Hava Durumu

Misafir odasındaki çirkin görüntülere lütfen dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2017 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 08:35

"Atatürk Caddesi Bursamızın misafir odası sayılabilecek bir konumda.
Fakat her tür estetik güzelliğin olması gereken bölgede kaldırım kenarlarını süsleyen ağaçların dipleri maalesef çöplük haline geliyor. Çok çirkin görüntüler oluşuyor.


Üstelik bu bölgede Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait eski ve tarihi bina da var.
Bu nedenle ağaçların dikildiği çukurların üzerlerine birçok Avrupa ülkesinde örnekleri görülebilen ızgaralar konabilirse hem estetik olarak güzel görüntüler sağlanabilir hem de ağaç dipleri çöp dökme alanı olmaktan kurtarılmış olur..
Bir diğer konu da Tayyare Kültür Merkezi önündeki çukur yollar.


Bursa'nın misafir odası sayılan ve bir kültür merkezini barındıran bölgeye bu görüntüler doğrusu hiç yakışmıyor.
Büyükşehir Belediyemiz'in ilgili birim sorumlularına fotoğrafları inceleyip önlem almalarını rica ederim.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Otobüsü de feribotu da kaçırdım!..

"25 Eylül Pazar günü yaklaşık iki aydır kullandığım BURULAŞ metro ile Uludağ Üniversitesi'nden 2 U ile BUDO'ya ulaşım ve BUDO ile İstanbul'a gitmek için yola çıktım. İlk trene bindim.
6:00'da Batıkent'te arıza olmamasına rağmen 10 dakika durdu ve feribota yetişeceğimi söylediğim halde 'durakta tren var' dendi ve bekleyip durduk.. Ben otobüsü dolayısı ile feribotu kaçırdım.
Tamamen BURULAŞ seferlerini kullanıyorum ve feribota binemiyorum. Çağrı merkezi sabah çalışmıyor. İlk seferde böylesi durum için bu kadarına pes. Keyfekeder plansızlık ile vatandaşa eziyet çektirmek mi hizmet anlayışı?." Yüksel ATLILAR

Kepçenin yaptığına bakın!..

"Yıldırım ilçesi, Selçukbey, Huzur Cad. Muhtarlığın önünde açılan yol için bir yıkım yapıldı. Yıktırılan yerde şimdilerde bir kepçe çalıştırılıyor.
Kepçe bir süredir moloz halinde olan blokların içindeki demirleri çıkarmak için güm güm beton parçalarının üzerine vuruyor da vuruyor!.
Ve bu sert darbelerden ötürü çevredeki binalar da deprem gibi sallanıp duruyor. Çıkardığı bitip tükenmez gürültü de işin cabası..
Yeter artık. Beton duvar veya bloklar içinde kalan küçücük demir parçalarını çıkarmak için vatandaş bu kadar rahatsız edilmemeli.
Yıldırım Belediyesi Zabıta Müd.'nün dikkatine sunarım." Fehmi YETİŞEN

Ha yıkıldı ha yıkılacak!..

"Yıldırım ilçesi, Yeşil Mahallemizde bulunan müze arkasındaki Pilavcı Aralığı'nda taş yığma bir duvar ne zamandan beridir ha yıkıldı, ha yıkılacak bir duruma geldi...
Büyük tehlike yaratan durum, fotoğrafta bütün netliğiyle görülüyor.


İnşallah buradan gelip geçen vatandaşlarımızın canları yanmadan belediyemiz de meydana gelmiş bulunan tehlikeyi hemen görür ve icabına bakılması için derhal harekete geçer.. Bunu da çevre sakinleri olarak iletiyoruz.
Saygılarımızla.." (Haber Hattı)

İstanbul Caddesi geceleri tehlikeli

"T-2 Tramvay Hattı için İstanbul Caddesi (eski Yalova cad.) geceleri son derece tehlikeli oluyor. Çünkü inşaat nedeniyle cadde kenarlarında bulunan ve aydınlatmayı sağlayan elektrik direkleri söküldü.
Bu ana cadde şimdi geceleri her an tehlikeye gebe. Çünkü ana caddede inşaat nedeniyle yolun düz olan kesimlerinde aniden daralmalar, oluşan virajlar var. Gece karanlığında bunlar çok zor fark ediliyor.
Daralan ve viraj verilen kesimlere hiç olmazsa geceleri aydınlatmayı sağlayacak uygulama yapılmalı.. Kısa bir zaman önce de Kafkas Pastanesi önünde bir araç kaldırıma ve kesilen bir ağaç köküne çarparak ön ve alt kısmı da hasar gördü.
Bu çalışmalar yapılırken neden bu önlemler alınmıyor?." Muharrem VURUCULAR

Teşekkür panosu

Ayna bir gün sonra konuldu

"19 Eylül 2017 tarihli köşenizde yayınlanan bir ricamda Nilüfer Çamlıca Mahallesi, Çobanyıldızı Sokak'a dönüş yapacak araç sürücüleri için bir trafik aynası konulması gerektiğini ve böylece olası tehlikelerin önlenebileceğini belirtmiştim..
Bu ricama duyarlı kalan Nilüfer Belediyesi'ne açık teşekkürlerimi iletiyorum. Çünkü uyarımdan hemen bir gün sonra gereken noktaya bir trafik aynası ve ayrıca delinatörler de konuldu.


Trafik güvenliği açısından, özellikle yukarıdan aşağı inişlerde aşağıdan gelen araçlar hiç görülmüyordu. Tekrar teşekkürler.." Dinçer EMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.