Hava Durumu

Misi'nin kıymeti bilinmeli

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 09:20

"Geçen hafta sonunda ailemle birlikte sonbaharın güzelliklerini görüp yaşamak için tarihi Misi Köyü'müze gittik. Bu tarih ve doğa harikası köyümüz Bursamız için gerçekten büyük bir kazanç. Ayrıca Nilüfer Belediyesi'nin köyü bir ilgi alanı haline getirmek için yaptığı kültürel yatırımlar da fevkalade. Müzeler vs.'ler köye ayrı bir anlam kazandırıyor. Köy sakinleri de çok konuksever ve konuşkan insanlar.

Misi Köyü'nü gezerken bizi rahatsız eden (çektiğimiz bu fotoğraf da belgesidir) tek şey köye anlam kazandıran Nilüfer Çayı'nın en güzel kesimi olan Misi Deresi yatağının içine bazı piknikçler tarafından şuursuzca atılan pet su şişeleri oldu..

Misi'nin olağanüstü doğal güzelliğini niye kirletirler? Anlamak imkansız. İnsanın baktıkça içi acıyor. Dere yatağının içinin de sık sık temizletilmesi gerekir düşüncesindeyiz. Misi sakinlerine, köyünüzün kıymetini bilin diyor selamlarımızı iletiyoruz."

Saygılarımızla, sevgilerimizle." E.Müh.Fethi İNANSOY ve ailesi

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLGİ BEKLİYORLAR!

"Büyükşehirlerde çeşitli sağlık kurumlarında çalışanlara tanınan ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanma hakkı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatları ile 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı.

Fakat biz Bursa'da çeşitli sağlık kuruluşlarında çok yoğun çalışan ve korona-19 salgını nedeniyle gece gündüz hastalarımıza şifa dağıtmak için büyük bir özveriyle mesai yapan sağlık teknisyenleri, hasta bakıcı, ebe-hemşire ve hekimlere bu imkan nedense tanınmadı.

Çok üzgünüz ve Bursa'daki tüm yetkili makam sahibi büyüklerimizin bu sorunumuzu gidermeleri için harekete geçmelerini rica ederiz.

Saygılarımızla." Adının açıklanmasını istemeyen bir sağlıkçı

YAKIŞIYOR, YAKIŞMIYOR

"Nilüfer bölgemizdeki Çamlıca Mah.'nde pazar alanının karşısında yer alan cadde boyunca fotoğrafta görülen toprak alan uzun zamandır herhangi bir yaz-kış yaşayabilen dekoratif süs bitkisi ekilmediği için boş duruyor.

Oysa daha önceden de gündeme getirilmişti bu konu.

Kaldırım kenarındaki toprak zemine neden uzun ömürlü dekoratif bitkiler ekilmiyor? Doğrusu çok merak ediyoruz; Nilüfer gibi her açıdan örnek bir yerleşim bölgesine bu yakışıyor mu?

'Evet yakışıyor' diye bir yaklaşım sergileniyorsa, 'peki kabul der (!)' sineye çekeriz!

'Yok hayır, hiç yakışmıyor' diye görüşümüze ortak olanlara da teşekkür eder ve bu sorunu giderip toprak alanları yeşillendirecek tüm çalışanlara da peşinen ve gönülden teşekkürler ederiz." D.E.

TEŞEKKÜR PANOSU

SABİHA GÖKÇEN-BURSA: "Geçenlerde bir işim gereği Van'a yaptığım seyahatimde gidiş-geliş uçak yolculuğunu tercih ettim. Bu seyahatimin başlangıcında çıkış noktası olan Bursa ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalanı arasındaki yolculuğumu Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu hatta koyduğu özel seferlerindeki otobüsle yaptım.

Seyahatimde otobüs içinde sosyal mesafe kurallarına uyulduğu için, havalandırma sisteminin çok güzel çalıştırılması, normal bir ücretlendirme ve güvenli bir yolculuğun gerçekleştirilmiş olması nedeniyle Büyükşehir Belediyemize çok çok teşekkürler ederim.

Bugüne kadar otobüsle yaptığım en sağlıklı ve güvenli bir yolculuk oldu bu. Sayın ilgililere minnnet duyularımı sunarım." Kemal BAŞEREN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.