Hava Durumu

Mihraplı’ya bisiklet önerileri

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 04:49
“Köşenizde zaman zaman Mihraplı Parkı’ndaki yoğun bisiklet kullanımıyla ilgili olarak okurlarınızın öneri ve şikayetlerini okuyorum. 
Öncelikle bu seviyeli tartışma ortamını sağladığınız için sizlere çok teşekkürler. İzninizle ben de kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum. 
Yayınlanırsa sevinirim:
1.Mihraplı parkında gerçekten çok yoğun bisiklet kullanımı var ve zaman zaman yayalarla çarpışma veya üzücü tartışmalar yaşanabiliyor. Bisiklet sürenin de yayaların da huzuru ve keyfi kaçıyor.
2.Belediyemiz sık aralıklarla yerleştirdiği tabelalarla yaya ve bisiklet trafiğini düzenlemeye çalışmış ama buna uyan çok az. Yayalar beton yoldan, bisikletliler toprak yoldan gidebiliyorlar.



3.Geniş bisikletler ise beton yolun neredeyse tamamını kaplıyor. Karşıdan gelen bisikletli mecbur olarak toprak yola giriyor.
4.Bisikletliler için mevcut yaya bisiklet yolundan yarı komple ayrı bir noktada bir güzergah oluşturulabilirse yaya ve bisiklet trafiği komple ayrışmış olur.
5.Bisikletlilerin ara yollara serbetçe girmelerine mani olunmalı, yalnızca ana güzergahta ilerlemeleri sağlanmalı.
6.Bisiklet kiralanan noktada bisikletlilerin uymaları gereken kurallar (hız, gideceği güzergah vb.) eğitim olarak verilmeli.
7. Bisikletliler için hız sınırı getirilmeli ve ana güzergah üzerine farklı noktalara kamera ve pano konarak hız sınırı üzerinde seyredenler otomatik olarak uyarılmalı.
8.Ana güzergahta beton zeminden yürüyen yayalar ve toprak yoldan giden bisikletlileri güvenlik personeli mutlaka uyarmalı. Kurallara uyum kültürünün üst seviyede olmadığını düşünürsek yalnız uyarı levhaları dikmek sorun için asla yeterli çözüm değil.
Konuyu köşenizde görebilme ricasıyla saygılar.”
Mustafa SÜLEYMANOĞLU

Hüseyin Karabacak velilerinin sorunu

“Hürriyet, Karaman Mah.’ndeki Hüseyin Karabacak İlköğretim Okulu öğrenci velileriyiz. Okulumuz Ziraat eski Okulu’na bağlı parkın hemen yanında. 
Bu park şimdilerde bazı olumsuz kişilerin mekanı oldu. Park ve okulumuz civarında alkol kullananlar, öğrencilere tacizde bulunup bazı tehlikeli maddeler satabileceklerini sandığımız kişiler var.
Bunlara gerekli önlem alınması için yaptığımız girişimler sonuç vermedi.
Yetkililerin acilen ilgilenmeleri için dikkatine sunarız.” 
Münevver KEREÇÇİ ve bazı veliler

Nasuhpaşa ve çevresi  

“Mavi Köşe semtindeki tarihi Nasuhpaşa Hamamı ve çevresinde bulunan bazı antik mimari özellikli ahşap yapılar bu şehrin tarihi geçmişinin de aynası.
Ne var ki; ahşap ve antik görünümlü binalar kendi kaderine bırakılmış gibi. 
Arka kısmından Nasuhpaşa Hamamı’na bakınca da durum farklı değil. Bu kesimdeki binalar ve tarihi hamamın boyunları adeta bükük.
Tarihi yapıları günyüzüne çıkartan Büyükşehir Bld.Bşk.Sn. Recep Altepe’nin dikkatine sunar, bölgemize de el atma sını rica ederiz..”
Bölge sakinleri 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.