Hava Durumu

Molla Yegan Medresesi atıl hale gelmemeli!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 08:13

"Yıldırım Belediyesi'nin önceki yönetimi tarafından büyük emekler ve büyük harcamalar yapılarak restorasyonu tamamlanan semtimizdeki tarihi Molla Yegan Medresesi'nin son hali maalesef içler acısı bir duruma dönüştü.
Yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında açılan ve restoran olarak bir süre yeme-içme hizmeti veren ama sonrasında atıl bir hale gelen bu güzel mekan, ilgililer tarafından da kaderine terk edilmiş gözüküyor. Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz'ın seçim beyannamesinde açıkladığı bu medreseyi 'Millet Kütüphanesi' yaptırma çalışmasının kısa zamanda gerçekleştirilmesi çok yerinde bir çalışma olur.
Bu kadar emek verilen ve büyük yatırımlar yapılıp sonrasında bu halde bırakılan Molla Yegan Medresesi'nin garip durumdan kurtarılıp bir an evvel çözüm bulunmasını sayın yetkililerden merakla bekliyor ve istiyoruz..
Saygılarımızla.." - Bir grup Yıldırım Mahallesi sakinleri

BUSKİ'NİN DİKKATİNE

"Çeşitli konularla ilgili olarak, şehrimizdeki değişik kurumlardan yakınmalar köşenizde yayınlandığında; ilgili kurumlar tarafından gerekli cevap yazıları köşenize gönderilmekte ve yayınlanmaktadır.
Ancak BUSKİ ile ilgili olarak,geçen 19 Mart tarihinde '1 ton su fiyatının neden 24 lira olduğuna dair' köşenizde yayınlanan yakınmalarıma henüz bir cevap gelmemiştir. Aynı şekilde 19 Mart ve 25 Mart tarihlerinde BUSKİ'yi ilgilendiren konularla ilgili okur yakınmalarına da BUSKİ'den aydınlatıcı cevapları beklemekteyiz.
Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEBRİKLER DİLRUBA

İl Milli Eğitim Md.Sabahattin Dülger, 'Dünya İnsan Hakları Günü' nedeniyle düzenlenen yarışmada Türkiye 3.sü olan Ahmet Erdem Anadolu Lisesi öğrencisi Dilruba Bekler ve Okul Md.'ü Zeki Avşar ile Danışman Öğretmen Apdulkadir Yılmaz'ı makamında ağırladı.
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nca insan haklarının korunup geliştirilmesi, ayrımcılığın önlenmesi için ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik "İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Bağlamında Anne, Baba ve Yaşlı Hakları" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında Dilruba Bekler, lise düzeyindeki şiiriyle aldığı Türkiye 3.lüğü başarısıyla tablet ödülünü Valilik adına İl Milli Eğitim Md. Sabahattin Dülger'den aldı. Tebrikler Dilruba..

ÇELLO VE PİYANO KONSERİ YARIN GECE

Uludağ Premium'un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yarın gece AKKM'de (Merinos) dünyaca ünlü çello solisti Marie Hallynck ile aynı zamanda eşi olan solist piyanist Muhiddin Dürroğlu ile birlikte bir çello-piyano resitali verecek.
Howard Griffiths'in yöneteceği konser saat 20.30'da başlıyor

HASTANEDE BİR SERGİ

Özel Hayat Hastanesi, hastanedeki hasta ve yakınlarına moral için bir sergi açtı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Md. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin ve kursiyerlerinin ürettiği rölyef eserler izlenime açıldı.
Öğretmen Şahin ve kursiyerleri Belma Boz, Nazlı Şengül, Tülay Hasan, Yasemin Aktaş Zayim ve Yasemin Sakarkaya'nın eserleri hayranlık toplarken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da sergiyi gezerken birbirinden güzel eserler hakkında bilgiler aldı.
Hayat Hastanesi olarak sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirten hastane Yönetim Kurulu Bşk.'ı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, "hayatın içinde sanatın her zaman yer alması gerekiyor. Rölyef sanatının hastanemizde hayat bulmasını sağlayan sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.