Hava Durumu

Nilüfer'de tarihi rekor!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2017 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 04:54

Okurum Sn. Ali Güven'den gelen bir mail'de çarpıcı bir 'iddia' var. Konu ile ilgili olarak ve 'eğer varsa' bir düzeltme gönderildiği takdirde köşemiz açık tabii.
Nilüfer ilçesindeki tarihi rekora gelince..:
***

"Nilüfer Belediyesi bu yıl emlak ve bina vergilerine %100 zam yaparak tarihi bir rekor kırdı!.
Diğer belediyeler ise her yıl yaptığı gibi enflasyon değerinde (hatta enflasyonun da altında) %3 ile %6 arası zam yaparken Nilüfer Belediyesi'nin neden böyle bir zam yaptığını doğrusu çok merak ediyoruz.
Bu durumu fark etmeden vergilerini ödeyen binlerce vatandaşımıza bu abartılı zammın duyurulmasını ve bu zamma dikkat çekerek Nilüfer Belediyesi'nden de bu yüksek oranlı zam nedeniyle ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz.. Ali GÜVEN

Batı yakasının bitmeyen çilesi

"Şehrimizin batısında, yani İzmir karayolu, Nilüfer, İhsaniye, Görükle ve çevresinde bildiğiniz üzere son dönemde ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşanmaktadır.
Buradan ülkemizin batısına, Ege'ye yapılan şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlar nice yıllardır ciddi ve sıkıntılı durumlarla karşlaşıyor ve bu gidişle de yşanılan sorun devam edecek gibi.
Zaten Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali devreye girdiğinden bu yana sıkıntı devam edip gidiyordu şimdi de devam!...
İzmir yolu üzerinde geçici indirme-bindirme yerleri ile ara ara sorunun çözümüne çalışılan bu durum mevcut durakların da tamamen kaldırılmasıyla iyice çözümsüz kalmıştır.
Örneğin İzmir- Balıkesir- Çanakkale istikametinden gelen bir yolcu Görükle Ertuğrul, Özlüce' de oturmasına rağmen bulunduğu muhitte otobüsünden inemeyip direkt olarak Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gidip tekrar geri dönmek zorunda kalıyor.
Ve her defasında bu durum kaptan ve yolcular arasında indirme bindirme kavgalarının yşanmasına neden oluyor..
Konuyu acentelere ilettiğimizde bunun bir belediye kararı olduğu söyleniyor ve konu yıllardır çözümsüz durumda..
2017 Türkiyesi'nde hâlâ bu konuya bir çözüm bulunmadı. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Destek hizmetlerinin desteğe ihtiyacı var

"3 günden beri sabah saat 08.30-09.15 arası 444 16 00'lu telefondan Belediye Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile bağlantı kurmaya çalışmama rağmen bir kişiye bile ulaşamadım!..
Telefon açıldığında 'Kalite standartları gereğince' diye başlayan konuşmaya rağmen nasıl bir kaliteyse koskoca Belediye Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan bir tek kişi bile 3 gündür telefonlara bakmıyor!.
Belediye'nin sitesindeki 224-7161200 no'lu telefondan böyle bir numara kullanılmamaktadır cevabı veriliyor.
Sokak arasındaki bakkal bile kendi olmayınca işyerine bir çırak koyarken belediyede kalite standartları gereği olsa gerek bir tek Allah'ın kulu yok.
Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi'nin güçlü bir desteğe ihtiyacı var. Telefonlara 3 gündür cevap veremeyen bir birim kime nasıl destek verecek?. Kendine hayrı olmayanların başkasına hayrı hiç dokunabilir mi?.
Belediyelerimiz her ortamda bazı kalite belgeleri aldıklarından söz ediyor ama ne Büyükşehir, ne de Osmangazi Belediyesi belgelerinde yazılı şartlara uymuyorlar.
Her iki saygıdeğer belediye başkanımızın da açılışlardan ziyade işleriyle daha çok ilgilenmelerini canı gönülden arzu eder sonsuz saygılarımı sunarım."
İrfan KUŞAKSIZ

Nilüfer için yelkenler fora

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Yelken Takımı, Nilüfer Belediyesi iş- birliğiyle Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2017'de yer alarak Bursa'yı temsil etti.
Türkiye'nin en önemli yarış filosu, Bosphorus Cup yarışı için İstanbul'da buluştu. 11-14 Mayıs tarihlerinde 16'ncısı gerçekleştirilen Turkcell Platinum Bosphorus Cup'a 100 yelkenli katıldı. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da yelkenlilerin bulunduğu yarışta Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Yelken Takımı Nilüfer Belediyesi'nin destek ve işbirliğiyle yer aldı.
Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Yelken Takımı'ndan Ömer Burç, Murat Tavşan, Mustafa Öztürk, Şamil Bedir, Şafak Bedir, Yalçın Karayel Nilüfer Belediyesi adına yarışa katıldı. Böylece Türkiye'de ilk kez bir yerel belediye bu tür yarışlarda yer almış oldu.
Boğazın muhteşem görüntüsü eşliğinde, birbirinden güzel teknelerin yer aldığı yarış büyük ilgi topladı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı etkinlik için sahile akın eden izleyicilere muhteşem bir şölen sunuldu.
Nilüfer Belediyesi'nin alternatif sporlar için gösterdiği duyarlılık ve etkinliklerini kent dışına da taşıması büyük takdir topluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.