Hava Durumu

Modern caddeye modern üstgeçit

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 04:55
Büyükşehir Bld.’nden gelen bir haber ve ilginç fotoğraflar üzerine bu kez bu köşede okurlarımın sorunları yerine kendi görüşümü yansıtıyorum.
Neden, niçin bilinmez; bir süre önce bizim anlı şanlı Yalova Yolu’nun adı İstanbul Yolu olarak değiştirilmişti. 
Bu uygulama bir İstanbul özentisinden mi kaynaklandı, anlamak zor?. Oysa Bursa’nın özelliklerini yansıtan bir ad düşünülebilirdi görüşündeyim.
Büyükşehir şimdilerde Kent Meydanı-Terminal arasındaki T-2 tramvay hattı çalışmalarını sürdürüyor. 
Bu arada anacaddenin çehresi tamamen değişecek ve modern bir görüntü kazanacak. Ana arterde 9.4 km.’lik tramvay hatına 9 istasyon yapılacak.. Yaya üstgeçitleri için de 23 model hazırlatılmış ve anket sonucu en çok oy olan 9 model uygulanacakmış.



İstanbul Cad.’ne estetik görüntü sağlayacak üstgeçitler, kentin tarihi dokusunu yansıtan tasarımlardan modern tasarımlara dek çok farklı projeler. http://www.bursa.bel.tr/istanbul_cd_anket/ adresli Bursa Büyükşehir Bld.’nin resmi web sitesinde fotoları var. 
Ankete katılacaklar 23 projeden en beğendiği 9’unu okeyleyecek. Eylül sonunda anket sonuçları Büyükşehir Bld.’nin resmi sitesinden duyurulacak.
Üstgeçit proje fotoğraflarını dikkatle inceledim. En beğendiğim projeyi de bugün bu köşede sizlerle paylaşıyorum. Çünkü madem ki bu ana arter estetik güzelliklerle dolu modern bir kent girişi olacak, benim tercihim de bu. 
Çünkü diğer projeler arasında Ankara girişine yaptırılan ve modern mimariden çok uzak kale, kule ağırlıklı olanlar da var.
Evet, bizim yıllar yılı Yalova Yolu olan anacaddemiz İstanbul yolu oldu. Şimdi ise Ankara Büyükşehir Bld.Bşk. Melih Gökçek’in yaptırdığı kaleli-kuleli üstgeçitlerle Ankara girişindekilere kesinlikle benzememeli.

TEŞEKKÜR PANOSU
Elleriniz dert görmesin Sn. Aktaş

İnegöl’deki Kemalpaşa Mahallesi Gelincik Sokak ve çevresinde oturan sakinleriz. Bir müddet önce İnegöl Belediyemiz tarafından çalışmaları yapılan çocuk parkımız ve yeşil alanımız tamamlanıp hizmete açıldı. 
Tüm çevre sakinleri olarak bu hizmeti bizlere sunan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a açık teşekkürlerimizi sunuyoruz. Elleriniz dert  görmesin Başkan. 
Bundan böyle çocuklarımız güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynayabilecekler.
Sn. Bşk.Aktaş ve ekibine başarılı çalışmalarının devamını temenni ederiz.”
Bölge sakinleri 

Recep Başkan bugün anılacak

Bursa Erkek Lisesi eski mezunlarının bir araya geldiği BEL-DER’in kurucu başkanı ve biyoloji öğretmeni rahmetli Recep Bilal Cenkçiler vefatının üçüncü yılı nedeniyle bugün mezarı başında anılacak.
Mezunu olduğu Erkek Lisesi’nde daha sonra öğretmen, yönetici ve dernek başkanı olarak tarihi okula çok şeyler kazandırırken önemli görevler yapan ve çok sevilen Recep Bilal Cenkçiler için ikindi vaktinde aile bireyleri, sevenleri, öğretmen arkadaşları, dernek yöneticileri ve yakınları bir araya gelecekler.
Rahmetle anıyorum.
E.Ö 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.