Hava Durumu

Müzeyyen Abla'ya da bu yapılır mı hiç?!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2025 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2025 08:11

'Bursa'nın Müzeyyen Ablası'nı üzüntüyle anımsadığım bir mail aldım. Türk Müziği sevdalısıyım diyen okurum Gülsüm H. göndermiş. Ekte Hisar bölgesindeki Molla Gürani Mah. 1.Yerkapı Sokak yakınlarındaki Müzeyyen Senar Sokak'ın duvarlarını süsleyen onikiye yakın pano şeklinde büyük boyda Müzeyen Senar fotoğrafları var.

Duvarda ayrıca Osmangazi Bld. damgalı ve sanatçının adı yazılı sokak tabelası da bulunuyor.

Yakın geçmişte büyük bir tekstil firması ortağı ve Bursaspor'da da yöneticilik yapan Zühtü Koceer ile eşi ingilizce öğretmeni Yeşim Kocaer'le Bodrum gecelerinde temeli atılan dostlukları var Senar Abla'nın.

Onların ısrarıyla Bursa konserlerine geldiğinde çok duyarlı ve yardımsever bir kişi olduğunu görmüştüm..

Gazetemizde yayınlanan bir haberimde çalışkan ama gözleri her gün biraz daha kapanan gariban bir öğrenci haberi üzerine operasyon Özel Bursa Hastanesi'de yapıldı. Kafkas Pastanesi sahibi Atilla Tatveren o sabah telefonla aradı. "Masraflar benden ne gerekiyorsa yapalım' dedi. Ardından bir telefon daha. Opr.Dr. Ulcay Akın "ameliyat benden, başarılı öğrenciye hediyem olsun" dedi. Öğrenci sonunda ışıklara kavuşturuldu..

Onu hastanede ziyaret edenler, armağan verenler çok oldu. Müzeyyen Abla'da duyarsız kalmadı ve öğrenci adına içinde yüklü bir hesap yazan banka cüzdanını ona verdi.. Üçüne de Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde olsunlar.

Üzüntü veren olaya dönelim; olay şu:

Muzeyyen Abla fotoğraflarının birinde, göğsünden feci halde vurulmuş. Olası bir bıçak darbesi bu!..

Kimbilir kim, neden yaptı bunu?. Alkole bulanmış bir gecenin devamında Müzeyyen Abla'nın bülbül gibi şakıdığı sevilen şarkı 'Ömrümüzün son demi, son baharıdır artık' hüzzamıyla coşup gaza mı geldi vatandaş?. Yoksa geçmişte büyük bir aşkı anımsayıp hüzün ve acılar içinde kıvranan bir karasevdalı mı yaptı bu işi dersiniz; bilemeyiz elbet.

Anılarla dolu o günleri köşemize taşırken şimdi nasıl anımsamam üstad Selahattin Altınbaş'ın damar hüzzamını.. Önce bir yaylı tambur ağlıyor. Sonra unutulmaz bir ses, unutulmaz bir şarkı yankılanıyor kulaklarımda:.

'Ömrümüzün son demi, son baharıdır artık/ Maziye bir bakıver/ Neler neler bıraktık/ Küserek ayrılırsak olur inan ki yazık.." diyor hala buğulu sesiyle Müzeyyen Senar.

Maziden bir kilometre taşısın sen Ablam.. -E.Ö

TRAFİK ÇOK YOĞUN İŞE GEÇ KALINIYOR

"AFAD Büyükşehir İtfaiye binası önünden geçen ve çevre yolu Botanik Park Hayvanat Bahçesi'ne giden yolda, sabah ve akşam saatlerinde oluşan yoğun trafik nedeniyle bu güzergahta işe giden vatandaşlar çalıştıkları yere geç kalıyorlar.

AFAD'tan Avrupa Konseyi Caddesine gidilen cadde geçişinde araçlar 25-30 dakikalık süreçte ulaşabiliyorlar. Ve de Avrupa Konseyi Caddesi'nde BUSKİ'ye dönülen yol Büyükşehir Mezarlıklar Şubesi yan yolu ve çevre yolunu rahatlatma çalışmaları yapılması yerinde bir çalışma olacaktır.

Sayın yetkililerin konuya eğilmelerini dilerim." -Hasan HATİP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.