Hava Durumu

Minik kızımdan Mustafa Amcası’na!.

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2016 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 00:49
“Minik kızıma elimden geldiğince iyilikleri ve olumlu davranışları alkışlamasını ve sahiplenerek destek çıkmasını öğretmeye çalışıyorum. Sık sık oyun oynamaya gittiğimiz Beşevler’deki Ihlamur Parkı’nda geçenlerde kızımla aramızda şöyle bir konuşma geçti.
‘Yeşillikler içindeki bu güzel parkta oyun oynamayı seviyor musun?’ diye sordum.
Kızım: ‘Evet, çok seviyorum’
‘Peki, bu parkı kimin yaptığını biliyor musun?’
Kızım: ‘Bilmiyorum’
‘Yaşadığımız Nilüfer’de bunun gibi minik minik çocuk parklarının çoğunu Belediye Başkanımız Mustafa Amcan yaptı.. Bu parkı da diğerleri gibi sevmeli ve korumalıyız. Başkan Amcan’a na teşekkür etmek ister misin?
Kızım: ‘Evet, çok teşekkür ederim.’



Sözün özü; en küçük boşlukların bile değerlendirilerek çocuk parkları yapılması çok güzel. Emeği geçen idarecilerimize bu minik teşekkürü iletmeyi bir borç biliyorum. Ihlamur Parkı vesilesiyle birkaç önerimi de Başkanımıza iletmenizi rica ederim.
1.Bu güzel parkın gece de kullanımı için LED aydınlatma talep etmiştik. Hayata geçmesi için desteğinizi rica ediyoruz.
2.Salıncağın zincirlerini üstteki tahtaya sabitleyen menteşenin vidaları uzun yıllar sonra oynamaya başlamış. Kontrol edilmesinde yarar olabilir. Bu vesile ile tüm çocuk parkları için 6 aylık periyotlarda göz kontrolü ve tamir formu yapılarak periyot bakım faaliyetlerine alınması ve bunun parklarda görünür yere asılması modern Nilüfer’imiz için çok         şık düşer.
3.Parkın iki yöndaki çıkışından minik çocuklar aniden yola fırlayabiliyor. Sık araç geçmese de bu risk var. Çıkışlara kapı veya en azından zikzaklı bir çıkış yapılsa çocukların aniden yola fırlamalarının önüne geçilebilir.
Halkıyla içiçe yönetim felsefesini benimseyen Nilüfer Bld. Bşk.’ıma görüşlerimizi dikkate aldığı için teşekkür eder, saygılar sunarım”
Serkan ÖZGİRAY/ Endüstri Yüksek Mühendisi

Yol çizgileri arapsaçı gibi

“Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşım için yaptırılmaya başlanılan T2 Tramvay Hattı için Gemlik Yolu’ndaki çalışmalar araç sürücüleri için tehlikeler yaratmaya başladı ama hiçbir önlem de alınmıyor adeta.
Daraltılan ana caddedeki sarı yol çizgileri birbirine girmiş durumda. Adeta arap- saçı gibi. Oysa yol çizgileri güvenli bir trafik akışını sağlamak için çizilmiştir..
Ana caddede çalışmalar yüzünden daraltılan kesimlerdeki sarı yol çizgilerinin tehlike yaratan fazlalıkları boyatılarak gerekli önlem hemen alınmalıdır.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nde konuya yakın sayın ilgililerin acilen harekete geçmeleri gerekir.
Saygılarımla..”   
Ömer MAZLUMOĞLU

Panayır kavşağı kapatılmamalı

“Gemlik’te çalışıyorum.. Evim Panayır Mahallesi’nde bulunuyor       
İşimden evime dönerken Panayır Kavşağı’ndan dönüp yoluma devam ediyor ve evime kısa zamanda varabiliyordum..
 Fakat Panayır kavşağı tramvay hattı için kapatılınca mecburen uzun bir mesafe katedip BUTTİM üst geçidinden dönmek zorunda kalıyorum. Ayrıca TIR’lar, kamyonlar ve servis araçları da aynı zorluk içinde. Yoğun trafikte bu hem zaman, hem yakıt israfı.
Panayır Kavşağı kesinlikle kapatılmamalı. İlgililerin dikkatine sunarım.”
Özhan T.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.