Hava Durumu

Kuş sesleri ovalara yayılır!.

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2018 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 07:44

Mutlu pazarlar değerli okurlarım;
Bahar geldi, yeşil Bursamız'ın güzellikleri şimdilerde her bölgede daha da artmaya başladı. Tatil gününüzü değerlendirmek için bugün Yıldırım ilçemize bir çevre gezisi yapmaya ne dersiniz?.
Doğa güzellikleri ve kuş cıvıltıları içinde yapacağınız bu gezide unutulmaz güzellikleri yaşayacaksınız.
Yıldırım Belediyesi hazırladığı 'Alternatif Turizm Destinasyonları Projeleri'yle doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerini bünyesinde barındıran ilçenin turizm pastasındaki payını artırma hedefinde.
Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Emirsultan Camisi, Balabanbey Camisi gibi tarihi zenginliklerini, Cumalıkızık ve Zeyniler gibi doğal güzellikler ile taçlandıran Yıldırım için yoğun bir çaba yürüten Yıldırım Belediyesi, vatandaşları özellikle Uludağ'ın gizli cenneti konumundaki Zeyniler ve çevresine davet ediyor.
144 km'lik doğa yürüyüşü parkurları ve 37 km'lik manastır parkurlarının yanı sıra, Elvankaya, Deliklikaya ve Babaayvaz mevkilerinde kaya tırmanışı noktaları, Zeyniler'de yamaç paraşütü pisti oluşturulurken Ataman, Balaban, Erikliyayla, Kanlıgölet, ve şırıl şırıl tertemiz suların aktığı Küreklidere ve Softaboğan'ın coşkulu şelaleleri de doğa turizmine kazandırılıyor.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Osmanlı'nın kuruluşuna tanık olan Yıldırım, çok önemli kültürel değerlere sahip. İlçemize kazandıracağımız Osmanlı Mahallesi gibi projelerimizle ve kültür turizm alanında bu zenginliklerimizden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz" diyor.
Evet, bu geziyi ihmal etmeyin derim efendim. Ve bu güzel gezide bir okul şarkımızı da anımsayacaksınız elbet:
'Kuş sesleri ovalara yayılır, insan buna hayran olur bayılır!..'

Yeni çıkan bir kitap

'GÖREN GÖZ İÇİN FİKRET MUALLA':

Kırmızı Kedi Yayınları tarafından hazırlanıp okurlara sunulan 'Gören Göz İçin Fikret Mualla' isimli yeni bir eser dünyaca ünlü ressamımız Abidin Dino'nun anlatımıyla ünlü ressam Fikret Mualla'yı tanıtıyor. Yaşamının büyük bir bölümünü Paris'te geçiren ünlü sanatçı Fikret Mualla'yı bu detaylı kitapta en yakın arkadaşının kaleminden detaylarıyla tanıma olanağı var.
Resim sanatına ilgi duyanlar için kitaplıklarında bulunması gereken bir yapıt.

Mevlana'dan özlü sözler

"Bana öyle yakınsın ki, seni ben sandım. Sana o kadar yakınım ki beni sen sandım.. Sen mi bensin, ben mi senim şaşırdım kaldım.."
"Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın..."
"Anlamak bilmek; bilmek affetmektir. Ayıpsız dost arayan, dostsuz kalır."
"Gönül, han değil dergâhtır. Paldır küldür girip çıkılmaz, günahtır!."
(Derleyen Asım KAYNAKÇIOĞLU'na teşekkürler)

Pazar neşesi

'VAZO':- "Temel'in küçük oğlu evde top oynarken masa üzerinde bulunan tarihi vazoyu paramparça etmiş..
Temel buna çok kızmış ve dayanamayıp, almış eline sopayı. Yaramaz oğlunu tam dövmeye başlamak üzereyken karısı hemen araya girmiş ve:
'Ne olur' demiş 'Ne olur dövme Temel'im. Bu defalık onu affet. Bir daha aynı şeyi yaparsa iki defa döversin.'
Temel biraz durup düşünmüş ve başlamış bağırmaya;
'İyu de Fadime, pen kirmasu içun aynu vazoyu nereden pulacağim söyle bağa?..'
(Teşekkürler B. ERCİVAN)

Hıdrellez şenliğinde meydan ateşi yakılacak

Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Bu şenlikli günün ilk programı Karaağaç Mahallesi, Temenyeri Parkı'nda saat 15'te Mehter ve Kılıç Kalkan gösterisiyle başlayacak.
Protokol konuşmaları ve okunacak Kuran'ı Kerim ve mevlitten sonra geleneksel 'Hıdrellez Meydan Ateşi' yakılacak.
Saat 16'da da Görükle Mahallesi Otor Meşeler Parkı'nda kortej yürüyüşü ve orada da yakılacak meydan ateşi üzerinden atlama, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası konseriyle Halk Dansları gösterisi var. Görükle TSM Korosu da bir konser verecek.
Gece saat 20.30'da da Ayşe Ekiz konseri gerçekleştirilecek..

Fikir sandığı

İznik'te başlayan "Gençler Gelecekten Ne Bekliyor" projesi kapsamında gençlerin fikirleri toplanarak bir rapor haline getirilecek. Rapor haline getirilen fikirler içerisinden uygulanabilecek olanlar ilgili kurum ve kuruluşlarca yaşama geçirilecek.
İznik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün projenin tanıtımına ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve diğer protokol üyeleriyle öğretmen ve öğrenciler katıldı.
'Gençler yedek kulübesinde değil sahada olmalı. Sizler, isteyip, pes etmeden hayallerinizin peşinde koşacaksınız. Biz sizlerden nasıl bir İznik hayal ediyorsunuz, nasıl bir ülke hayal ediyorsunuz bu fikirlerinizi bekliyoruz.' diyen Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü'nden sonra öğrenciler hazırlanan sandığa not kâğıtlarına yazdıkları fikirlerini attılar.
Öğrencilerin görüş ve fikirleri ilgili kurumlarca bir rapor haline getirilerek uygulanmaya çalışılacak..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.