Hava Durumu

Misi ve Gölyazı'nın değerini bilmeliyiz!

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 07:58

Değerli okurlarım;
Bursa'nın cennet köşelerinden olan Misi Köyü ve bunun yanı sıra gölüyle, balığıyla, doğa güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla süslü Gölyazı bölgesi dün geleneksel Sönmez Medya Buluşmaları programımız için Baia Hotel Salonları'nda yaptığımız toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey'le bir kez daha gündeme geldi.
Misi Köyü, Nilüfer Belediyesi'nin büyük çabalarıyla gerçekleştirilen müzeleri, yürüyüş yolları, piknik ve kamp alanları ve sosyal donatılarıyla tam bir cazibe merkezi olurken Gölyazı ise ne yazık ki bundan pay alamıyor.
Bu konunun nedeni ile ilgili sorumu Başkan Bozbey tüm içtenliğiyle şöyle özetledi:
"Gerçekten çök üzgünüm. Gölyazı sakinleri nedense gerekli duyarlılığı göstermiyor. Anımsanacağı üzere kısa bir süre önce Bursa'nın önde gelen tüm isimlerini Gölyazı'da buluşturmuştuk.
Turizm amaçlı başarılı çalışmalar yapan Skal Kulüp girişimiyle yaptığımız bu toplantıda Gölyazı turizme nasıl kazandırılır, ne yapılmalıdır, neler eksiktir gibi görüşler tartışılırken Gölyazılılar maalesef gelen konuklarına gerekli ilgiyi, duyarlılığı göstermedi.
Yani Gölyazı'da turizm konusunda geç kalınmıştır. O gün de bütüncül bir gelişme gerçekleşmedi. Oysa Gölyazı da Misi Köyümüz gibi turizm açısından bir destinasyon noktası. Gölyazı da tüm değerleriyle Misi kadar çok önem taşıyor.
Her şeye rağmen Skal Kulüp ve kentimize değer katan işadamlarımız yine de projelerini sürdürüyorlar. Konuyu gündeme taşıyan Bursa eski Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e bu konude teşekkür borçluyuz..
Gölyazı sakinleri o buluşmada konuklarını bağırlarına basmalı, gönülden karşılamalıydı. Çünkü yapılacak işler, projeler öncelikle onların yararına ve sonra da Bursa ve ülke turizmine hizmet edecekti" diyerek kırgınlığını yansıttı.
Başkan sözlerini, "konuyu halkın benimsemesi gerek. Lokantaları, çay bahçeleri, sosyal donatı alanları bu gezel bölgede hijyen ağırlıklı ve kaliteli şekilde hizmet vermeli. Buna sadece benim duyarlılığım yetmez. Gölyazı da Misi gibi insanlığa turizm ağırlığıyla hizmet verecek en nadide yerlerden biri olmalı" diye noktaladı.

YÜRÜYEN MERDİVENLER SONUNDA STOP ETTİ!

Dünkü köşemizde ana yazımız Çakırhamam'daki yürüyen merdivenlerde çöken iki-üç basamağın yarattığı büyük tehlikeye işaret ediyordu..
Okurum Sayın Galip Öztürk'ün imzasıyla yayınlanan bu uyarı üzerine dün sabah yine aynı konuda fotoğraflı bir ileti daha aldım.
Okurum Sayın Ahmet Bedri Gülcan "buradaki yürüyen merdivenleri bir türlü sağlıklı bir şekilde çalıştıramıyorlar. Gerekli bakım mı yapılmıyor yoksa teknik açıdan eksiklikler mi var?. Bu sabah yürüyen merdiven sisteminin çalıştırılmadığını ve merdivenlerin başına sistemin arızalı olduğuna dair bir pankart ve barikat konulmuş.
Yürüyen merdivenler bu noktadan Tophane rampasına çıkmak veya inmek için vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlıyordu.
Yaşanılan sorunun acilen ele alınıp burada gerekli onarımın yapılmasını sayın yetkililerimizden bölge sakinlerimiz adına rica ediyorum' diyor.

BAŞKAN AKTAŞ MASKE TAKTI

Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla maske takarak çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi.
Alinur Aktaş, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bursa Şb. üyeleriyle sohbet etti ve LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Özcan'dan bilgiler aldı. Başkan "Hayatımız Çocuklarımız" diyen LÖSEV'e dikkatleri çekmek için maske takınca çocuklar da Aktaş'a LÖSEV'in umut bebeğini sundular.

DÖRT MEVSİM PARKI'NA ATATÜRK HEYKELİ

Köşemizde emekli bir öğretmenimiz ve arkadaşlarının talebi olan Ataevler Dört Mevsim/Yılmaz Akkılıç Parkı'na Atatürk heykeli veya bir büstünün konulması isteğini zaman zaman yayınladım.
Ancak bu konuda Nilüfer Belediyesi'nden bir yanıt alamamıştım.. Başkan Bozbey'e toplantı bitiminde bunu anımsattım.
Okurlarıma müjdeyi hemen vereyim. Başkan bu talep hakkındaki bazı gelişmeleri gündeme alıp bilgilendirme yapacağını söyledi.
Teşekkürler Başkan. Okurlarımın dikkatine sunarım.

ASFALT ÇÖKMÜŞ VE DAĞILIYOR

"Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgemizdeki Kırmızı Cadde'nin Ata Bulvarı'na bağlandığı noktadaki asfalt yolun zemini fotoğrafımızdaki gibi tehlikeli bir durumda maalesef..
Yoldaki asfaltta çökmeler meydana gelmiş ve neredeyse artık dağılmak üzere bir durum var ortada.
Burada eğer gerekli onarım yapılmazsa problem daha da artabilir. Bu da hem daha çok masrafa, hem de daha çok emek vermeye sebebiyet verebilir.
Sayın ilgililerin dikkat nazarlarına sunarım.
Saygılarımı sunuyorum.." - Metin ÇALIŞCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.