Hava Durumu

Minik Damla'nın park sefasında başına gelenler

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2017 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 07:04

"Nilüfer ilçemizin Ataevler bölgesinde oturuyoruz. Buradaki büyük parklar arasında bulunan Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç Parkı) bölge sakinleri olarak sık sık ziyaret ettiğimiz bir yer.
Geçen hafta içinde bir komşumuz küçük kızı Damla'yı parka götürmüş. Çocuk, yemyeşil parkı görünce coşmuş ve koşturup oynamaya başlamış..
Fakat bu güzel saatler maalesef aynı güzellikte devam etmemiş.
Çünkü parkın ortasında bulunan büyük havuzun çevresindeki kesme paket taşlarla ve desenli bir şekilde zemine döşenen taşların bir kısmı yerlerinden çıkıp dağıldığı için olanlar olmuş.

Çocuk o coşku içinde havuza su içmeye gelen kuşlara doğru koşturup dururken havuz çevresindeki zemini oluşturan yolda farkında olmadan taşlar arasındaki boşluğa ayağı takılınca feci şekilde düşmüş. Bacağı taşların kenarına geldiği için de kanamaya başlamış. Şükür ki kırık çıkık olmamış. Ve büyük bir acı içinde bağırıp iki gözü, iki çeşme ağlamaya başlamış.
Komşum çocuğunu alıp hemen o bölgedeki eczanelerden birine götürüp gerekli ön tedaviyi yaptırmış..

Komşularımın anlattığına göre, yerlerinden çıkartılıp çimler üzerine yığılıp bırakılmış taşlar uzun bir süreden beri orada öylece duruyormuş. Burada yapılan bir çalışmadan sonra gerekli onarım nedense yapılmamış ihmal edilmiş.
Arkadaşımın ricası üzerine 13 Ekim Cuma günü bu fotoğrafı cep telefonumla çekip gazetenizdeki köşenize yayınlanması için gönderiyorum. Ricamız; her an tehlike yaratabilecek vaziyetteki bu olumsuzluğun bir an önce onarılması. Buna da Nilüfer Belediyemizin hassasiyet göstereceğine inanıyor ve saygılarımızı sunuyoruz.." F. Nermin T.

Demirtaş'ta önemli eksik

"Osmangazi, Demirtaş bölgesi sakinleri olarak son zamanlarda burada ilköğretim okulu projeleri hız kazanmış durumda.
Bu da bizleri tabii çok sevindiriyor..
Bu konuda emek veren herkese açık teşekkürlerimizi sunarız..
Fakat DOSAB gibi önemli bir sanayi bölgesinin oluştuğu Demirtaş'ta eksiğimiz bir teknik ve endüstri meslek lisesinin bulunmaması.

Demirtaşımız'da şimdi büyük eksikliği hissedilen bir teknik ve endüstri meslek lisesi yaptırılması konusunda sayın yetkililerin ilgilerini ve yardımlarını bekliyoruz. Arzumuzun dikkate alınmasını rica ederiz.
Saygılarımızla." Mümin DÜNDAR ve bir kısım çevre sakini

Barış ve kardeşlik için briç turnuvası

Bursa Briç Spor Kulübü'nün (BBSK) düzenlediği "Barış ve Kardeşlik Briç Turnuvası" na 150 sporcu katıldı ve genel klasman şampiyonu Melih Baş ve Ali Can çifti oldu.

Mudanya Mütarekesi'nin imzalanışının 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva Montania Hotel'de gerçekleşti. Turnuvaya kalabalık bir briç meraklısı katıldı ve Bursa Briç Spor Kulübü Bşk. İbrahim Gülenç de katıldı.

Bursa dışından da katılımların gerçekleştiği ve 150 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın genel klasman 1.'si Melih Baş ve Ali Can Üstünboyacıoğlu çifti olurken, 2.'liği Ali Orhan Ekinci- Yusuf Kahyaoğlu, 3.'lüğü Şakir Dikmen- Dilek Yavaş çifti elde etti..
Senyör kategorisinde Kazım Yeniçeri- Nazım Cihan çifti 1.'lik elde ederken, Mix kategorisinde Taner Yıldız - Nihal Dizdar çifti 1. Genç kategorisinde ise Halil Atakan Düz - Buket Bulut çifti 1.oldular.

TEŞEKKÜR PANOSU

Oluklar kapatıldı

"Geçen 2 Ekim 2017 tarihinde köşenize gönderdiğim fotoğraflarda Çamlıca, Pazar Alanı önündeki cadde ve devamındaki Odunluk semtine giden asfalt yolda metrelerce uzunluğunda derin ve geniş olukların olduğunu, bunun da olası bazı tehlikeler yaratabileceğini belirtmiştim.
Yayınınız için teşekkür ederim.

Çünkü bu yayınınız sonrası geçenlerde oradan geçerken dikkatimi çekti. Asfalttaki derin ve geniş oluklar gönderdiğim yeni fotoğrafta da görüleceği gibi nihayet yapılan asfalt onarımı ile kapatılmış. Tehlikeler de bitmiş.
Sorunu çözen sayın ilgililer ve çalışanlarına da çok teşekkürler.. Muammer ÖZKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.