Hava Durumu

Mersin'den Bursa gözlemleri

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 07:52

"Bursa'da doğdum ve bu şehre aşık bir mühendisim.
Yaklaşık 5-6 yıldır Osmanlı'nın dünya medeniyetine kök saldığı bu muhteşem şehirden iş hayatım nedeniyle uzak kalsam da şehre olan derin özlemimi gazetenizin buram buram Bursa kokan satırlarında, Okan Tuna, İlhami Yıldız, Adnan Baştopçu, Namık Göz gibi yazarların muhteşem satırlarında ve sizin orkestra şefliği yaptığınız köşenizde gideriyorum.
Bursa ne kadar şanslı ve nadir bir şehir ki Osmanlı'nın başkenti olmuş, cihan padişahlarını bağrında saklıyor, evliyalara hocalık ve üstatlık yapan Üftade, Emir Sultan Hazretleri'ne adeta bir okul oluyor.
Bursa'nın sorunları, mutlulukları, başarıları ve hedeflerini yüzlerce kilometre öteden internet sayfanızdan izliyordum.


Ne mutlu ki çok kıymetdar Valimiz, idarecilerimiz, başkanlarımız, memurumuz, vatandaşlarımız, yazarlarımız hep bir olmuşlar, aynı sorunlarda gönül birliği yapmışlar, ortak akılla sorunlara çözüm aramışlar ve ne mutlu ki çözülmez sanılan sorunlara çözümler üretildiğini, trafiğin nefes almaya başladığını da bu köşelerden çok sık okuyorum.
Siz de ne kadar şanslısınız ki köşenizde çok değerli vatandaşlar birer kürsü tutmuşlar, sorunların yüzüne gülüyorlar ve yazıyorlar.
İşte, Mudanya'daki zeytinliklerin korunması gibi nice konularda duyarlılık gösteren Dr.Özgür Er. İşte Hasanağa yolunda olası kazalar için yolun genişletmesi adına tarlası için kamulaştırma parası dahi istemeyen Halil Altın. İşte, birkaç gün önceki bildiriminde daha önceki pek çok yazısındaki gibi her gün yüzlerce ilk ve ortaöğretim çocuğu, veli ve mahalle sakinlerinin kullandığı yoldaki tehlikeli virane binayı uyaran Cengiz Sakarkaya. Asrın Evliya Çelebisi gibi kıta kıta, ülke ülke seyahat edip birikimleri, gözlem ve önerilerini Bursa'nın aziz halkı için paylaşan Serkan Özgiray. Ve Yalova Yolundaki tramvay inşaatı kaynaklı riskleri yazıp adeta gönüllü cankurtaran olan Metin Öztürk. Asbest konusunda uzman görüşüyle uyaran Utku Önen ve daha ismini sayamadığım nice kahramanlar, gönül insanları.
Hepinize çok teşekkürler. Bursa hep birlikte bu sinerji ve kalite ile Türkiye'deki liderliğini pekiştirecek ve Türkiye'nin çok daha ileri noktalara taşınmasına lokomotiflik görevine devam edecek inancındayım.
Ben de bu güzel şehre küçük bir katkım olması için bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.
Geçenlerde ziyaret ettiğim Bursa'da Yalova Yolu'nda karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarını kullandım. Oysa yaya üstgeçitleri % 90 tamamlanmış. Az bir çalışmayla önceliklendirilirse yaya üstgeçitleri peronlara ve asansörlere inen kısımlar kapatılıp hizmete açılabilir. Böylece trafik daha akıcı olur ve yayalar bu çok modern ve adeta sanat eseri olan üstgeçitlerden güvenle karşıya geçebilirler.
Dikkate alınması dileğiyle Mersin'den Bursa'ya selam ve sevgiler sunuyorum.
Saygılarımla." Mutlu TÜRKAY / Makina Mühendisi

Sorun büyümeden önlem alınmalı

"Nilüfer ilçemizdeki Cephanelik bölgesindeki anayolumuzda, asfalt yol zeminde oluşan bir olumsuzluk, geçen günler içinde devamlı artma kaydediyor.


Her gün biraz daha genişleyen asfalt zeminindeki olumsuzluk için gereken onarım yapılmazsa, sorunun daha da büyüyüp genişleyeceği, çukurun da derinleşeceği olasılığı ortada.
Bu nedenle sayın ilgili belediye çalışanlarına durumu yansıtıp uyarıda bulunuyorum. Sorun büyümeden önlem alınırsa yapılacak olan çalışmalar da kolaylaşır.
Saygılarımla."Ercüment S.

Bravo Hakan!..

Nilüfer Belediyesporlu ve Milli Eskrimci Hakan Akkaya, Dünya Tekerlekli Sandalye Eskrim Federas-yonu'nca (IWAS) 2017 yılının eskrimcisi seçildi.
2017 Tekerlekli Sandalye Eskrim Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Akkaya'ya ilgili Federasyon '2017 World Number One" ödülü verdi. Altın madalyalı Akkaya Gençler Flöre Dünya sıralamasında halen klasman lideri.


Nilüfer Bld. Engelsiz Eskrim Okulu'nu kuran Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey'e teşekkür eden milli sporcu, "Ülkemiz, Bursa ve Nilüfer'in adını dünyada duyurduğum için mutluyum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak" diyor.Tebrikler Hakan!

Çukurdan kaçmak isterken

"Ataevler, Nilüfer Hatun Caddesi'nde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı trafik lambalarından aşağıya inip Podyum Park geçiş kesiminde 'Ihlamur Ağacı' işletmesine varmadan asfalt yolumuzda meydana gelen çukura aracımızla girmemek amacıyla kaçmak isterken arkadan gelen araçlar yüzünden tehlikeler meydana geliyor.


Yağışlı havalarda da bu tehlike daha büyüyor ve içi sel suları dolan çukur fark edilemiyor.
Araç sürücüleri için bu problemin kaldırılmasını rica ederiz."Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Mudanya ve baca sorunu
"Köşenizde 20.2. 2018'de Mudanya, Yeni Mahalle, Zeytin Hali Caddesi'nde hava kirliliğini artıran bir siteye ait baca fotoğrafımı ve 'Mudanya'da duman dumana' başlıklı yazımı yayınladığınız için çok teşekkürler.
Umarım, Mudan-ya'daki sayın ilgililer de sorun yaratmakta olan bu konuya yakından ilgi gösterirler ve yaşadığımız bu problemi artık yaşamayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.