Hava Durumu

'Müzeyyen'e Bursalı Serdar'dan takviye

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 07:57

Mutlu pazarlar değerli okurlar.
Türk müziğimizin en büyük seslerinden Bursalı sanatçı Müzeyyen Senar'ın yaşamını anlatan ve şarkılarıyla süslenen müzikalde başrolü canlandıran Şevval Sam'a Bursalı bir diğer başarılı sanatçı udi-bestekar Serdar Kaşıkçılar'dan büyük takviye.
İstanbul'daki galada büyük beğeni toplayan ve dakikalarca ayakta alkışlanan tek kişilik müzikal gösteri, 19 Mart gecesi de Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos) izleyicilerle buluşacak.
Müzikalde Şevval Sam'a daha önce Müzeyyen Senar'la birlikte çalışmış olan udi besteci Serdar Kaşıkçılar'la, (toplu fotoğrafta sol başta) İsmail Topyanak, Mustafa Taşpınarlı, Sezgin Sezer ve Fahrettin Yanar gibi ünlü saz sanatçıları eşlik ediyorlar.
Serdar Kaşıkçılar Bursa'da uzun yıllar Türk Musıkisi Derneği'nde kursiyerlere ders vermiş, bu arada Kültürpark'taki eski Taylan Gazinosu'nda zaman zaman sahneye çıkan Müzeyyen Senar'ın kendine özgü yorumlarına çok iyi eşlik etmiş bir isim.
Bu nedenle Müzeyyan Senar'la özdeşleşen unutulmaz şarkılarda da Şevval Sam'ın yorumlarına büyük öneri ve katkılarda bulunan Kaşıkçılar daha önceki yıllarda da Erzurum ve Ankara radyoları'nda görev yapmış, Kültür Bakanlığı'nın organizasyonuyla yurtdışındaki çeşitli Türk müziği etkinliklerine de katılmıştı.
84 yıllık sanat hayatına pek çok unutulmaz eser sığdıran Müzeyyen Senar'ın yaşamından önemli kesitlerin müzikle harmanlandığı gösteri yurt genelindeki turnede büyük ilgi görüyor ve Bursa'da da merakla bekleniyor..
Şevval, Serdar ve tüm sanatçılara şimdiden 'hoş geldiniz' diyorum.

Tezok: 'Ah şu çamlar büyüse de görsem!'

Uludağ Üniversitesi'nde geçenlerde kurucu Rektör Prof.Dr. Ömer Fethi Tezok için güzel bir anma töreninde örnek bir vefa örneği de sergilendi..
Vefatının 40.'yılındaki törende ailesi, dostları ve üniversite yöneticileri hazır bulunurken UÜ'nün ilk öğrencilerinden olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yusuf Ulcay da; "Vefatından sonra ben de üniversitede asistan olarak birkaç yıl daha kaldım. Üniversitenin kamulaştırılması, şehir dinamikleri ile olan çalışmalarında büyük gayret sarf eden rahmetli Tezok için bazı hocalarımız 'O, 10 yıl daha görev yapsaydı üniversitemiz çok daha farklı yerlerde olacaktı' diyorlardı..
Bu şekilde anılmak çok güzel" dedi.
Ömer Fethi Tezok, 20 Haziran 1975'te Bursa Tıp Fakültesi Dekanı, sonra da 2 Şubat 1978'den vefatına kadar Bursa Üniversitesi'nin kurucu rektörü oldu. Bugünkü Görükle Yerleşkesi'nin kamulaştırılması ve Kükürtlü Tesisleri'nin kazandırılmasında da büyük emek harcayan Tezok'un, akademik yaşamı boyunca 11 kitap ve 100'e yakın makalesi var..
Rahmetli Tezok gazetecileri çok severdi.
Taşkapı semtindeki bir apartmanda olan ilk Rektörlük makamında kendisini sık sık ziyaret eder, üniversitenin gelişimiyle ilgili bilgiler alırdık. Hiç sıkılmaz ve gelişmeleri büyük bir mutluluk içinde anlatırdı.
Görükle Yerleşkesi'ne taşınıldıktan sonra düzenlenen bir Ağaç Bayramı'nda üniversite girişine çam fidanları dikerken yanımıza gelmiş ve 'Ah bu çamların yetişip büyüdüğünü bir görsem.. Kızlı erkekli öğrencilerim çamların gölgesinde oturup ne güzel ders çalışacaklar kim bilir...' diye büyük bir içtenlikle konuşmuştu. O sözlerini hiç unutamam..
Tezok Hocamıza 'ışıklar içinde olsun' diyorum. Bursa onu elbet unutmayacak.

Özlü sözler

"Hayatta en pahalı şey tecrübedir, çünkü kazanmak için kaybetmek gerekir."
"Herkesin peşinden yüreyecek kadar sakın küçülme!.. İnsanlara güven ama her insana sırtını yaslayacak kadar da kesin güvenme."
"Küçük şeylere gereğinden çok fazla önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir."
"Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır.. Mutluluk paylaştıkça artar."
Derleyen Merve GÜLER'e teşekkürler

Yeni çıkan bir kitap

'GERÇEK HESAP BU':- Bodrum'a yerleşen ve orada kurduğu Gümüşlükspor Kulübü'nün başkanlığını yapan, bu arada geçen sezon Kanal D'de gösterilirken rayting rekorları kıran 'Bodrum Masalı' isimli TV dizisinde yüksek bir performans sergileyip unutulmaz bir karakteri canlandıran aktör Nejat İşler, 'Gerçek Hesap Bu' isimli bir kitap yayınladı..
Can Yayınları'ndan okurlarıyla buluşan 'Gerçek Hesap Bu' isimli eserde sanatçı İşler 'kendi hikayelerimizi anlatalım. Gerçekleri bizim gibi yaşayanlar da anlatmalı' diyor. İlginç ve akıcı bir dille yazılmış kitap rahat okunuyor..

Biraz da gülelim

'AVCI PALAVRASI':- Bir avcı, evine gelen misafirlerine eski bir ayı postunu göstererek "Bu ayıyı Bolu ormanlarında vurmuştum" der.
Misafirlerden biri, bu palavraya inanmayıp sorar:
"Nasıl olur? Bu kutup ayısı. Bolu'da bulunmaz."
Avcı gülümseyerek cevap verir:
"Kardeşim ayı bu. Buranın kutup olmadığını, Bolu ormanları olduğunu nereden bilsin ki?.."
Teşekkürler Ercüment S.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.