Hava Durumu

Milano kentinden bir örnek

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2017 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 07:23

Geçtiğimiz günlerde bir iş seyehatim nereniyle İtalya'nın Milano şehrine gitmiştim.
Milano'nun neden modanın başkenti olduğunu şehirdeki birçok zarif güzellikten anladım.
Örneğin; eski bir fabrikanın müzeye çevrildiği alandaki Alfa Romeo Müzesi gibi gezilmeye değer birçok nokta şehrin seçkinliğini pekiştiriyordu.

Şehir merkezine inen yollar çok dar olmasına rağmen, şehir merkezine yakın birçok yeraltı otoparkı yapılmış. Ve kolayca aracımızı park edebilecek bir otopark bulabildik.
Bu arada Milano şehrindeki araç park alanlarını büyük bir özenle sarı, beyaz ve mavi renklerle işaretlemişler. (Çektiğim fotoğrafları da köşenize gönderiyorum).

Araçların nereye park edilmesi gerektiği çok net şekilde belirlenmiş.. Başıbozuk şekilde araç parkına kesinlikle izin vermiyorlar ve bu konuda ciddi yaptırımlar uyguluyorlar.

Birçok konuda Bursamız da tekstiliyle, otomotiv endüstrisiyle, tarihiyle ve turizm değerleriyle çok önemli bir konumda. Osmanlı'ya da uzun yıllar başkentlik yapan bir şehir.
Milano'daki uygulama Bursa'da da benzer şekilde çıkmaz boya ile araç park yerlerinin cadde ve sokaklarında belirlenmesi çok yerinde olacaktır.

Çünkü çok sık olarak otobüs duraklarına araçların park ettiğine veya yol ağızlarında trafiği engelleyecek şekilde araçların bırakılmasına kesinlikle yasak olan noktalara araçların park edildiğine şahitlik ediyoruz. Bu noktalarda trafik de tabii ki aksıyor.

Böyle güzel bir uygulamanın Bursa'da da hayata geçmesi en büyük dileğimdir.

Saygılarımla." İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur

Tehlike bitti

Büyükşehir Bld.'nden gelen fotoğraflı bir yanıtla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos) yeşil alanda bulunan ve tehlike yaratan açıktaki elektrik kablolarının ele alındığı belirtilerek şöyle deniyor

"17/2/2017 köşenizde yer verdiğiniz "Kablolar hâlâ açıkta duruyor" başlıklı bir okur uyarı yazısı ilgili birimlerce incelenmiştir.
Bahse konu Merinos Park'taki açıkta duran kablolar kaldırılmıştır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Gösterilen duyarlılığa ve Bü-yükşehir Bld.Basın ve Halkla İlişkiler Şb. Md.'ne yaptıkları bilgilendirme için teşekkürler.

Cumhuriyet Caddesi panayır yeri değil

"Cumhuriyet Caddesi yakın geçmişte trafiğe kapatıldı ve raylar döşenip nostalji tramvayı çalıştırılmaya başlandı. Tramvay toplu taşım için gidip geliyor..
Tramvay hattı nedeniyle bzı dükkanlar ve işyerleri de değişti. Bu arada caddede sadece tramvay işleyecek dendi ama şehrimizde en çok motosikletlerin dolaştığı bir yer olup çıktı. Zaman zaman taksilere de, özel araçlara da rastlamak mümkün. Bariyerleri açmak isteyenlere engel olacak bir kimse de yok.


Cumhuriyet Caddesi'nde asıl sorunlardan biri de bazı işyeri sahipleri dışarı yüksek volümlü müzik yayını yaparak dikkat çekmek istiyor. Buna nasıl izin verirler bilmiyorum?.
Örneğin bir gsm firmasının tam önünde tramvay durağı var. Burada beklerken zorla da olsa bu firmanın dışarı verdiği çok yüksek volümdeki yabancı müzik parçalarını da dinleme zorunda kalıyor, rahatsız oluyorsunuz..
Osmangazi Belediyesi dışarı yüksek müzik yayınıyla gürültü kirliliği yapan işyerlerine hiç ses çıkarmıyor. Sadece bu işyeri değil, cadde üzerindeki diğer bazı işyerleri de adeta orkestra (!) çalıştırıyor!..
Bu rezillik bir an önce son bulmalıdır. Çünkü Cumhuriyet Caddesi panayır yeri değildir.

Alo, burası Büyükşehir

YÜRÜYEMEYEN MERDİVENLER:

- "7/2/2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Ah şu yürüyemeyen merdivenler' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yazıda belirtilen yürüyen merdivenin durumu tarafımızca bilinmekte ve takip edilmektedir.
Çalışmamasının sebebi vatandaşın zarar vermesidir. Yürüyen merdivenin plastik tutma bandı, çocukların üzerinden kayması ve zorlanarak aşınması sonucunda kopmuştur. Plastik tutma bandı merdivene özel olup, yurtdışından getirilmektedir. Getirme işlemi bir ayı bulmaktadır. Malzeme temin edildiğinde hizmete sunulacaktır.
Diğer yerlerde, ilgi alanımızda olan yürüyen merdivenlerde, kısa süreli arızalar dışında problem yoktur. Üstgeçit asansörleri de yine vatandaşın zarar vermesi sonucunda kullanılamaz hale gelmiş olup, yenileme işleri devam etmektedir."

MİHRAPLI PARK:

- "17/2/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Bahar gelmeden tamamlanmalı' başlıklı okur talebi ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Mihraplı Parkı'nda altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yeşil alan düzenlemeleri mevsim koşulları uygun hale geldiğinde (toprak kuruduktan sonra) yapılacaktır. Yürüyüş yolları ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şube Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.