Hava Durumu

Namık Sözeri yıldızları: Şebnem Ferah-İlhan İrem

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2017 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2017 08:16

Mutlu pazarlar değerli okurlarım..
Geçen yıl 55.Uluslararası Bursa Festivali'nin yıldızı bu kentin yetiştirdiği ünlü söz yazarı ve besteci İlhan İrem olmuş unutulmaz bir konser vermişti.
İlhan İrem yakın geçmişte binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi'nde okumuş bir sanatçımız.
O yıllarda bu gazeteye de akıcı üslubuyla günlük yazılar yazardı.
Bu seneki festivalin yıldızı da yine Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi'nden yetişen Türk Rock Müziği'nin güçlü sesi usta sanatçı Şebnem Ferah oldu. Festival finalini muhteşem konseriyle Şebnem Ferah yaptı. Binlerce müziksever Açıkhava Tiyatrosu'nda onu sevgiyle alkışladılar.

Şebnem Ferah Üsküp'ten göç eden müzik sevdalısı bir ailenin kızı. 1970'li yıllarda Yalova'ya yerleştiler. Şebnem Ferah Yalova'da dünyaya geldi.
Liseyi Özel Namık Sözeri Lisesi'nde yatılı olarak okudu. Arkadaşlarıyla Pegasus adını verdikleri bir müzik grubu kurmuştu o yıllar..
Hafta sonu tatillerinde başarılı bir bas gitarist olan Sedat Sarıca'nın kurduğu Bursa'nın ilk müzik stüdyosunda çalışıp çeşitli konserlere hazırlandılar. Liseden sonra ODTÜ ekonomi bölümüne giren Ferah ikinci sınıftan ayrıldı. Çünkü müzik sevgisi daha ağır basmıştı.
Bir rastlantı sonucu minik serçe Sezen Aksu ile tanıştı.
Sezen Aksu, elektro gitar çalan ve üç oktavlık bir sese sahip olan Şebnem Ferah'ı bir dönem kadrosuna almıştı. Sonraki yıllarda müzik kariyerinde kısa zamanda büyük bir üne kavuştu. Bestelediği şarkılarla, albümlerle yıldızlaştı.
Genelde melankolik şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Şebnem Ferah ile romantik şarkıların doruktaki ismi İlhan İrem şimdilerde tarih olan Özel Namık Sözeri Lisesi'nin unutulmaz mezunları arasındalar..

Şebnem Ferah'ın kendi yazıp seslendirdiği o ünlü 'Sil Baştan' isimli şarkısının sözleriyle müzik dolu günler diliyorum efendim.
***
"Gücün var mı sevgilim/ Derin sularda inci tanesi aramaya/ Cesaretin kaldıysa/
Hala benle aşktan konuşmaya/ Söyle canım sevgilim/ Hayat bize oyun oynuyor olabilir mi?/ Yorgun gibi bir halin var/ Duyguların karışık olabilir mi/ Sil baştan başlamak gerek bazen/ Hayatı sıfırlamak/ Sil baştan sevmek gerek bazen/ Her şeyi unutmak.."

*Yelkenler fora!..

Bursa Büyükşehir Belediyesi Burgaz Yelken Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yelken branşının küçük sporcuları deniz üzerinde hem spor yapmanın hem de suyun tadını çıkarırken, tatil için Mudanya'ya gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor.
Teknik anlamda önemli kapasitedeki branş antrenörleriyle çalıştıklarını ve yeterli ölçüde spor malzemelerinin olduğuna dikkat çeken Yelken Branşı Baş- antrenörü Önder Cesur, her geçen gün yelken sporuna olan ilginin artmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımlarının önemli ölçüde etkisi olduğunun da altını çiziyor.

Önder Cesur, Yelken Yaz spor okullarındaki amacın altyapıya sporcu kazandırmak olduğunu söylüyor ve buradan yetiştirecekleri sporcuları olimpiyatlara göndermeyi hedeflediklerini belirtiyor..
Haydi bakalım çocuklar, yelkenler fora!..

*Babalar ve kızlar

Son yıllarda çalışma yaşamında başarılı olmuş babalarının mesleğini seçen çocukların sayıları devamlı artıyor. Bu da tüm aileyi mutlu eden bir gelişme oluyor.
En son örnek ise Yağmur Yılmaz.. O da Akdeniz Üniversitesi'ndeki yüksek öğrenimini tamamlayıp tıp doktoru diplomasını aldı.
Yağmur Hanım, Özel Bursa Anadolu Hastanesi'nin başarılı ve sevilen hekimlerinden iç hastalıkları uzmanı Dr. Harun Yılmaz'ın kızı.
Yılmaz Ailesi, geçenlerde Antalya'daydılar. Diploma töreninde zarif ve güzel kızları Yağmur'un heyecanını ve mutluluğunu paylaştılar.
Dr.Yağmur Yılmaz şimdilerde 27 Ağustos'ta yapılacak olan uzmanlık sınavlarına hazırlanıyor.
Genç doktorumuza üstün başarılar diler, Yılmaz Ailesi'ni de yürekten kutlarım.

*Yeni bir kitap

ÇAYKOVSKİ İSTANBUL'DA

Ünlü besteci Çaykovski İstanbul'da yaşadığı günleri 1886 ve 1889 yılları arasındaki gezi günlükleri içinde kaleme almıştı.
Tepebaşı'ndaki bir bahçede dinlediği klasik müzik konseri, Galata Köprüsü'ne bakan bir kahvede yaşadığı güzel saatleri ve Beyoğlu, Ayasofya, Yerebatan Sarayı gibi yerlerdeki ilginç izlenimlerini yazar Emre Aracı 'Çaykovski İstanbul'da' ismiyle İş Bankası Kültür Yayınları derleyip kitaplaştırdı.
Tarih ve müzik sanatı başarılı bir anlatımla iç içe.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.