Hava Durumu

Mevlevihane'de kaplumbağa hızı

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2022 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 08:13

"Büyükşehir Bld.'miz tarihi yapıların restorasyonunu mühimsiyor. Asırlık binalar günümüzde işlerlik kazandırılırken bir yandan da tarih canlanıyor.

Bu itibarla dikkatimi çeken bir mes'eleye ilgililerin dikkatlerini çekmek isterim. 

Osmangazi, Pınarbaşı Mh. Bayramyeri Cad.nde Osmangazi İlköğretim okulu yakınında ve Pınarbaşı Mezarlığı'na bakan Pınarbaşı Mevlevihane inşaatına lütfen dikkat ediniz.

Buranın restorasyonu yıllardır sürüyor, bitirilemiyor. Çünkü inşaat sık sık duruyor, çalışan kimse olmuyor. Bir ara tamamen durdu. Bazı ahşap malzemeler açıkta yağmur, kar altında durup çürüyor. Cadde, inşaat nedeniyle çok daraltıldı. Yüzlerce öğrenci bu caddede araçlar ve inşaat malzemesi getiren kamyonlarla içiçe, tehlike altında.

Sadede gelelim; tabelasında 4 asırlık geçmişi olduğu belirtilen Mevlevihane'de adeta bir kaplumbağa hızı var.

Bu iş daha ne kadar devam edecek?. 5.asra ulaşınca mı?!." 

-EMEKLİ BİR TARİH ÖĞRT. 

TEŞEKKÜR PANOSU

Sn.Doç.Dr.Kazım ŞENOL'a:- "Geçirdiğim bir rahatsızlık nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli meme cerrahı Doç. Dr. Sn.Kazım Şenol'a başvurdum.
Gerekli incelemeler sonrası yaptığı başarılı bir operasyonla beni kısa süreçte tekrar eski sağlığıma kavuştururan ve sergilediği mütevazi kişiliği yanında yüksek bir moralle güç veren Sn.Şenol'a açık teşekkürlerimi sunuyor başarılarının devamını diliyorum. Sağ olsun, var olsun.." 

-NUREL GÜMÜŞ

GÜZELYALI ÇOK GÜZEL OLMALI!

"Büyükşehir Bld. 'Güzelyalı imar planında çözümden yana olduk' şeklinde reklamlar astı. Mudanya Bld. Bşk.nı Hayri Başkan bu konu üzerinden reklam yapıyor.  
Her iki belediye de kendi sorumluluklarında 'mağduriyetleri giderdik' diyor.
Tamam; arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur oldu. Bunu anladım. Peki; otoparksız, bahçesiz sahile doğru dar sokaklar devam edecek mi? 
Zamanında birileri kıyı çizgisi, sosyal donatı demeden evleri yaptı. Bu böyle devam mı edecek? Yalı Mah.'nde ve Altınkum'da sahilde ziyaretçiler için otopark ve çeşitli ihtiyaçlar düşünüldü mü? 
Eğitim Mah.'nin bazı bölümlerinde ve Burgaz Mah.'nin çoğu kısımlarında otoparksız bitişik nizam apartmanlar ve dar sokaklar var. Salgın hastalık kısıtlamalarında bitişik nizamlarda oturan çocuk, yaşlı ve çalışmayanlar ne kadar sıkıldı?. Bu düşünüldü mü?. 
İnsan pazar veya bebek arabasıyla, engelli aracıyla kaldırımlarda rahat gezebilecek mi? Bisiklet yolları düşünüldü mü?. Ev halkı ve iş çıkışı sosyalleşmek isteyen çalışanlar için kültürel mekanlar oluştu mu? İmar planında dere yatakları göz önüne alındı mı?. 
Altınkum mevkiine konutlar yapıldı. Ama Güzelyalı merkeze ve Bursa asfaltı Cad.'ne nasıl ulaşılacak?. 
Zeytin ağaçları, meyve bahçeleri korunacak mı? Yürüyüş yolları tartan pistler, spor alanları planlandı mı? İnsanların rahatça oyalanacağı yeşil alanı bol, büyük parklar yapılacak mı? 
Yoksa zamanında birisi imarsız şekilde üç kat ev yaptı diye gene bu kişiye imar rantı oluşturmak mı düşünüldü?. 
Ben bu köşeden Bursa'nın pekçok yerinde olduğu gibi Mudanya'da da yaşam kalitesini dikkate almayan ve sadece bina yapımı öncelenen uygulamalara itirazla ilgilileri uyarıyorum.." 

-ÖZGÜR ER 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.