Hava Durumu

Neslin deden ceddin baban!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2018 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 08:30

Gürsu Bld. Ayyıldız Mehter Takımı, yeni mehterler için eğitime başladı.
Bld. Bşk. Mustafa Işık 'Şehit Başkanımız Cüneyt Yıldız'ın kurduğu ve bize emanet ettiği Ayyıldız Mehter Takımımızın başarısı bizleri gururlandırıyor. Bizi biz yapan tarihi, kültürel değerimiz mehter takımımız, kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu muhteşem mazimizin dile gelişidir. Dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu olan mehter takımı, bizim kültürel birikimimizin önemli simgesi. İçimizi titreten, kalpleri şevke getiren, heybetiyle düşmana korku salan ve savaşa bayram havasında gidilmesini sağlayan mehter takımlarımızın gösterileri hâlâ hepimizde aynı coşkuyu oluşturuyor" diyor.
Mehter eğitimlerine katılmak isteyenler Kültür İşleri Md.'ne başvuruyorlar.

Duşlar var ama çeşmeler yok!

"Büyükşehir Bld.'nden yıllardır Kumlalı- ların isteği hep aynı.
Yani; Kumla'dan Bursa'ya direkt ulaşım imkanından söz ediyorum. Belki on yıldan bu yana belediye bu isteğimizi nedendir bilinmez duymuyor.
Yoksa Kumlamız Bursa il sınırları içerisinde değil mi?
Karacabey'den Bursa'ya direkt halk otobüsü seferleri varken Bursamızın turistik bir sahil kesimi olan bölgemizdeki kıyı mahallelerinden direkt halk otobüsü seferleri yok.
Ayrıca; Kumlamız'da önemli bir eksiklik daha var. Sıcak yaz günlerinde halkın elini yüzünü yıkayacağı çeşme bulunmuyor. Upuzun sahil boyunda sadece bir adet çeşmemiz var. Onun önünde de yaz sezonlarında uzun kuyruklar oluşuyor.
Kumla'ya bir meydan çeşmesi şart. Kumsalda halkın düş alması için duşlar var da sahilde su içmek için çeşme yok. Bu çok entresan ve üzücü bir şey.
Yaz günleri Gemlik'ten Kumla'ya deniz taşımacılığı olmalı. Denize kıyımız var ama gemlik ile Kumla arsında bizler illaki kara taşımacılığı yapmak zorunda bırakılıyoruz. Deniz taşımaclığının önemini bir türlü kavrayamadık gitti." -H.B

Başkan Türkyılmaz'den çok önemli bir istek

"Mudanya sakinlerindenim.
İmkan buldukça yürüyüşlere çıkarım. Parklar ve yol boylarındaki banklarda oturur ve vatandaşlarla sohbet ederim.
Bazen güç durumda kalan ve sokakta yaşamak zorunda olanlara da rastlıyorum. Buna diğer kentlerde de rastlanabilir elbet. Mudanya'da yaşadığım için oradan örnek veriyorum.
Ne yapalım herkes başının çaresine baksın diyenler de olabilir.
Oysa, evimizde bu soğuk havalarda kombi bozulsa ve ısınma güçlüğü yaşasak nasıl huzursuz oluruz bir düşünün.
Peki kış günü ya sokakta yaşamak zornunda olanlar ne yapsın?. Düşünmek gerek. Çok zor bir durum.
İl Sosyal Hizmetler Müd. Kaymakamlık ve Belediye Bşk.'mız Sayın Hayri Türkyılmaz muhakkak bir plan yapmıştır ama Mudanya'da evsiz-barksız insanlara çare olacak bir gelişme yok. Düşünülmesini ve gerçekleştirilmesini istiyorum. Saygıyla." -Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yeni köprü yeni yol ve bir göl

"AS Merkez AVM arkasından Yeniceabat Mahallesi'ne giden yol üzerinde yeni yapılan köprüye ulaşılan yolda, köprüye gelmeden önce hafif bir rampa var. Burası hemen her yağışta resmen göle dönüyor.
Halbuki bu yol köprü ile birlikte yeni yapıldı, yeni asfaltlandı. Üstelik hafif bir rampa.. Burada sel suları nasıl birikir anlayabilmek imkansız. Rampalı yolda biriken suların akıp gitmesi gerekir ama göl oluyor.
Demek ki yapılan asfalt çalışması çok sağlıksız, düzensiz.. Belirli bir asfalt yüzeyi sağlanamamış.
Dikkatlere sunuyor, gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ediyorum." - Sevgül T.

364'ün örnek kaptanı

"25 Ocak 2018 Perşembe günü sabahı saat 09.00 - 10.00 suları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'ne ait 95 hattında çalışan otobüsle Şehirlerası Terminali'ne gelecek olan bir yolcumu karşılamaya gittim.
Otobüs kaptanının seyir halindeki dikkati ve trafik kurallarına uyumu dikkatimi çekti. Ve bence daha da önemlisi, kaptan her durakların kenarına adeta sıfır noktasına kadar yanaşarak yolcu aldı ve bindirdi.
Bazı otobüs sürücüleri buna pek dikkat etmiyorlar çünkü. Bilhassa yağışlı havalarda yolcular önleri gölden farksız hale gelen duraklara iyice yanaşmayıp yolcularını suların içine bırakıyor.
Bu kaptan kardeşimizi tebrik ederim ve tüm otobüs sürücülerine de örnek olmasını dilerim." - M.Ali SEYMEN

Alo, burası Osmangazi

"10 Ocak 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde bir okurunuzun 'Şaşırmamak Mümkün Değil' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Osmangazi Bld. olarak sorumluluk alanımıza giren bölgelere ilişkin çalışmalarımız özenle devam ediyor.
Gerek yaya yolları gerekse görme engeliler için döşenmiş yön taşları üzerinde yapılan alan işgallerine ve araç parklanmalarına karşı titizlikle çalışıyoruz.
Ancak yazıda bahse konu olan Maksem Caddesi, Büyükşehir Bld.'nin sorumluluk alanındadır.
Konuya duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.