Hava Durumu

N'oldu bizim marinaya?

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 07:55

"Denize sevdalıyım. Küçük, mütevazı bir teknem var. Bursa kıyılarında teknemi bırakacağım marinalarda yer bulma zor ve pahalı.

Eşim ise çiçekleri çok sever.. Nilüfer Bld.'nin ınternet sayfasında 'Gölyazı Çiçek Şenliği' etkinliği haberi ve muhteşem fotoğraflar üzerine biz de geçenlerde ailecek Uluabat'a (Gölyazı) gittik. (Ekte ınternettten aldığım görüntü de var)

Uluabat ne zamandır benim ilgi odağımdır.

Çok iyi anımsıyorum; on yıl kadar önce Bursa Büyükşehir Bld. eski Bşk. Sn. Recep Altepe büyük bir proje hazırlandığını, DSİ ile yapılacak çalışmada gölü denizle buluşturacaklarını, buradaki ırmakla Marmara'ya bağlanan göl ve ırmağın da doğal bir marina olacağı müjdesini vermişti.

O tarihlerde gazeteniz ve diğer yayın organlarında da bu müjde geniş yer almıştı. Ayrıca. Sn. Altepe ve DSİ yetkililerinin botlarla ırmakta genişletilecek yerler için inceleme fotoğrafları yayınlanmıştı.

Sn. Altepe 'bu marinaya gelecek yatlar ile bölge turizmi hız kazanacak' demişti.

İşte o tarihten beri bunun gerçekleşmesi için beklentideyim.

Fakat Sn.Altepe'nin görevden ayrılması ile marina işi de acaba suya mı düştü bilmek isterim?. Çünkü o tarihten beri bu konu bir daha gündeme gelmedi. Büyük emekle incelenip hazırlanan ve okeylenen proje yoksa raflarda mı unutuldu?.

Oysa, 'resmi kurumların büyük emekle hazırladığı projelerin devamı ilkesi vardır' diye biliyorum.

Bu yüzden de 'marina'yı tekrar anımsatırken konu ve gelişmeler hakkında Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş Bey'den açıklama bekliyorum.

İletimin yayınlanması ricamla saygılar sunarım." - C. Ediz KARACA

KUMSAZ VE ÖNERİLER

"Gemlik'e bağlı Kumsaz köyü doğal sahil şeridi yurttaşlarımızın günü birlik denize girdikleri ve çok ilgi gören bir yer.

Ancak bu güzel sahilde Gemlik Bld.'nin güzel yatırımlarına hiç değer verilmiyor. Tesisler hoyratça kullanılmış. Fotoğraf ahşap özel plaj parkurunun durumu.. Kırık dökük hale gelmiş..

Ayrıca köy muhtarlık binası çevresine de biraz ilgi gerek. Direkte oldukça küçük bir bayrağın yerine de daha büyük bir Türk Bayrağımız'ın asılması daha yerinde olacaktır. Plaj wc'leri de çok pis.

Uyarımın dikkate alınması ricalarımla." -Bilal TAŞÇI

SETBAŞI DERESİ SAHİPSİZ Mİ?

"Osmangazi ile Yıldırım ilçelerinin sınırı olarak bilinen Setbaşı Deresi (Gökdere) son zamanlarda sahipsiz bir şekle dönüşmüş gibi.

Bundan Yıldırım Bld. mi, Osmangazi Bld.mi sorumlu bilmiyorum?. Ama ne olursa olsun şehrin en merkezi yerindeki Setbaşı Köprüsü'nden geçen yerli-yabancı konuklar bakımsızlıktan ormanı andıran dere yatağını maalesef ibretle seyrediyor.

Dere yatağında çelik kafes konan bir nokta da var ki; nedeni bilinmez?.

Ayrıca hurda araç lastikleri de doğrusu bu güzelliklere (!) ayrı bir anlam katıyor. Yazık.." -Adının açıklanmasını istemeyen 42 yıllık eski bir semt sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.