Hava Durumu

Kültür'den garip manzaralar

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2017 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 05:00

Değerli okuyucularım, Nilüfer ilçesi, Beşevler bölgesi, Kültür Mahallesi'ndeki bazı sorunlarla ilgili çevre sakinlerinden Sayın O.S. isimli okurumun gönderdiği fotoğraflı şikayetleri yetkililere sunmak istiyorum.
İlk sorun; Aktürk Sokak'la ilgili ve şöyle:
***
"Geçenlerde bir okurunuz köşenizde yayınlanan şikayetinde beton mikserinin yıkama yaptıktan sonra atıklarını tarla kenarına bıraktığını yazmıştı..
Nilüfer'in birçok semtinde ana cadde ve sokaklarda fotoğraftaki gibi sorunlar mevcut. Yani, beton mikserlerinden çimentolar zaman zaman sokaklara, caddelere dökülebiliyor ve çirkin ve rahatsız edici görüntüler oluşuyor. Tabii bu da Nilüfer'e hiç yakışmıyor.

Bu tip sorunlarla ilgili kapsamlı bir iyileştirme çalışmasını yapıldığını düşünmüyorum. Umarım Aktürk Sokak'taki çimento atığı (fotoda) bir başlangıç olur. Bu tip sorunlu bölgelerdeki katman oluşturan çimento atıkları temizlenirler. Konuyu yetkililerin ilgisine sunuyorum

Ve Kültür Mahallesi'nden diğer bir trajikomik konu ise fotoğraftaki yağmur seti (!). Bir yılan gibi kıvrılarak iki kaldırımı birleştiriyor. Yer Bilginler Caddesi üstü. Yetkililerin incelemesi ve mahallemize yakışmayan bu görüntü için farklı bir çözüm uygulamalarını rica ediyoruz. Saygılarımızla.."

Çevre Sakinleri adına Ö.S.

Alo,burası Nilüfer

"Köşenizde yayınlanan 'Park çok güzel ama biz huzursuzuz' başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Cephanelik Parkı ve Koşu Yolu yürüyüş ve spor amaçlı düzenlenen bir parkımızdır. Yol ile spor aletleri arasındaki mesafe güvenlik mesafesi olarak yeterli ve standartlara uygundur.
Çocuklu vatandaşlarımız için Cephanelik bölgemizin hemen yanındaki Kenter Sokak'ta oyun alanı ve büyüklerimiz için de dinleme alanı çok kısa sürede hizmete giriyor.
Ayrıca çok yakın mesafedeki Açelya Parkımız da çocuk oyun grupları olan bir parkımızdır. Güvenlik gerekçesi ile bitkisel çit sınırlamasını arttırmak vatandaşımız için daha uygun bir çözüm olacaktır.
Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, güvenle parklarımızı kullanmalarını dileriz.
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Alo,burası Büyükşehir

YENİ ÜRÜNLER:- "24/1/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'BESAŞ'ın dikkatine' başlıklı okur talebi ilgili birimlerce incelenmiştir.
BESAŞ 'Tek Karımız Sağlığınız' prensibiyle halkımızın en temel gıda maddesi olan ekmek ve ekmek çeşitleri ile birlikte, süt ve süt ürünlerini, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun, sağlıklı, kaliteli ve ekonomik olarak sunmaktadır.
Uzun yıllardır ekmek ve ekmek çeşitlerinde olduğu gibi süt ürünlerinde de piyasa ile rekabetçi değil, denge unsuru olarak çalışmalarını devam ettirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü normlarında, hiçbir katkı maddesi kullanmadan, kaliteli ve ekonomik yeni bir ürün üretmek için detaylı fizibilite çalışmaları yapmaktadır. Ürün yelpazesindeki çeşitliliği artırırken, sürdürülebilirlik ve verimlilik konularını ön planda tutmaktadır.
Süt ürünleri grubunda, kaşar peynir, beyaz peynir, yoğurt, ayran, klasik beyaz peynir, dil peyniri, krem peynir, süt kreması, lor üretimimiz mevcut olup halkımızdan gelen talepler doğrultusunda yeni ürün çalışmaları devam etmektedir."
***
YOL ONARILDI:- "18/1/2017 köşenizde yayınlanan 'Burası asfalt bir yol, krater gölleri değil' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Şikâyete konusu yer Beşevler Mah. Bilginler Cad. üzerinde olan yol tamiratı ilgili ekiplerimizce yapılmıştır.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlş. Şb. Md.

Allah'a emanetiz...

"Ben hergün halk otobüslerini kullanıyorum ve hergun aynı sahnelerlerle karşılaşıyorum. Örneğin otobüse soförün bir tanıdığı bindigi zaman o şahıs otobusten inene kadar şoförle adeta hayat hikayelerini anlatıyorlar.
Duraktaki yolcuyu almadan geçildiği de oluyor. Çünkü muhabbeten fark etmiyor. Kaç kere BURULAŞ şikayet hattına konuyu ilettim. Bugune kadar bir şey olmadı.
En son aradığımda telefona çıkan bir bayan 'BURULAŞ şikayet hattı' dedi. Sorunu ona da anlattım. Ama 'biz bir şey yapamıyoruz' dedi. Sanki kamera şakası.. Garip bir toplum olduk. Başımıza bir felaket geldikten sonra önlem alınıyor. Allah'a emanetiz..
Halk otobüsü şoförü direksiyonda cep telefonuyla oyun oynarken duyarlı bir yolcu tarafından tespit edilmiş..
Bu olumsuzluklar ne zaman son bulacak?..
Aydemir YEŞİLDAG

Pitbull tehlikesi

"Pitbull türü gibi çok tehlikeli köpeklerin toplum içinde gezdirilmesinden pek çok insan rahatsız oluyor, korkuyor da...
Belediye Zabıtası ekipleri seyyar satıcılarla yaptıkları mücadeleyi önemsedikleri gibi bu tür pitbull köpekleri de tespit edip toplamalıdır..
Pitbull'lar toplum içinde gezdirilirken masum bir insana atacakları ısırık o hayatin kararmasi demektir...
Tüm yetkili makam sahiplerinden bu uygulamaya eğilip talebimizi gerçektirmelerini torplum adına rica ediyoruz.." (HABER HATTI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.