Hava Durumu

Mızrak gibi saplanır!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 07:56

"Ulusal medyayı yakından izliyorum. Köşe yazarlarının önemli bir bölümü kendi şehirlerindeki trafik vb. sorunların çözülmesinde ve yaşam kalitesinin artırılması yolunun kurumlar arası işbirliğinde saklı olduğunu yazıyor. Evliyalar diyarı, Osmanlı'nın köklenip büyük bir çınara dönüşmesinde mümbit bir zemin olan Bursa'nın kadim geçmişi bu işbirliği için Türkiye'ye örnek olabilecek fırsatları içerdiğini düşünüyorum.
Zaten Bursa'nın trafik sorununa en üst makamdan el atılması, emniyet teşkilatının raporuyla ilgili kurumların işbirliği neticesinde trafiğin kördüğüm olan noktalarında trafik ekiplerinin yerleştirilmesi, kavşak düzenlemesi ve şerit ilavesi gibi çalışmalarla trafiğin yeniden nefes almaya başlaması bunun en güzel örneği.
Bir diğer örnek ise şu:
Nilüfer'de hemen her önemli caddenin kenarına araçların kaldırıma çıkmasını önlemek için çelik direkler engel olarak dikilmişti. Bunlar araçlarca ezilince, beton engeller yerleştirildi.
Bunlar da zayıf kalınca 'artık tank olsa üzerine çıkamaz' diye hayretle izlediğimiz şekilde binlerce beton top nervür demirlerle yere sabitlendi. Ama bazı araçlar dar caddelerdeki manevrada istemeyerek beton toplara çarptı, bazısının karter muhafazası delindi, bazısının tamponu parçalandı. İngiliz Futbol Federasyonu yaşanılan elim Heysel faciası sonrası uzun yıllar ülkede holiganlığı önleme çalışmaları yaptı ve dünyada saha çevresinde tel örgüleri ilk kaldıran federasyonlardan birisi olarak liglerinin değerlerini de artırdı.
Kurumlar arası işbirliği her noktada artırılmalıdır. Ancak bu şekilde kaldırımlara araç parkını önlemek için 2.Dünya Savaşı Alman savunma hattı benzeri beton koruganlar gibi engelleri cadde kenarlarına dübellemek zorunda kalınmaz.
Hem 'Milli Servet' boşa gitmez, hem kaldırımda yürüyen yaya, caddeye inmez ve kışın beton toplara karda takılıp düşenler önlenirken çirkin görüntüler de güzel Nilüfer'de yaşanmaz.
Berlin'de yaşayan bir arkadaşım kaldırıma araç parkının Almanya'da çok ayıp olduğunu, kimsenin bilerek aracını kaldırıma koyamayacağını, aksi halde ödemek zorunda kalacağı çok ağır cezaların kaçınılmaz olduğunu söylemişti.
Bu duyarlılığın bizde de oluşturulması çok önemli. Kaldırıma park eden her araç sahibi bunun yayaların hakkını gasp etmek olduğunu bilmeli ve ilgili kurumlar yapacakları sıkı denetimlerle kaldırıma parkın önüne geçmeli, belediyeler de şehir planlamasında yeterli araç park alanları öngörmeli.
İşbirliği ve sistem olmazsa bu çirkin görüntüler de bizleri üzmeye devam edecek görüşündeyim.
Bu vesileyle Konak Caddesi'nde fotoğrafladığım gibi birçok beton top yerlerinden çıkmış. Bunların üzerine bir yaya düşerse mızrak gibi bedenine saplanacağı açık. Kontrol ve onarımları Nilüfer Bld.'nce ivedilikle yapılmalı.
Nilüfer Bld. gibi Avrupai uygulamaları bu şehre kazandıran ve vatandaş odaklı bir belediyenin bu devasa beton topları dikmesinin de bir tercih değil, yayaları koruma adına uyguladığı bir mecburiyet tabii.
Saygılarımla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Mudanyalı beceri sahibi kadınlar

Mudanya Bld. Yeni Mahalle Kültür Sanat Gençlik ve Spor Merkezi'nde öğrenim gören kursiyerleri el emeği - göz nuru ürünlerini EndülüsPark AVM Sanat Galerisi'nde törenle sergiledi.
Sergi açılışına Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz, yardımcısı Servet Usta, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Kadın Kolları Bşk. Jale Büyükurgancı, EndülüsPark AVM kurucu ortaklarından Mustafa Barutçuoğlu ve kursiyerler katıldı.
Türkyılmaz konuşmasında, sosyal belediyecilik anlayışlarının temelini Mudanyalıların mutluluğunun oluşturduğuna dikkat çekti ve 'Güzel bir organizasyonu daha beraber hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanyamıza da insanların mutluluk, huzur ve sevgi içinde yaşaması yakışır. Mudanyalılar mutlu olsun, hobi edinsin, kişisel gelişimlerini sağlasın, bir uğraşı olsun istiyoruz. Hepinizin ellerine, gönüllerine sağlık' dedi.
İlginç eserlerin yeraldığı sergi, 4 Mart Pazar gününe dek izlenebilecek.

Dört yıldır aynı sorun

"Osmangazi, İvazpaşa Mahallesi, Nilüfer Sokak köşenize gönderdiğimiz fotoğrafta net bir şekilde görüldüğü gibi çöp atma yeri gibi oluyor.
Dört yıldır bu böyle sürüyor.
Osmangazi Belediyemize bunun önlemi için çeşitli defalar şikayette bulunduk ama kimse yardımcı olmuyor. Çöp kamyonu sabahları çöpleri alıyor ama yetersiz kalıyor. Buraya çöp konteynırlarının konması gerek.
Dikkatlere sunarız."

Askerime vefa gecesi

Yıldırım Bld. katkıları ve Yavuzselim Mah. Muhtarlığı'nın düzenlediği 'Askerime Vefa Gecesi' yoğun ilgi gördü.
Yıldırım Bld. Spor Kompleksi'ndeki programda terör örgütlerine karşı sürdürülen Zeytin Dalı operasyonuna destek amaçlı etkinlikte Mehter Takımı konseriyle başlayan, dünya Kur'an-ı Kerim güzel okuma 1.'si Ali Bilir'in okuduğu Kuran'ı- Kerim'le süren program, Grup Anka'nın en güzel ilahileriyle son buldu.
Etkinlikte ayrıca Yavuzselim Mah.'nden askere gidecek gençlere Türk bayrağı ve çeşitli armağanlar sunuldu..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.