Hava Durumu

Limondan kalp, salatalıktan yıldız

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2017 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 10:09

Mutlu pazarlar..
Eşinize, çocuklarınıza, dostlarınıza özenli ve sürpriz sofralar hazırlamak isteyen hanımlara bugün bir müjdemiz var..


Kalp, kare, yıldız vb. şekiller halindeki özenle üretilmiş limonlar, salatalıklar, elmalar, karpuzlar, kavunlar bundan böyle sofralarınızı süsleyecek.
Orman Mühendisi İsmail Yanartaş geçmiş yıllarda Uzakdoğu pazarlarında görülen bu tür meyveleri kendi olanaklarıyla yetiştiriyor. Bu şekilli meyveler Türkiye pazarlarında da görülüyor artık.


Mevsimlerinin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan kavun, karpuz, elma ve limon başta olmak üzere birçok meyvenin üretimini farklı bir boyuta taşıyan bu yeni uygulama için yurtdışı seyahati sırasında şekilli meyvelerle tanıştığını belirten Yanartaş, "Uzun yıllar ailem çiftçilikle uğraştığı için ben de onların yanında çiftçiliğin tüm detaylarını öğrendim. Bilgilerimle hiç destek almadan tamamen öz sermayeyle bu işe başladım. Çünkü Türkiye pazarının böylesine farklı bir ürün grubuna ihtiyacı vardı. Bunu gözden kaçırmadığımız için ve Türkiye'de bir ilki başardığımız için çok mutluyuz. Ülkemiz bir tarım cenneti ve bu cennetten faydalanmak için bilirkişiliğimizi kullanıyor, sektörün gelişimi için katma değerli bir ürün grubunu pazara sunduğumuz için gurur duyuyoruz' diyor.
Bu bilgi geçenlerde ekranıma düştü. İlginç geldi ve paylaşmak istedim. Sofralar güzelleşirken mutluluklar da artsın..

Yıldırım'da 260 kişilik bir folklor ordusu var

Yurtiçi ve yurtdışında Yıldırım ilçesinin kültür elçiliğini yaparak Anadolu'nun folklorunu yaşatan Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, 6 farklı yaş kategorisinde 260 halk oyunu kursiyeri ile toplumun geleneksel danslarını geleceğe taşıyor.


Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festivallerde Yıldırım ve Bursa'yı temsil eden Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, katıldığı tüm etkinliklerde büyük beğeni kazanıyor. Bu önemli kültür yansımasının üyesi olmak isterseniz Barış Manço Kültür Merkezi'ne giderek detaylı bilgi alabilirsiniz.. Fotoğrafta başarılı ekip yaptıkları son bir çalışmada..

Selvi boylu Ayşe'den bir müzik şöleni...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü korist, solist ve saz sanatçıları muhteşem konserinde bu kez usta sanatçı Ayşe Tunalı ile aynı sahneyi paylaştılar.
Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü, kasım ayı konserini, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirdi.

Koro, usta sanatçı Fahri Dibekoğlu'nun şefliğinde en güzel eserleri keyifle söyledi. Sanatseverlerin ilgiyle izlediği konserde, eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşandı.
Yıllar önce Bursalılar'la ilk kez Almire Otel Gece Kulübü'nde verdiği konserle tanışan Türk sanat müziğimizin en uzun boylu ve ünlü sanatçısı Ayşe Tunalı da aradan geçen onca yıldan sonra konserde bu kez konuk sanatçı olarak yine aynı başarılı performansı sergiledi ve uzun uzun alkışlandı.

Başarılı sanatçı, en güzel şarkılarıyla sevenlerine eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Bursalılar, konserin sonunda sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.
Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, programın sonunda Ayşe Tunalı ile Fahri Dibekoğlu'na çiçek vererek, tebriklerini sundu..

Yeni çıkan kitaplar

PARANTEZ AŞKLAR:- Yazar Dursaliye Şahan'ın yeni kitabı "Parantez Aşklar", Sola Yayınları etiketi ile raflarda yerini aldı.
İnsanların, üzerinde en çok kafa yorduğu şey nedir, deseler, muhtemelen ilk üç sıradan birini aşk alır. Bu en çok konuşulan kavramın elli bin yıl içinde binlerce tarifi yapıldı.
Cinsel kimliklerin arttığı günümüzde 8 milyara yaklaşan bunca insandan aynı algıları ve tepkileri beklemek, en hafifinden saflık olur elbette. Öykülerin ortak teması, 'yasak' aşklar üzerine. Bir anlamda, parantez içine hapsedilen aşklar."

Pazar neşesi

MİNİK BEBEK:- "Yaptıkları hırsızlıklarla çevrelerinde ünlenip tanınan bir çiftin çocukları dünyaya gelir.
Doğumdan sonra bakarlar ki çocuğun bir eli devamlı kapalı ve minik bebek avucunu bir türlü açmaz.. Bunun üzerine zorla açarlar.
Ama bir de ne görsünler?.
Minik bebeğin avucunun içinde doğumu yaptıran ebenin yüzüğü vardır!.." (Teşekkürler Sinan AKSU)

Güzel sözler

-"Gece yatağında, seni üzen şeyleri düşünerek uyumaya çalışma. Bir gün, biriyle, daima mutlu olacağını düşünerek uyu. Çünkü mutlaka bir gün, biriyle, daima mutlu olacaksın.."
-"Önüne çıkana engel dersen, takılıp düşersin. Basamak dersen, bir basamak yükselirsin.."
- "Bir insana tamamen güvendiğinizde iki sonuçtan birini elde edeceğiniz kesindir. Ya yaşam boyu dost, ya hayat boyu bir ders.." (Derleyen Fulya TEMEL'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.