Hava Durumu

Mescit’te namaz kuyruğu

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2016 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2016 01:25
“Bursa Carrefour AVM’de bulunan mescit çok küçük ve dar bir alana sıkıştırılmış. 
Çok geniş bir alana kurulu bulunan, ayrıca açık ve kapalı alanı olan AVM’de söz konusu mescit 10 metrekarelik bir alanda bile değil, çok çok küçük. Bu da özellikle cuma namazlarında yetmiyor, ibadete gelen vatandaşlar mağdur oluyorlar..
Ayrıca vakit namazlarında da mescidin önünde metrelerce uzun kuyruk oluşuyor.



Vatandaşlar, dini görevlerini yerine getirmek için bu büyük kuruluşta biraz daha büyük bir mescit yapılmasını sayın yöneticilerden istiyorlar..
Gönderdiğimiz fotoğraflarda da mescit önünde içeriye girmek için kuyrukta bekleyenler görülüyorlar.
Dikkatlere sunarım.”
Ersen AGALAR

Kayan kayana düşen düşene

“Sn. yetkililerden önemli bir ricamız var. 
Bizim burada çok dik bir yokuş var. Burada kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile buzlanma oluyor. Sabah 05’te işe gitmek için semt sakinleri bu yokuşu kullanıyor. Öğrencilerin de devamlı kullandığı bir yol burası. Yaşlı insanlar da bu yolda. 
Ancak herkes bu durumdan şikayetçi. Belediyeye bildirildiği halde hiç ilgilenilmiyor, tuzlama yapılmıyor. 



Bu yüzden sadece insanlar değil, araçlar da tehlike içinde..Kayan kayana, düşen düşene.. Affedersiniz hayvan bile çıkmakta ve inmekte zorlanıyor.      
Geçen sabah işe gitmek için yokuştan inen bir bayan kayarak düştü ve yuvarlandı. Lütfen sesimizi duyurun. Yokuş; gönderdiğimiz fotolardan aslında daha da dik durumda. İnanın çok zorlanılıyor. Biz sadece tuzlanmasını diliyoruz ama hiç ilgi yok.. 
Adres Osmangazi; Alacahırka mah. Naipdere Sokak ve Kazan Sokak. 
Bölge sakinleri

Tüm molozları sahile sürdüler...

Bld.nin başlattığı sahil çalışmaları sırasında arıtma tesisleri yanındaki Cihan Aile Plajı ekiplerce yıkıldı.
Bu sırada 15-20 yıllık çam ve servi ağaçları da kepçelerle kırıldı, tahrip edildi. Hiç olmazsa yerlerinden özenle sökülüp başka yerlere nakledilseydi. O ağaçları biz kendi ellerimizle sulayıp yetiştirmiştik. Ağaçlara yazık oldu. İki kepçe ve iki kamyonla gelen yıkım ekipleri çalışmaları yaptıktan sonra geriye kalan moloz ve inşaat atıklarını da kamyonlara yükleyip götürmeleri gerekirken hepsini de sahile doğru sürüp öylece bıraktılar.
Bu kadar duyarsız bir çalışma nasıl yapılır, anlamış değiliz.”
Emin SELÇUK

UEDAŞ harekete geçecek mi?..

“Bu kapkara, ışıksız ortam, Nilüfer ilçesi Çalı Mah. Nilüfer Cad.’nden yürekler acısı bir manzara. 
Caddenin sokak aydınlatma sistemi tam dört aydan beri çalışmıyor. Her yer karanlık, göz gözü görmüyor ve korku tüneli gibi.



UEDAŞ’a durumu çok bildirdik, sayısını unuttuk doğrusu. Fakat ne gelen ne, arayan soran kimse yok. 
Burada yapılan inşaatlar şu anda mağara gibi. Köpek sürüleri çok. Çocuklar sabah saat 7’de o karan-lıkta okula gitmek için evden çıkıyor. Tehlikeler çok. UEDAŞ’ın dikkatini bir de gazete-nizdeki köşenizden çekmek istedik. 
İnşallah bu defa harekete geçerler.”
Bölge sakinleri

Eksilen maaşlar

“Şu an SGK’lı olarak çalışıyorum. 6800 gün ödenmiş primim var. Ben 5650 gün ile emekli olabiliyordum. Ancak 10 yılım resmen yendi, yani 10 yıl uzatıldı. 
Bu da yetmiyormuş gibi düzenlemelerinde yapılan eksikliklerle ilgili olsa gerek günlerim dolduğu için adıma yapılan her ayki SGK priminden dolayı emekli maaşım da düşük oluyor. 



Bunu şirket muhasebecisine sordum. Doğru olduğunu, belki ileride bunun  düzeltilebileceğini söyledi. 
Bu sistem tam bir fiyasko. Mantıken daha fazla prim ödendiğinde maaş yükselir değil mi?. 
Bu sistem hatası ya da yanlışlık benim ve ailemin rızkına tecavüz. Bunu hak olarak görüp bu yasanın çıkmasında etkin herkese hakkımı helal etmiyorum.      
En kısa sürede bu durum düzeltilsin dileğimle.                
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Ablam burada kaza kurbanı

“21.11.2016’da Erikli 3.Cad. 75.Yıl Mah. girişinde iki araç hız ihlali sonucu kaza yapmışlar. Kaldırımsız yolda kenarda bekleyen ablam Sevim Hatinoğlu bir aracın savrulup çarpmasıyla aynı gün Şevket Yılmaz Eğtm.Arş. Hst.’nde vefat etti. 



İnişte iki yanda da kaldırım yok. Taşlı, çalılık toprak alana giremeyen insanlar ne yazık ki trafiğin içinde kalıyor. Kavşakta hız kesici tümsek ve trafik ışığı yok. Bunlar ne zaman yapılacak?.
Ömer YILMAZ

Hasköy yolu unutuldu mu?

“6-7 ay kadar önce Geçit’teki Çağrışan Mah. Emek Yağ Fabrikası yakınından Hasköy’e kadar olan yolda yeni su boruları döşendi. 2 ay kadar önce de çalışmalar bitti. 
Ama şimdi yolumuz yol değil, çok derin çukurlar ve çamur deryası halinde. Buradan gelip geçme zorunda kalanlar bir pişman ama mecburiyet bunu gerektiriyor. İnanın kahroluyoruz. Yarım metreye varan derin çukurlarla oluşan böyle bir yol dünyanın neresinde vardır?. 
Mevsim gereği belki hemen asfalt yapılamıyor denilebilir ama  yol düzenlenip mıcır serilerek problem kolayca giderilir. Fakat nerdeee o günler?.”
Ersoy ÖKSÜZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.