Hava Durumu

Kurşunlu yolunda bayılan yolcu...

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 08:57

Değerli okurlarım,
Sadece cumartesi ve pazartesi günleri bu köşedeyiz.. Bu nedenle gönderdiğiniz çeşitli iletilerin yayınlanmasında zaman zaman rötarlar oluyor. İşte bunlardan biri daha:
***

"22 Temmuz saat 11 sularında Kurşunlu'ya gitmek için Burulaş'ın 102 hat no'lu otobüsüne bindim. Yola çıktık.
Gemlik yolu, Yusuf Köfte yakını durakta sürücüler görev değiştirdi.
Özdilek önlerinde yan tarafında dayanma veya engelleme kolu olmayan tekli koltukta oturan bir erkek yolcu aniden bayılıp otobüsün koridoruna yuvarlandı. Meyve ve eşyaları etrafa saçıldı.
Koltuk yanında dayanma, koruma kolu olsa bu durum yaşanmayacaktı.Bazı yolcular kolonya verip su içirdiler. Yaşlıca bir kadın, kız torununa 'kalbine basınç yap' dedi. Torunu bilmiyormuş.
Bu arada ambulans istendi. 15.20 dk. sonra ambulans geldi. Kendine gelen yolcu, sağlık görevlileriyle ambulansa binip uzaklaştılar. Biz de yola devam ettik.
Eskiden BOİ otobüsleri koltuk yanlarında dayanma, tutunma, vs. kolu vardı
Bu kollar yine mafsallı bir şekilde yapılabilir. Güvenlik açısından da çok önemli.
Örnek; Hasanağa Mah. Uludağ Üniversite arası 33-H No'lu BOİ otobüsleri keskin virajlarla dolu, zikzaklı Kayapa- Toki yolunda hızlı giderse yolcu otobüste savruluyor. Dikkatlere sunarım.." - Kemal BAŞEREN

DİKKAT!.. TEHLİKE...

"Mudanya yolunda Geçit bölgesinden Bursa yönüne doğru gelirken Organize Sanayi Bölgesi BursaRay İstasyonu'na ulaşmadan önce cadde üzerindeki bir rögar kapağı, uzun zamandan bu yana asfalt zemin ile aynı düzeyde bütünleşmemiş olduğundan araçlar için tehlikeler yaratıyor. Sorunu sayın ilgililerin dikkatlerine saygıyla sunar, gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ederim." Bülent R. TUĞCAN

HAYVAN SEVGİSİNE KATKI GEREKİYOR

"Evde iki, sokakta da beslediğimiz yedi kedimiz var. Yavrulayınca sayılar da artıyor. Kedileri barınak veya sokaktan almak fark etmiyor. Çünkü bakımları, masraflı, zor. Ama zor diye sahipsiz bırakmamalıyız.
Bazı aileler çocukları istedi diye kedi köpek alıyor. Fakat bazı çocukların ilgisi geçici olduğundan hayvanlar sokağa bırakılıyor. Ev alışkanlığı olan bu hayvanlar sokakta diğer kedi köpeklerce hırpalanıyor. Savunmasız, aç, bakımsız kalarak hasta oluyor.
Bu nedenlerle barınak veya sokaktan evcil hayvan sahiplenenlere hayvanların bakımları için Belediye Veteriner İşleri birimlerince kolaylıklar getirilmesi lazım.
Kısırlaştırma, parazit tedavisi ve bakım ücretlerinin kaldırılması veya tarifenin daha aşağıya en alt düzeye indirilerek hayvan sevgisine katkı gerek. Saygıyla." Necmettin ŞENGÜL Yld.Bld.Esk.Bşk.Yrd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.