Hava Durumu

Müzenin nazar boncuğu(!) mu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 07:30

"Uzun yıllar onarım çalışmaları sonrası törenle tekrar açılan Yeşil semtimizdeki Türk İslam Eserleri Müzesi, tarihi şehrimizin önemli bir değeri.
Yaklaşık 600 yıllık geçmişi olan binadaki müzede Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemine ait çini, seramik, ahşap, oyma ve kakma eser, tombak gibi metal eserler, sikkeler, giysiler var.
Özenle düzenlenen müzeyi bir dostumla gezerken gururlandık. Ama biraz da üzüldük doğrusu.

Çünkü önemli eserlerin cam vitrinler içinde sergilendiği stantlardan birinin kalın camı kırıktı. Yani elinizi uzatsanız sergilenen tarihi eseri rahatça tutabilirsiniz. Cam, dikkatsizce yapılan boya çalışmasında kırılmış.
Böyle güzel bir eser, tekrar yaşama geçirilirken yarısı kırık vitrin camının onarılmamasını yine de müzemize iyi niyetle 'nazar boncuğu olmuş' diye yorumladık.
Ama müzeyi gezen yerli-yabancı ziyaretçiler bu işe ne der; bilemeyiz?. Camın kısa zamanda onarımını diler müzeye emeği geçenleri kutlarız.
Saygılarımızla." - K.B ve M.Ç

İSKELET DE KALKMALI...

"Cumhuriyet Cd.nden Kapalıçarşı'ya girişteki İvazpaşa Camii yan tarafına Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından konulan çöp kutuları bir süre önce pek çok yerde olduğu gibi güvenlik nedeniyle kaldırıldı.
Fakat çöp kutuları madem artık kaldırıldı ve kullanılmıyor; hâlâ aynı yerde anlamsız bir şekilde öylece duran demir iskeletlerinin de sökülüp kaldırılması daha yerinde olmaz mı?" Nejat IŞIK

KÖSTEBEK YUVASINA DÖNEN BİR YOL!

"Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş..
Gürsu, TOKİ Konutları için verilen kısa yol sözü bir türlü yerine getirilmedi.
Durum bu iken; halen kullanmak zorunda kaldığımız mevcut Dışkaya yol ayrımı ile TOKİ Konutları arasındaki yolumuz aylardan beri resmen köstebek yuvasına döndü.
Aylardır bu yola (fotoğrafta) gerekli onarımlar ve bakım yapılmadı.
Yaklaşık 3-4 km. yolumuzda asfalt yenilenmesi ve kısa yol çalışmasının da bir an önce başlatılmasını acilen bekliyoruz." TOKİ Gürsu Konutları sakinleri

YILDIRIM, ER SOKAK MEYHANEYE DÖNÜYOR

"Yıldırım, Ertuğrulgazi Mah. 7. Er Sk. akşamları alkoliklerin mekanı oldu. İçki içenler sokakta yer kapma telaşında. Yeşil alanlar, merdivenler, ağaç altları meyhane gibi. Evimizin balkonuda bırakın keyif yapmayı, balkonlara çamaşır bile asılamıyor. Çünkü balkonlara karşı içip ihtiyaç giderenler var. Huzur yok.
Sorun; kangrene döndü. Oysa Yıldırım İlçe Emniyet Md. Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne talimat verse bu iş biter. Karakola 700 m. uzaktayız.
Ertuğrulgazi Polis Karakolu ve İlçe Emniyet Md.'müz soruna el atsın. Lütfen." Sokak sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

'KEDİ-KÖPEK KORKUMU YENDİM':-"Kendimi bildim bileli yaşadığım kedi-köpek korkumu yenmek için yaşam koçu Sn. Oya Bülbül Hanım'a başvurdum.
Yaptığı terapi sonrasında çok sevimli bir köpeği kucağıma alıp rahat rahat sevebildim ve korkumu tamamen yendim. Kendimi şu an daha rahat ve özgürleşmiş hissediyorum.
Kendisine çok ama çok teşekkürler. İyi ki varsınız Oya Hanım.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.