Hava Durumu

Nerede kaldı kentsel dönüşüm?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2017 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 07:26

"Osmangazi, Maksem Mah. Alaşar Cad. Mumcubali Sokak sakinleriyiz. Dört yıldır çektiğimiz çile artık yeter!.
Dört yıl önce 'kentsel dönüşüm' için burada yıkılan çok ev var. Yerlerine yapılacak olan bir kentsel dönüşüm projesi henüz ortada yok.
Mahallede yollar çok dar. Bu sebeble acil durumlarda ambulans, itfaiye arazözlerinin bölgeye girebilmeleri imkansız..
Mahallemiz terk edilmiş semt gibi. Kimse gelip duruma bakmıyor ve ilgilenmiyor.


Son şiddetli yağışta evlerimizi sular bastı. Komşularımızla birlikte mağdur durumlarda kalıyoruz.
Yağmurlu havalarda seller oluyor burada. Kentsel dönüşüme artık bir çözüm getirilmesini istiyoruz.


Olabilecek elektrik kesintilerinde ise burada göz gözü göremez. Farklı tehlikeler yaşanabilir. Çünkü etrafta hep asfalt çöküntü ve keskin çıkıntıları var.
Böylesi tehlikeleri yaşamadan çözüm için sayın ilgililerden destek bekliyoruz. Saygıyla." Mahalle sakinleri adına Aygül ÇETİN

Resmen birer tuzak gibi!

"İzmir Caddesi'nde bulunan Kafkas Pastanesi karşısındaki Nilüfer BursaRay İstasyonu'na ulaşmak isteyen yayaların oradan geçtikleri yeşil alan tuzaklarla dolu..
Çimen ve ağaçlarla dolu yeşil alan içinde sulama amaçlı olduğunu sandığımız ve zeminden birer karış yukarıda bulunan metal su boruları ile kesilmiş ağaçların zeminden beş/on santim yukarıda kalan kökleri buradan gelip geçen vatandaşların ayaklarına takılıyor ve yere kapaklanıyorlar.
Konunun daha da vahimi; bu alan içinde gece aydınlatma lambaları yok. Sadece alanın çevcresinde birkaç aydınlatma bulunuyor. Yani gece karanlığında buradan geçenler için tehlike daha da büyük.
Çim zeminden yukarıda kalan metal su boruları ve ağaç köklerinin üzerine hiç olmazsa kullanılmadığı zamanlarda birer uyarıcı renkli nayon torba konsa fena olmaz mı? Çünkü bu yeşil alanı yayalar istasyona gitmek için çok fazla kullanıyorlar.
Geçen perşembe günü bir arkadaşımla buradan geçerken onun ayağı su borularına takıldı yere kapandı. Benim ayağım da ağaç köküne. Neredeyse ben de yere kapaklanıyordum.
Nilüfer Belediyesi ilgililerinin dikkatine sunuyor, gerekli önlemleri almalarını rica ediyorum." Melike P.

Görme engelli kulübeye çarptı

"15 Aralık Cuma günü üzücü bir olaya tanık oldum. Ulucami karşısında, Posta Merkezi önünden geçerken durağa bir otobüs yanaştı. Görme engelli bir vatandaş güçlükle aşağı indi. Uzaktan izliyordum. Elinde beyaz bastonu da vardı.
Kaldırımda yürümeye çalışırken bir telefon kulübesine çarparak yere düştü.


Çünkü bu kaldırımda görme engellilerinin güvenle yürümeleri için özel sarı oyuklu parkelerle oluşan parkur yok. Görme engelli yaya da çaresiz kaldı.
Merkezi köy kaldırımlarına bile bu özel parkurlar yapılırken çok yoğun yaya akışı olan bu kesim niye ihmal edilir, anlayabilene aşkolsun?." Ayhan METİN

'Komşu dikkat gürültü yapma'

"Erdal Bey merhaba.
Her gün gazetenizde çıkan yazılarınızı okuyorum. Hepsi gibi bugünkü (14 Aralık) yazılarınızda 'Komşu dikkat,lütfen gürültü yapmayınız' konusu çok hoşuma gitti.
Acaba diyorum; bu yazıyı Belediyeler çoğaltarak su faturalarına ekleyip veya sadece yazı olarak bütün dairelere dağıtsalar mı?.
Bu konunun hassaslığını inanın apartmanda oturan çok insan bilmiyor.
Bilgilendirmek amacıyla faydalı olur kanısındayım. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Jale ÖZCAN

Tabela yok oldu

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş'taki Barbaros Mah. 1420 Sokak başındaki bir bina tamamen yıkıldı. Bu yıkımda sokak tabelası da yok oldu gitti. Uzun zamandır tabela yok.
Şimdi semte gelen yabancılar zır zır kapımızı çalıp 'burası hangi sokak?' diye soruyorlar?.
Osmangazi Bld.miz'den sokak tabelamızın tekrar burada uygun bir yere konulmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla." Orhan TURGUT ve sokak sakinleri

Alo, burası Büyükşehir

DURAKLAR:- "13.12.2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde, 'Duraklara bakım gerek' başlıklı okur yakınması tarafımızdan incelenmiştir.
Durakların temizlikleri yüklenici firma tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Duraklarda veya panolarda meydana gelebilecek herhangi bir hasar için gerekli onarım işlemi, ekiplerce derhal tamamlanmaktadır.
Panolara asılan izinsiz ilan ve reklamlar için zabıta ekipleri gerekli denetimleri yürütmektedir.
BURULAŞ tarafından yolcu bilgilendirmesi için güncel veriler panolara asılmaktadır. Bilgilendirmelerin daha kapsamlı olması için yenileme projesi yürütülmektedir."
SU KESİLDİ:- "6.12.2017 köşenizdeki, 'BUSKİ buna el atmalı' başlıklı okurunuz Ayşe Kuskan Saruhan imzalı şikayet yazısı incelenmiştir.
Söz konusu Osmangazi, Çekirge Mah. 1. Çağla Sokak, No: 23'teki binanın bahçe duvarında, komşu binaya ait içme suyu iç tesisatında oluşan arıza, özel mülkiyet içinde olup; özel mülkiyetler BUSKİ Genel Müd. görev, yetki ve sorumluluk sahası dışındadır.
Arızanın onarımı abonece yapılmadığından BUSKİ İçmesuyu Bakım Onarım ekiplerince bina girişindeki vana kapatılarak boşa akan su kesilmiştir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.