Hava Durumu

'Ne söz verdiysem yaptım'

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2019 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 07:13

Değerli okurlarım;
Dün sabah Baia Otel'de geleneksel Sönmez Madya Buluşmaları programımızda İznik'te önemli çalışmalar yapan Belediye Başkanı Osman Sargın'ı ağırladık.
Yeni dönem için AKP'den aday gösterilmeyen Sargın, kırgın değildi ve kendisini İznik'e adayıp bu güzel ilçemizin tarihine silinmeyecek güzel bir imza atmanın onuru içineydi.
Sönmez Medya'dan arkadaşlarımızın çeşitli sorularını yanıtlarken gurur içinde bir izlenim sergileyen Başkan'a ben de 'İznik için hayata geçirdiğiniz projelerinizi hatırlatabilir misiniz?' diye sordum.
Bu sorum üzerine Sargın'ın adeta gözleri parladı ve aynen şunları anlattı:
"Allah, bana güzel İznik'e hizmet etme imkanı nasip ettiği için çok mutluyum, huzurluyum.
Çünkü seçimler öncesi İznik halkına ne söz verdiysem hepsini gerçekleştirdim. İznik tarihte, medeniyetin başkenti. Turizm, doğa ve tarihle iç içe. Turizmden gerekli payı alabilmesi için öncelikle temiz su, temiz hava, altyapı gerekiyordu. Tüm altyapıyı yeniledim. İznik'in gözbebeği gölümüz artık çok temiz.
Tüm cadde ve sokaklarımıza el attık. Toplam 120 kilometre yolu yeniden yaptık. Doğalgazı getirdik. Hizmet binası yaptık. Yarı Osmanlı mimarisi tarzındaki çinili hizmet binamız örnek olacak nitelikte. Yeni yaptığımız Kültür Merkezimizde düğün, toplantı, satranç, internet, okuma salonlarımız var. Engelliler için engelsiz yaşam merkezi eğitimi veriliyor. Balık pazarları yaptık. 5 yıldızlı 101 yataklı bir huzurevimiz var artık. yeni zeytin alım merkezlerimiz de faaliyette. Köylerimizde mini haller oluşturduk. Semt sahaları yaptık. Halı saha, voleybol, basketbol sahalarıyle İznik spor yaşamında da öne çıkıyor. Bunların hepsi bitti.

Turizm konusunda da 124 bungalow evler yaptık. Modern bir restoran var. Piknik alanlarımız da çok güzel oldu. Medeniyetin beşiği İznik'te turizm için bunlar gerekliydi. Çini festivali düzenledik. 21 Mart-24 Mart arasında da gün batımlarında eh güzelin yaşandığı ilçemizde 'Gün Batımı' festivalimiz var.
Gölümüzü de unutmayalım. Sahil yürüyüş yolu, bisiklet yolları, botanik bahçeleri hepsi bitti ve bunlar İznik'e ayrı bir değer kazandırdı. Yani İznik'i sil baştan yeniden inşa ettik denilebilir."
Elinize sağlık Başkan Sargın. İznik sizi unutmaz!.

TERARYUM ETKİNLİĞİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi işbirliğiyle "Değişen Dünyada Kadın" konulu sempozyum etkinliği düzenledi.
Sempozyum öncesi çok sayıda öğrenci katılımıyla 'Teraryum Atölyesi Etkinliği' gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen teraryum atölyesinde ilgili uzman rehberliğinde katılımcılar, kendi elleriyle birbirinden güzel ve sevimli teraryumlar yaptı.
Çalışmalarda teraryumun nasıl yapılacağını, bakımlarında nelere dikkat edileceğini öğrenen katılımcılar, günün anısına teraryumlarıyla etkinlikten ayrıldılar.

TRAFİK LAMBALARI GEREKİYOR

Mudanya yolu üzerindeki Esentepe/Bağlarbaşı BursaRay istasyonu çıkış merdivenleri civarında sürekli trafik kazaları meydana geliyor. Burada trafik akışını düzene koymak için trafik lambaları veya hız kesici setler gerek.
Yetkililere semt sakinleri olarak ricada bulunuyoruz. Saygıyla.."
Emel DOĞAN

SAĞ OLASIN SAYIN DÜNDAR

"Yunuseli Mah. sakinleri olarak Osmangazi Bld. Bşk.'mız Sn. Mustafa Dündar'a teşekkür ediyoruz.
Uzun zamandır beklediğimiz kapalı pazar alanımızın temeli Akyıldız Caddesi'nde törenle atıldı.
Pazar alanımızın tez zamanda bitirilmesi dileklerimizle Bşk. Dündar ve çalışma arkadaşlarına başarı ve kolaylıklar diliyoruz. Saygıyla."

Meftun ÖZTÜRK ve
çevre sakinleri

ALO, BURASI OSMANGAZİ

TAZİYE EVİ:- "12.3. 2019 köşenizde okurunuz Kemal Başeren'in 'Mezarlıklarımız Kır Lokantası Değildir!' başlıklı şikayeti yer aldı.
Yazıda Alacahırka ve Pınarbaşı Mahalleleri için istenen taziye evi projeleri, imar planlarında belediye hizmet alanı olarak düzenlenen alanlarda yapılmaktadır.
Bu mahalleler 'Muradiye Koruma Amaçlı İmar Planı'nda kalmaktadır.
Mahalle sınırları içinde, belediye hizmet alanı olarak düzenleme yapılıp mülkiyetinin belediyemize geçmesiyle taziye evi talebi ilgili müdürlüğümüzce değerlendirilecektir.

Konuya duyarlı okurunuz ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Müd.

İLERLEYELİM DEMEK HİÇ ÇARE OLMUYOR

"Toplu taşım araçları ve minibüsten biraz büyük özel ve belediyeye ait toplu taşım araçlarında havaların ısınması nedeniyle münakaşalar başladı. Yaz geldiğinde bu münakaşalar daha sert tepkiler yaratabilir.
Hava sıcak olduğunda zaten çok dolu olan toplu taşım aracının içi daha sıcak olacak. Toplu taşım aracına binen kişi ayakta kalıyor. 'Boş yerlere ilerleyelim' demek çözüm getirmiyor.
25 oturma yerine sahip bir toplu taşım aracı kaç kişiyi ayakta taşıyabilir? 3 milyonluk büyükşehire biz hâlâ 25 kişilik oturma yeri olan araç alıyorsak bu çare değildir. Minibüslerde hiç olmazsa, ayakta yolcu almak yasaktı.
Bu araçlarda kasalara doldurulmuş balıklar gibiyiz."
H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.