Hava Durumu

Nihayet o yol yapılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2017 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 07:02

Gürsu TOKİ Konutları'na ulaşım yolu hakkında çevre sakinlerinin sık sık köşemize gönderdikleri yakınmalar nihayet ses getirdi!.
Özellikle yağışlı havalarda çok tehlikeli bir güzergah olan yolda Gürsu Belediyesi'nin başlattığı Dışkaya yolu çalışmaları devam ediyor.

Gürsu TOKİ konut alanında yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmaların yoğun olarak devam ettiği müjdesini veren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Belediyemiz hizmet alanına giren Toki konut alanında yaşayan vatandaşlarımızın bizden beklentilerini dinleyerek ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyoruz.
Yeni oluşan bir yerleşim yeri olması dolayısıyla yaşanan sorunları büyük oranda çözüme kavuşturduk. İhtiyaçlar doğrultusunda hizmetlere devam" diyor.
Dışkaya'nın Gürsu merkeze bağlantısının yanında; Dışkaya, İpekyolu, Ericek, Fındıcak, Şükriye, Fevziye, Hamidiye, Katırlı, Muratoba, Umurbey ve Engürücük Mahalleleri'nin de kullandığı 10 kilometrelik yolda yapılan çalışmayla, Gürsu'nun Gemlik ile bağlantısını sağlayan yolda böylece kalite de yükseltilmiş olacak.

İki gün içinde asfalt yapılacak

"Öncelikle 'Vatandaş Hattı' köşenizde Bursa halkının sorunlarına ve isteklerine yer vererek gösterdiğiniz hassasiyet adına teşekkür ederiz.
Bursalılara güvenli ve sürekli doğal gaz sunmak adına çalışmalarımızı sürdürürken, altyapı kullanılabilirliğini sürekli kılmak için de düzenli olarak bakımlar yapmaktayız.
Doğalgaz vanalarımız, başka kurumların yaptığı kazı çalışmaları sonucunda ne yazık ki asfalt altında kalabilmektedir. Biz de Bursagaz olarak, asfalt altında kalan bu doğalgaz vanalarını olası durumlarda kullanılabilir hale getirmek için bazı sokak ve caddelerde bakım çalışmaları yapmaktayız.

Yapılan kazı çalışmalarından etkilenen noktalar, bakımları tamamlandıktan sonra ekiplerimiz gözetiminde ve belli bir program dahilinde tekrar asfaltlanmaktadır.
Köşenizde yayınlanan bahse konu yer, (Nilüfer 29 Ekim Mahallesi Dursun Caddesi Aktaş-2 Sitesi ile Azra Sitesi caddesinin ortasında) asfalt programımıza dahil olan yerler arasındadır ve iki gün içerisinde asfaltlama çalışması tamamlanacaktır.
Sizin ve sizin vasıtanızla Bursa halkının bilgisine sunarız.
Saygılarımızla.." Bursagaz Kurumsal İletişim

Osmangazi Belediyesi'nin dikkatine!..

"Osmangazi ilçesi, Hürriyet Mahallemizde çarşamba günleri kurulan pazaryeri yanında bulunan ve içinde spor sahası ile sağlıklı bir yaşam için konulan spor aletlerinin de olduğu parkımıza acilen bakım gerekiyor.
Park alanı içinde bulunan çeşmemizin aynasındaki mermerlerin bir kısmı dökülüp kaybolmaya başladı. Diğerleri de bu gidişle dökülecek..
Bu arada belirttiğimiz çeşmenin dibine de çöp torbaları bırakılıyor ve bu nokta da sanki çöplük yeri gibi oldu.
Ayrıca çeşmenin önünden geçen yolumuz da berbat bir halde. Yapılan bir çalışmada kazılan ve daha sonra toprak ve mıcırla kapatılan yolumuzun da ele alınmasını Osmangazi Belediyesi'nin sayın ilgililerinden rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Çevre sakinleri

Çizgiler ve setler

"Yakın Çevre Yolu'nda Botanik Park bölgesi civarındaki ana caddede fotoğrafta görüldüğü gibi şerit çizgileri silinmiş ve görülmeyen bir vaziyette.
Trafik güvenliği bakımından tehlike yaratan bu durumun yanı sıra bu yolda genişletilen bir kesimde seyreden araçlar birden karşılarına çıkan ve parktan çıkış yapacak araçlar için açılan yolun bariyerleriyle karşılaşıyorlar. Burada da hiçbir uyarı işareti yok.
Konu, yollarımız ve işaretlemelerden açıldığı için bir başka önemli konuya da dikkat çekmek istiyorum.
Şehir içindeki bazı semtlerde birçok yerde yaptırılan hız kesme setlerinin de boyaları tamamen kaybolmuş bir halde. Olumsuz hava koşulları nedeniyle setleri belirleyen sarı ve beyaz renkli uyarılardan eser kalmamış. Bu yollarda seyreden ve güzergahı bilmeyen sürücüler için bu setler özellikle gece karanlığında çok tehlikeli oluyor, araçlar tahrip oluyor ve buradan geçerken araçlarımız resmen zıplıyor.
Gerekli olan iyileştirmelerin yapılmasını rica ederim." Haber Hattı

'Bir lokma bir hırka'

"Burası Osmangazi Belediyesi Düğün Salonu'nun arka kapısı.
Bir süre önce buraya konulan ve maddi durumu elvermeyip 'bir lokma, bir hırka' sözündeki gibi yaşam mücadelesi verme durumda olan vatandaşlarımızın alıp yararlanabilmesi için hayırseverlerin bıraktıkları kullanılmış giysi kumbarasının durumu içler acısı. Kimse bu durumu görmüyor mu acaba?.
Giysi kumbarasının bazı yerleri kopmuş, yazılar silinmiş, bazı giysiler ise yerlere atılmış..
Gazetenizdeki köşenize gönderdiğim fotoğrafla bunu belgeledim.
Sayın ilgili makam sahiplerinin duruma el atmalarını rica ederim. Saygılarımla.." Haber Hattı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.