Hava Durumu

Mudanya'da zaman tüneli

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 08:36

Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti'nin 2 bin 700 yıllık geçmişi özel bir sergiyle tanıtıldı. İlk kurulduğunda Myrleia adını taşıyan Mudanya'yı sahip olduğu değerleriyle koruma amacıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Myrleia'dan Mudanya'ya" isimli sergiyle, geçmişle geleceği buluşturduklarını ifade etti.

Myrleia'dan Mudanya'ya 2700 yıllık tarihi yolculuk, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'in danışmanlığında sanatla anlatıldı.
Myrleia-Apameia'dan, Tirilye ile Eşkel arasındaki kıyıda yer alan Daskleion Kenti ve Kapanca'daki Caesareia Germanica Kenti'ni günümüzle buluşturan sergi, sanatseverleri zaman tünelinden geçiriyor. Sergi kapsamında ayrıca Mudanya'yı 2 bin yıl önce çeşitli müsabakalarda temsil eden şampiyon atlet Tatianos'un 3 metrelik heykeli de ilgi görüyor.

Başkan Türkyılmaz, kentin tarihi değerinin korunması noktasında yıllardır mücadele veren sivil toplum örgütlerine, Myrleia Antik Kenti Platformu temsilcilerine teşekkür etti.
Fotoğraf ve resim sanatının birleştirilmesiyle oluşan sergideki çalışmalar, "Myrleia'dan Mudanya"ya isimli bir kitap projesiyle de taçlandırıldı.

YOLUMUZ GÜZELLEŞTİ

"Orhaneli yolunun güzelliklerine hiç yakışmayan ve özellikle ana caddenin orta bölümlerinde yama gibi yapılmış özensiz çalışmalar vardı. Bu durum güzel yola da hiç yakışmıyordu..
Bir süre önce Belediyemiz bu yolda yaptığı çalışmalarla yolda oluşan engebeli ve kötü görüntü arzeden asfaltta çalışma yaparak gerekli iyileştirmeleri gerçekleştirdi. Yolun yeni durumunu da fotoğrafıyla size gönderiyorum.
Çok teşekkürler ederiz.

Mahir KAHRAMAN

YEŞİL ALAN ÇÖPLÜK OLDU

"Nilüfer, Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi'ndeki Adalet Kent ile Bakgör Sitesi arasında kalan Sedir Sokak ortasındaki yeşil alan son zamanlarda sanki bir çöplük halini almaya başladı.
Yeşil alanda her tür çöpün yanı sıra, naylon poşetler, pet şişeler, alüminyum meşrubat kutuları, kağıtlar, kartonlarla dolu.
Ayrıca bu yeşil alandaki ağaçlar da yetersiz. Gerekli temizliğin yapılmasının yanı sıra, alanın boşluk yerlerine de ağaçlandırmanın yapılması gerekiyor.
Nilüfer Belediyesi'nin konuyla ilgili sayın yöneticilerinin dikkatine sunarız.
Saygılarımızla.."

Çevre sakinleri

GELECEĞİN TEKSTİLCİLERİ

Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Mustafa Şekercioğlu, Edanur Düzen, Betül Korkmaz, Tuğçe Eryiğit, Neslihan Bozlak, Gülşah Çakmak, Hanife Eren, Serdar Özyurt, Gizem Çavuş, Münevver Müge Çevirgen, Aynur Özgür ve Merve Çiftçi, öğretim görevlisi Sevgi Yüksel Uzunöz yönetiminde hazırladıkları tekstil konulu birbirinden güzel çalışmaları üniversitenin Görükle Kampüsü'ndeki fakülte Sergi Salonu'nda izlenime açtılar.
Geleceğin tekstil ustalarının eserleri 5 Nisan 2019 tarihine kadar izlenime açık bulundurulacak.

BOZUK BİR KALDIRIM

"Osmangazi ilçesi, Çekirge Mahallesi, 2.Nazlı Caddesi üzerinde, Çekirge Devlet Hastanesi'ne yakın bir kısımda cadde kenarındaki kaldırımda çok ciddi bozulmalar var..
Fotoğrafımızda net bir şekilde görülen bozuk kaldırımın acilen yapılıp, onarımını rica ediyoruz.
Saygılarımızla."

Şerif SEÇKİNOĞLU

ALO, BURASI OSMANGAZİ

DÖNER KAVŞAKTA SORUN:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 27 Mart 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Kavşakta Çökme Meydana Gelmiş' başlıklı şikâyetine yer verilmiştir.
Yunuseli bölgesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki döner kavşakla ilgili olarak yazıda bahsi geçen alanın çökmesiyle ilgili belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince gerekli uygulamalar yapılacaktır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Md.

ALO, BURASI NİLÜFER

BORDÜR-TROTUVAR ONARIMI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan bordür ve trotuvarların onarımı talebiyle ilgili okur uyarı yazısı üzerine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından belirtilen bölgede hazırlanan programlarımız dahilinde gerekli çalışmalara başlanılacaktır.
Bilginize sunarız."

Nilüfer
Belediyesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.