Hava Durumu

Menemenli ve pilavlı park

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 07:59

Köşemize okurlarımca gönderilen bazı fotoğraflar ve bildirimler gerçekten çok üzücü.
Örneğin; okurum Çiğdem T.'nın işaret ettiği bir konu Nilüfer, Barış Mahallesi, Menekşe Parkı ile ilgili ve çok ilginç.
Aynen paylaşıyorum:

"Semtimizde bulunan Menekşe Parkımız belediyemizce tekrar düzenlendi. Çok güzel oldu. Spor alanları yenilendi, yollarımız, ağaçlandırma vb.gibi çalışmalar takdir edilecek düzeyde. Belediyemize teşekkürler.
Fakat 14 Ekim Pazar sabahı arkadaşlarımızla parkımızda yaptığımız geleneksel yürüyüşümüzde gördüğümüz manzaralar karşısında hayrete düştük, çok üzüldük..
Parkımızın aydınlatma direği dibine yenmeyip kalmış ve artık bir halde menemen yemeği dökülmüş. Çevredeki bir ağacın dibine de erişteli pilav..
Bunlar sokak hayvanları yesin diye bırakılmış, belli ama doğrusu bunlar parkımıza hiç yakışmıyor. Çünkü belirli yerlerde yiyecek kapları da var. Bu yemekler oraya bırakılsa ve parkımız tertemiz kalsa daha iyi olmaz mı?.
Ayrıca duyarsız bazı kişiler de parkta köpeklerini gezdirirken tasma takmadıkları gibi köpeklerin ihtiyaçlarını da güzelim çimenler üzerine yaptırıyor..
Parkta pek çok nokta köpek pislikleriyle dolu. Bu çimenler üzerinde küçük çocuklarımız da koşturup oynuyorken her taraflarına bu pislikler bulaşıyor.
Bu kadar duyarsızlık nasıl olur, inanamıyoruz?..
Parkta daha önceden sokak hayvanları için pet istasyonları vardı. Onlar da yok oldu gitti. Yazıktır, günahtır, ayıptır."

Adının açıklanmasını istemeyen bir başka okurum da Nilüfer ilçesi Çamlıca Parkı'ndan iki fotoğraf göndermiş ve şunları yazıyor.

"Çamlıca Parkımıza gelenler burada oturup yemişler, içmişler. Ama çöp kutusuna çok yakın bir yerde oturdukları halde çöplerini kutuların içine atmamışlar. Çöp poşetleri kediler, köpekler tarafından dağıtılabilir..
Her sabah yürüyüşlerimizde karşılaştığımız çekirdek kabukları ve izmarit atıkları da ayrı bir sorun. Güzelim ormanın içinde böyle manzaralar da var yani. Buraları temizleyenlerin de bir insan olduğunu unutmayalim. biraz insaf, lütfen insaf.."

YAYA GEÇİDİ GÖRÜLMÜYOR!..

"Şehrimizin trafik yoğunluğu çok olan caddelerimizden biri de Muradiye güzergahı.
Muradiye büyük çınarın oradaki yaya geçidi artık neredeyse görünmez olmuş.
Günün belirli saatlerinde bu caddede karşıdan karşıya geçebilmek başlı başına bir mesele..
Köşenize gönderdiğimiz fotoğraf Çınarönü BOİ durağı önü. Ancak çok dikkat edilirse burada cadde üzerinde yaya vatandaşlarımız için bir 'yayla geçidi' yapılmış. Fakat bunu oluşturan boyaları görebilmek imkansız gibi bir şey..
Çünkü şerit halindeki boyalar tamamen silinmiş ve kaybolmuş.
Bu çizgileri yaya vatandaşlar zorlukla görebilirken caddede seylreden araç şoförleri nasıl görecek?. Hele gece karanlıklarında.
Aslında belirtmiş olduğumuz bu noktaya düğmeli bir trafik lambası konulması gerekiyor. Çünkü semt sakini yaya vatandaşların yanında okul giriş ve dağılış saatlerinde yüzlerce öğrenci de karşıdan karşıya geçerken güven altında olmalılar..
Muradiye semti sekinleri olarak yaşanılan soruna sayın ilgili makam sahiplerinin tez zamanda müdahale edip gerekli çalışmayı yapmalarını saygılarımızla rica ediyoruz.." - Bölge sakinleri

BURSASPOR SEVDALILARINA

"Spor yazarınız Süha Gürsoy'un 12 Ekim Cuma günü yazdığı yazıyı okudum. Bursaspor'un içinde bulunduğu durumu tüm ayrıntısıyla yazmış. Yönetim büyük bir gayretle, büyük bir özveriyle kulübü döndürmeye çalışıyor. En küçük harcamalar için bile sponsor bulmaya çalışıyorlar.
Zira kasada hiç para yokmuş. Gazetenin spor sayfasında Bursaspor kulübüne verilen para ve tribün kapatma cezasını yazıyordu.
Bütün bunlar bilinirken kendilerine taraftar süsü veren, taşkınlıklarını taraftar görüntüsüyle gizleyen bazı kişiler, gruplar gerçek yüzlerini gösterdiler. Kulüp bu kişilerin yüzünden sürekli ceza ödüyor.
Rize dönüşü Bozüyük'te yaşanan olay erken uyarı kabul edilmeli.
Yönetim daha fazla ceza ödemeden bu kişilere net tavır almalı. Yoksa daha çok cezalar yolda." - Ekrem Hayri PEKER

ALO, BURASI OSMANGAZİ

OSMEK'TEN YENİ KURSLAR:- "Osmangazi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), 2009'da hizmete açtığımız günden beri yeni dönemde ve yeni kurslarıyla daha çok büyüyor.
Sanat, kültür, iletişim ve bilişim, teknoloji, makine kullanımı ve dil kurslarına kadar birçok alanda hemşehrilerimizin sesine kulak verip yeni kurslar açıyoruz.
Genel ve sürekli kursların yanında çocuk gelişimi, obezite ile mücadele, bağlama kursu, Osmanlıca kursu gibi hem hobi hem de meslek kazandıran kurslarımıza bu yıl; minyatür, hat sanatı, özel gün fotoğrafçılığı ve Arnavutça gibi yeni kurslar da eklendi.
17 ayrı merkezimizde 54 farklı branştaki kurslarımızla, bu yıl da yüzlerce hemşehrimiz OSMEK kurslarına devam ederek, hem meslek öğrenecek, hem de boş zamanlarını değerlendirecekler." - Osmangazi Belediye
Bşk.Mustafa DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.