Hava Durumu

Misafir odasında üzen bir manzara

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 08:12

"Cumhuriyet Alanımızdaki (Atatürk Caddesi) Heykelönü Bursamız'ın bir 'misafir odası' olarak yorumlanır..
Burada bulunan saat kulesinin çevresinden ise her gün yerli-yabancı binlerce insan gelir geçer, trafikteki binlerca araç da gece-gündüz burasını kullanır.
Fakat saat kulesinin alt tarafındaki yeşil alanlı çevrenin bir kısmı çiçeklerle donatıp güzelleştirildiği halde bir kısım yeşil alan ise adeta bir patikaya dönüşmüş vaziyette..
Bu alanda yürüyüş yolu gibi kullanılan ve adeta patikaya dönüşen saat kulesinin altı sanki kelleşmiş bir manzara yaratmış. Geriye kalan çimler de kurumak üzere. Bursamız'ın misafir odasındaki bu üzüntü veren manzara bakalım ne zaman gerekli şekilde iyileştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi sayın ilgililerinin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.." - N.Şükran OKAY

MUSLUK YOK, SULAR DEVAMLI BOŞA AKIYOR

"Piremir semtindeki Sultan Camii'ni biraz geçince 9. Okul Sokak'a hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılmış olan hayrat çeşmeye sayın ilgililerin lütfen dikkat göstermesini rica ediyorum..
Söz konusu olan çeşme, uzun zamandan bu yana boşa akıp duruyor.. Sulara yazık günah oluyor.
Çeşmeye gerekli olan bir musluk bağlansa da sularımız boşa akıp gitmese çok yerinde olacak..
BUSKİ'nin konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum.
Saygılarımı sunarım.." Abdullah ÜLKEN

B/12 İÇİN BİR DESTEK

"Mudanya- Güzelyalı'dan Bursa'ya gelirken kullandığımız Mudanya, ya da Güzelyalı otobüslerinden son durak olan Emek İstasyonu'nda indiğimiz zaman Korupark önünden geçen B/12 numaralı otobüse binmek için (1 durak) Bursaray'ı kullanmak durumunda kalıyoruz.
2 otobüs + Bursaray yolculuğu ulaşımı bu nedenle oldukça maliyeti duruma geliyor. Yetkililerden isteğimiz bu kdnuda bir isteğimiz var:
Mudanya, ya da Güzelyalı yönünden gelen otobüsü ve bir durak için metroyu kullananlar için B/12 hatlı otobüs ücretsiz olsun. Veya B/12 hat numaralı otobüs Emek durağından geçerek yoluna devam etsin.
BURULAŞ yetkililerinin konuyla ilgileneceğini umuyor, teşekkürler ediyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

GÜZELİM AĞAÇLARA ŞİMDİ NE OLDU?

"Bursamız'ın şirin bir sahil mahallesi olan Gemlik Kurşunlu'ya giderken devamlı eski Kurşunlu yolu denen Gündoğdu yolunu kullanıyorum.
Fakat bu sene Dereçavuş-Gündoğdu arasında kalan piknik alanları ve çam ağaçları ile kaplı olan bölgede bulunan çam ağaçlarının tamamen kesildiğini ve bölgenin çıplak, kıraç bir arazi haline getirildiğine üzülerek şahit oldum..
Gayet güzel bir orman halini oluşturan çam ağaçların kesilme sebebini ve bu ağaçların akıbetini Bursa'nın sesi olan gazeteniz aracılığı ile detaylı öğreneceğime olan inancım beni bu satırları yazmaya mecbur kıldı.
Beni ve tüm Bursa Halkına bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Saygılarımı sunarım.." Elif YİĞİT

BU SERGİYİ KAÇIRMAYIN

Bursa Barosu avukatlarından çok yönlü sanatçımız Tülin Sarıbay, dün BAOB yerleşkesi galerisinde yağlıboya ve tezhip tablolarının yanı sıra el meği göznuru ile oluşturduğu çini sanatı örneklerini de sergilemeye başladı.
Verilen kokteyle açılan ve seçkin bir davetlinin bulunduğu sergi 30 Haziran'a dek sanatseverler tarafından izlenebilecek.
İlginç eserlerin yer aldığı bu güzel sergiyi kaçırmamanızı öneririm..


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.