Hava Durumu

Masalcı Amca: Bşk.Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2016 05:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 05:09
Mutlu pazarlar sevgili okurlar
Nilüfer Bld. Kütüphaneleri’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliği çocuk ve ebeveynlerin katılımıyla sürüyor. Etkinliğin ilk gününe katılan ilçe Bld.Bşk. Mustafa Bozbey ‘Üç Kedi Bir Dilek’ isimli masalı okudu, çocuklar da kendisini pürdikkat dinledi. 



5-6 yaş grubu çocuklar ve ebeveynleri, ilçenin Üçevler, Demirci ve Çocuk Kütüphanesi’nde salı, çarşamba ve perşembe günleri etkinliğe katılıyor. Nilüfer’in Üçevler, Demirci, Ürünlü, Tahtalı, Dağyenice, Gümüştepe Mah.’ndeki çocuklar bu buluşmalar aracılığıyla bilmeceli, tekerlemeli, boyamalı ve masallı anlar geçiriyor. 
Çocuklara her buluşma sonu birer kitap da armağan edilecek. Proje sonunda çocuklar, 23 Ağustos’taki şenlikle, kütüphane ve kitaplarla tanışmalarını kutlayacak. 
Çocukları kitap ve kütüphaneyle tanıştırmak ne güzel bir düşünce. Kutlarım.

Pazar neşesi

PAPAĞAN:- ‘Adam petshop’ta kendisine en yakın duran papağanın fiyatını soruyor. ‘10 bin dolar’ yanıtı alınca ‘neden bu kadar pahalı?’ diye ikinci sorusuna şu yanıtı alıyor:
“Efendim o 300 kelime biliyor.”
Başka bir papağanı görünce “Pekala, bu ne kadar?’ sorusuna 20 bin dolar yanıtı alıp şaşırınca dükkan sahibi ‘o aynı kelimeleri hem İngilizce hem Türkçe söylüyor’ diye merakını giderirken başka bir papağını gösterip ‘bakın bunun fiyatı da 30 bin dolar efendim. Çünkü kelimeleri her dilde söylüyor’ diyor.
Adam iyice şaşkın halde dükkanın yüksek bir yerinde asılı papağanı görünce soruyor: ‘Bunun fiyatı ne peki?’ ‘100 bin dolar efendim.. Pek konuşmaz ama oradaki 3 papağan buna “hocam” derler’ diyor.
(Teşekkürler Nükhet ERİNÇ)

Foto şipşak’a büyük ödül var

“6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamındaki fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.
Büyükşehir Bld. Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenecek olan  Fotoğraf Festivali(BursaFotoFest) kapsamında ‘Kent Diyalogları’ temalı fotoğraf yarışmasının ödülleri Altın Madalya + 4000 $ Dolar, Gümüş Madalya + 3000 $ Dolar + Bronz Madalya + 2000 $ Dolar, 6 mansiyon.
Fotoğraf tutkunlarının www.bursaphotofest.org adresiyle başvurabileceği uluslararası fotoğraf yarışması için son tarih ise 19 Ekim. 

Güzel sözler

* “Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz.”-  Aunius Aurelius Simachus 
* Bir şeyi o kadar çok seviyorsanız bırakın. Geri gelirse olacağı varmış; gelmezse zaten hiç olmamıştır. - Albert Schweitzer  
* “Neden yorgunsun sorusuna cevap aramaktan ve bunu sormasınIar diye gülümsemekten yoruldum.” - Cemal Süreyya 

Yeni çıkan bir kitap

‘SÖZLÜ/YAZILI’:-  Ünlü yazar Ferit Edgü, Yapı Kredi Yayınları’nca hazırlanan ‘Sözlü/Yazılı’ isimli kitabının sözlü bölümünde yıllar boyu kendisiyle yapılmış söyleşilerden bir kısmına yer veriyor.
Yazılı bölümünde ise yazarın şiir, roman ve öykü üzerine düşünceleri ve birbirinden ilginç dostluk anıları var. Edebiyat severler için ilginç bir kitap.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.