Hava Durumu

Mudanya kıyılarında Akdeniz güzellikleri

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2025 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2025 08:13

Değerli okurlarım;

Bu köşede hep gönderilen sorunlar, şikayetler, öneriler, dilekler yer alıyor. Ama bugün bir okurumun sürprizini paylaşıyorum.

Bilindi gibi Bursa'da iklim koşulları nedeniyle narenciye üretimi yok. Çok meraklılar binbir zahmetle evlerinde saksı içinde limon yetiştirebiliyorlar. Yani şeftali armut gibi meyve üretimi kadar limon portakal, mandalina yetişmiyor şehrimizde.

Bugün de köşemizde Akdeniz'i, sımsıcak yaz günlerini özleyenler için okurum Kemal Başeren Tirilye'deki evlerin duvarlarından sokaklara sarkan dallardaki rengarenk limon ve portakallarla Akdeniz'i adeta Bursa'ya getiriyor.

Hafta başında köşemize ulaşan ve Mudanya kıyıları/Tirilye yöresinde halen yaşadığımız kış sezonu ortasında 'yaza merhaba' diyen portakallar, limonlar sokaklara canlı renklerle birer suluboya tablo güzellikleri kazandırmış.

İşte geçen yıl Aralık ayı sonlarında yaz günlerinin özlemini yansıtan iki kare fotoğraf Akdeniz güzelliklerinin birer simgesi.

Değerli okurum Kemal Başeren geçen yılın son günleri yaptıkları bir hafta sonu gezisinde çekmiş bunları ve iletisine şunları eklemiş:

"Sürpriiiz!.

Sımsacık yaz sezonunu ve Akdeniz'i çok özledik. Bu özlemi gidermek için geçen Aralık ayında çektiğim Mudanya/Tirilye yolu üzerinden iki fotoğrafı paylaşmak istedim.

Yaşanan pahalılık nedeniyle bu yaz Akdeniz'in zümrüt gibi yemyeşil narenciye bahçelerinde yetişen mis kokulu limonları, portakalları, mandalinaları acaba yine görebilecek miyiz dersiniz?.

Arşivimden paylaştığım bu fotoğraflarla şimdiden hadi; ver elini Akdeniz!.

Tatil yörelerinin tüm turistik tesislerindeki pahalılığa rağmen narenciye bahçelerinde huzurlu günleriniz ve Akdeniz'de mavi yolculuğunuz dilerim yine gerçek olur. Saygılar sunarım." -Kemal BAŞEREN

=======

ALO, BURASI YILDIRIM

"25.1.2025 köşenizde 'Çukur Uyarısı' başlıklı okurlarınıza ait uyarıda bahse konu olan cadde, Büyükşehir Bld. sorumluluk alanında kalmaktadır. Konu; Büyükşehir Bld. ekiplerine iletilmiştir."

Bilgilerinize sunarız." -Yıldırım Bld. Basın-Yayın Md.

***********

TEŞEKKÜR PANOSU

**********

SÜVEYDA HANIM VE KOROSU- "Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Müziği Korosu ve Uludağ Fasıl Topluluğu unutulmayacak bir müzik ziyafeti verdi. Udi Şef Süveydâ Çolakoğlu, yönetimindeki koro sultaniyegah faslıyla konuklardan büyük alkış topladı.

Üniversite kampüsünde ücretsiz olarak sunulan konserlerin daha sık aralarla yinelenmesini diler, Şef sayın Süveyda Hanım ve müziğe gönül veren üniversite mensubu tüm koro üyelerini yürekten kutlarız." -Ahmet SEVENGÜL

======

PAZARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ...

Değerli okurlarım; pazartesi yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun.

İleti ve fotoğraflarınız geliş sırasına göre yayınlanıyor.

Sorunsuz, sağlıklı ve başarılı günler dilerim. -E.Ö

=====

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.