Hava Durumu

Lütfen sesimizi duyun!

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 08:17

"Nilüfer, Kültür Mahallesi'nde-ki, Bayraklı Sitesi sakinleri kentsel dönüşüm mağdurları. Deprem öncesi inşa edilmiş yapı olması hasebiyle sitemize çürük raporu verildi. Bunun üzerine bir firmayla anlaştık.
Resmi izinler alındı. 2017 Aralık'ta evlerimizi terk ettik. Ardından binamız yüklenici firmaca yıktırıldı.
Bir süre sonra kira yardımlarımız da ödenmeye başlandı. Ha bugün, ha yarın derken aradan bir yıldan fazla geçmesine rağmen sitemizin inşaatına izin verilmedi.
Yakında devletin tanıdığı kira yardımı süresi de bitmek üzere.. Çoğu emekli ve dar gelirli olan biz site sakinlerinin umudu da tükenmektedir.
Yıkılacak bina için hazırlanan yasayı yıkılmış binaya da uygulamak hangi adalet anlayışına uyar.
Buradan Büyükşehir Bld. Bşk.'mız Sn. Alinur Aktaş'tan bizim gibi evleri yıkılmış kentsel dönüşüm mağduru binlerce kişinin yüreğine su serpecek açıklama bekliyoruz.
Saygılarımızı sunarız." - Bayraklı Sitesi Kentsel Dönüşüm Mağdurları adına Selami YILDIRIM / Eski Site Yöneticisi

30 TON KAÇAK SU MESELESİ!..

"On yıl kadar önce aynı sorunu size yazmış ve sorun çözümlenmişti.
Konu şuydu:
BUSKİ, mahallemizdeki tüm binaların bahçelerine ana sayaç takıp yüksek miktarda fatura kesiyordu.
Örnek:
Önce on daireye faturaları kesiliyor sonra behçedeki sayaça bakıp aradaki farkı o sayaca ekliyorlar. (En az 20-30 ton civarı gibi)
Bizler de bu kadar çok suyun bahçe ve temizlikte kullanılmadığına (en fazla 2-3 ton civarı) itiraz edince 'O zaman apartmanda kaçak su kullanımı var. Apartman girişine musluk taktırıp yeni abonelik alırsanız o sayacı okumayız' dendi.
Yani, o zaman çok para ödeyip abone olduk, sayaç aldık. Ama şimdi BUSKİ tekrar ana saate fatura kesiyor.
Böylece on dairede ve girişte bir bahçe saati var. Ana sayaçla oniki oluyor ve oniki fatura kesiyorlar. Bazen girişe kesiyor, bazen de ana saate.
Ocak ayında ana saate 30 ton tutarlı 123 TL. fatura kesildi. Oysa, oradan harici su çıkışı yok. Bahçe sayacına ise kesmediler (1-2 ton en fazla)
Dilekçeyle itiraz edelim diye gittik. Fakat yapacak bir şey yok. Belediye karar değiştirip ana saatlere fatura keseceğini söyleyip dilekçeyi almadılar.
Madem böyle olacaktı bize niye yeni sayaç aldırıp bir sürü abonelik bedeli ödetildiı?. Şu anda BUSKI haksız yere yüksek para alıyor.
Bizi kaçak su kullanımıyla itham ediyorlar. Gelip baksınlar nerede su kaçağı var? Beraber bakalım. 30 ton kaçak su olsa apartmanı sel götürür.
Evet, on daire ve bir sulama musluğu var. Neden on iki fatura kesilir anlamıyoruz?
Dileriz bu anlamsız uygulama kısa zamanda düzeltilir."
Mesut HÜRSEVER
Osmangazi, Akpınar Mh.
1.Hanımeli Sk. Hanımeli Apt.

DEĞİRMENÖNÜ VE SORUNLAR

"Yıldırım'da Cumalıkızık bölgesine ulaşılan yol üzerinde bulunan Değırmenönü
Caddesi'nde büyük sorunlar var.
Bu cadde üzerinde sağlı sollu inşaat malzemeleri satan işyerleri yol üzerine tuğla, çimento ve diğer malzemeleri bırakıyorlar.
Ayrıca aynı cadde kenarlarında yasadışı otoparklanmaları da yapılıyor. Bu nedenle yolumuz hem tehlike arzediyor, hem de çoğu zaman trafik büyük ölçüde aksıyor.
Değirmenönü Mahallesi'nde bugün için 42 bin küsur nüfus yaşıyor.
Yaya vatandaşlar da sorunlarla dolu caddede tehlikeler içindeler.
Sayın yetkililerin konuya el atıp gerekli önlemi almalarını saygıyla rica ederim."
Emekli öğretmen
Derviş BALCI

GÜRSU TOKİ VE SPOR...

"Gürsu TOKİ Konutları bölgesinde futbol takımımız var. Ama bu çocuklar idman yapamıyor. Çünkü malzeme ve ulaşım sorunları çok.
Burada taşlı topraklı küçük bir alan var sadece. Oysa yedi bin kişinin yaşadığı bir uydu kent burası. Çocuklar spor yapamıyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız destek olalım.
Gürsu ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda her tür desteği vermesini rica ediyoruz. En önemlisi de bir spor tesisi. Dikkatlere sunarız.
Sporsever
vatandaşlar

SU UCUZLADI AMA ATIK BEDELİ ARTTI

"Market ve pazarlarda artan fiyatlar kemer sıkmamızı gerektiriyor.
Büyükşehir Bld. Bşk.Alinur Aktaş enflasyonla mücadele için diğer harcamalardan yaptığı tasarrufları ulaşım ve su fiyatlarına indirimle yansıttı. Elektriğe gelen %12'lik zammı da artış olarak faturalarımıza yansıtmadığını göz önüne alırsak bu indirimler ve kaçınılan fiyat artışları takdire şayan.
Teşekkürler Alinur Bey. Mayıs faturama göre Ocak 2019 faturasını kıyaslayınca 1.kademenin 10 m3'ten 13 m3'e yükseltilmesi ve diğer kalemlerdeki indirimler sayesinde 20 m3'lik harcama baz alındığında Mayıs 2018'e göre %9'a yaklaşan indirim söz konusu faturalarımızda. 15 m3 su kullanımı baz alındığında indirim de % 10'ları geçiyor. Sevincimi tüm Bursalılar'la paylaşmak için ekteki tabloyu tüm Bursa ile paylaşmanız en büyük dileğimdir. Ayrıca, gazetenize de su fiyatlarında indirim talebimizi iletmeniz bizleri mutlu etmişti. Ayrıca; katı atık toplama bedelinde bir önceki aya göre % 35'e yaklaşan artış var. Bu 10,91 TL. iken 14,66 TL'ye yükselmiş. Sn. Bşk.ımızı vatandaş olarak uyarmak bana bir borç. Belki bu değerde de indirim yapmak da mümkündür. Saygıyla."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.