Hava Durumu

Müzik enstürmanları ses vermeli

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 08:05

"Müziğe karşı özel bir ilgim var.

Zaman zaman çeşitli müzik kursları ve korolarına katıldım. Uzun zamandan beri de Nilüfer Belediyesi'nin açtığı Dr.Parkan sanlıkol Müzik Enstürmanları Müzesi'ni gezmek istiyordum.

Bana uzakta kaldığı için nihayet bir imkan bulup gittim, gördüm ve çok mutlu oldum.

Dünyadaki çeşitli bölgelerde kullanılan çok enteresan müzik enstürmanları insanı hayete düşürüyor.

Çünkü yaylı, nefesli ve vurmalı öyle enteresan aletler var ki, şaşırıyorsunuz..

Müze çok düzenli hazırlanmış. Gerçekten büyük emek verilmiş.. Yüzlerce müzik enstürmanı için bilgilendirme notları da mevcut.

Ayrıca özürlüler için de merdivene asansörlü sandalye bile düşünülmüş.

Çok değer taşıyan bu çarpıcı koleksiyonda benim gördüğüm tek eksik bu enstürmanların meraklılara sesini yansıtacak diğital bir sistemin olmaması.

Örneğin bu kadar detaylı gerçekleştirilen müzedeki standlarda bulunun müzik enstürmanların 15/20 saniyle süreçli seslerini kulaklıkla yansıtacak bir dijital sistem düşünülebilirdi.

Hangi enstürmanın sesini duyup tanımak isterseniz ona ait numaralı düğmeye basarak sesini çok kısa süreç dinleyebilirdiniz.

Belki bu önerim çok fantastik sir düşünce olarak yorumlanabilir. Fakat bu alanda ülkemizin en etkileyici oluşumlarından biri olan, Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstürmanları Müzesi, yarışmaya katılan 17 müze arasından Tarihi Kentler Birliği tarafından da Müze Özendirme Yarışması'nda da büyük ödül olan Jüri Özel Ödülü'nü almış..

Bu da az birşey değil elbet ve Nilüfer Belediyesi için bir onurdur.. Gelecekte bu önerimin gerçekleştiğini görebilmek en büyük dileğim.

Ayrıca müze levhası da kapı camına yazılı ve çok küçük. Bu büyük müzeye görkemli bir tabela gerek. Saygılarımla." -A.ENİS ÖZTÜRK
 

ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ SEZONUNA KADAR

"Uzun zamandan bu yana yaşadığımız 'yaz saati' uygulamasından herkes şikayetçi.

Kış döneminde çok erken saatlerde, karanlık ortamlarda işe gitmek çok zor oldu. Hele  karlı buzlu günlerde ve kar yağışı altında. Hepimizin durumu ortadaydı. Servis minibüsleri  veya toplu taşım araçlarını bekleyenler, yayalar perişan oldu. Bu manzaralar her iş günü ortadaydı.

Durum bu kadar açık ve net iken mesele bir türlü yine ele alınmadı. Sonuçta vatandaş zorlanıyor. Hiç olmazsa önümüzdeki kış sezonuna kadar bu sorunu artık çözünüz lütfen.

Sayın yetkin ve etkin isimler; bu sesi duyunUZ lütfen.." -GÜLDEREN ŞENOL  

GEÇİT'TE ASFALT YOL SORUNU VAR

 "Büyükşehir Bld.Bşk.'mız Alinur Aktaş'ın dikkatine sunarım.

Hergün Güzelyalı'ya gidip gelmek zorundayım. Mudanya yönünde özellikle Geçit mevkiinden sonra Geçik köprüsüne kadar olan bölgede kalan ana caddemizde asfalt satıh epeyce kötü bir durumda.. Çoktandır da bu sbölgede gerekli çalışmalar yapılmıyor.

Asfalt yenileme ve yama onarımlarının yapılması ricamızın bir an önce ele alınmasını rica ederiz.

Saygılar." -SEMİH ÖZTÜRK
 

CUMARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ...

Değerli okurlarım; köşemize gönderdiğiniz mail ve fotoğraflarla oluşan yazılarım bugün bu kadar.

Önümüzdeki cumartezsi yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun..Bana ulaşan ileti ve görselleriniz sırasıyla yayınlanıyor. Sorunsuz, sağlıklı ve başarılı günler dilerim.. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.