuyunca aklıma rahmetli ozan Aşık Veysel'in bu güzel türküsü geldi..
Hele bu türkümüzü Selda Bağcan veya Kubat söylüyorsa pürdikkat kesilir, dinlerim..
Fotoğraflarını gördüğünüz bu gençlerimiz de almışlar ellerine kağıt kalemlerini ve yaşadıkları sorunları ve önerileri yazdıkları birer mektupla milletvekillerimize iletmişler.
Bu gençler kimdir derseniz; onlar Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri.. Gençler sorunlarının giderilmesine ilişkin çözüm önerilerini yazdıkları mektupları yeni seçilen Bursa milletvekillerine iletirken çözüm odaklı her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade etmişler..
Sadece Nilüferli gençlerin değil, tüm Bursalı gençlerin sorunlarını raporlayan mektuplarda Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi kapsamında gerçekleşen Gençlerin İyi Olma Hali Bursa Raporu Çalıştayı'ndan elde edilen verilerden de faydalanmışlar.
15-29 yaş arası Bursalı gençlerin sorunlarının giderilmesi konusunda çözüm önerilerinin sunulduğu mektupta, birçok konuya dikkat çekilmiş.
Örneğin; şehir içi ulaşımın erişilebilirliğinin artırılmasından, Ar-Ge ve inovasyon merkezlerinin yaygınlaştırılmasına, yeni mezunların deneyim eksikliği ve askerlik nedeniyle iş olanaklarından yararlanılamamasından, konut, yurt ve kira fiyatlarının denetim altında tutulmasına kadar çok sayıda sorun ve çözüm tek tek sıralanmış ve milletvekillerimizden destek istenmiş..
Ayrıca yapılacak olan çalışmalarda da her tür işbirliğine hazır olunduğu vurgulanmış..
Bakalım bu duyarlı gençlerimizin içtenlikli mektuplarına sayın milletvekillerimizin yaklaşımları nasıl olacak?..

Otopark sorunu

"Atatürk Caddesi'nde Heykelönü'nden Maviköşe'ye kadar olan ana caddede yakın zamana kadar araç sürücüleri araçlarını park edip burada bulunan doktor muayenehanelerine hastalarını indirip götürebiliyor ve çeşitli işyerlerinden alış veriş yapabilme imkanı da bulabiliyorlardı..
Ama belirttiğimiz bu caddedeki otopark imkanı tamamen ortadan kaldırılınca hem vatandaşlar hem de işyerleri sahipleri çok güç durumda kalmaya başladılar...
Acil hasta getiren, ilaç almak isteyen veya kısa bir süre işyerlerinden alışveriş yapmak isteyen sürücülerin araçları hemen çekiliyor ve büyük zorluklar, çekici araç sahipleriyle de sürtüşmeler yaşanıyor.
Bu kesimdeki otoparkın tekrar 'kısa süreli' de olsa uygulanabilmesini istiyoruz.
Çünkü bu kesimde araç park edebileceğimiz hiçbir park yeri yok.
Yakınmamızın dikkate alınmasını dileriz."
Çevre sakinleri

Zabıtanın dikkatine

"Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı, çoğu kez esnafın pazaryerinden ana caddeye taşırdığı tablalar yüzünden Hürriyet Caddesi trafiğinde aksamalara sebep oluyor..
Çünkü ana caddeye taşan pazarcı tablaları yüzünden pazaryerlerine gelen vatandaşlar caddeye inmek zorunda kalıyorlar..
Bu da tehlikelere sebebiyet veriyor.
Çarşamba günleri bu pazarda Oszmangazi Zabıta Müdürlüğü elemanlarının denetim yapmaları gerekiyor. Saygılarımla uyarıyorum."
Ali Nevzat ÇIRACI

Piknik alanı heba olmasın

"Bursa Osmangazi ilçesindeki, Demirtaş Barajı'nın çevresinde bulunan taş ocaklarında çalışan ve baraj yolundan malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonlar yüzünden yollarımızın çok yerinde derin çökmeler oluştu..
Demirtaş Baraj Yolu boyunca gerekli olan asfaltlama çalışmalarının yapılmasını talep ediyoruz..
Ayrıca baraj çevresinde piknik alanları oluşturulması isteğimizin dikkate alınmasını rica ediyoruz..
Bu konuda belediyelerimizden yeteri kadar destek alamadığımız için sadece Demirtaş'ın değil, Bursamız'ın da alternatif bir piknik alanı olabilecek bölgemizi heba etmeyelim lütfen.
Bölgemizde devamlı artış kaydeden nüfusumuzla birlikte piknik alanı taleplerimiz de daha çok önem arzetmektedir..
Gereğinin yapılması için sayın yetkililerden yardımlarını talep ediyoruz.
Saygılarımızla.." Bölge sakinleri

Tirilye zeytinine coşku dolu şenlik

Tirilye'nin ünlü zeytini için yarın Mudanya Belediyesi tarafından 'Zeytin Şenliği' gerçekleştiriliyor.
Yarın da devam edecek olan şenlikte halk oyunları gösterileri, yarışmalar, zeytin atölyeleri ve konserlerle yine unutulmaz bir etkinlik yaşanacak.
Yarın saat15'te Tirilye Mahallesi'nde başlayacak etkinlikte, en lezzetli zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağlı yemek yarışması, zeytinyağından sabun yapım atölyesi eğitimleri de var..
Kurulacak stantlarda üreticiler zeytinyağı, zeytin, sabun ve kozmetik ürünlerinden oluşan geniş yelpazedeki ürünlerin tanıtımını yapacaklar..
Şenlik pazar gecesi Karadeniz müziğinin usta ismi Fuat Saka konseriyle noktalanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.