Hava Durumu

Nilüfer'e hiç yakışmıyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 08:29

"Vatandaşı gülümsetmeyi temel ilke kabul etmiş olan Nilüfer Belediyemizin yeni Başkanı Sayın Turgay Erdem Beyefendi'yi tebrik ederim.
Umarım Sayın Mustafa Bozbey döneminden aldığı yüksek hizmet ve farkındalık çıtasını daha da yükseklere çekecektir.
Mahallemiz olan Beşevler, Konak Mahallesi'nin, Konak Pazar Yeri çevresinde pazar günleri ciddi anlamda araç park yeri sıkıntısı oluşmaktadır.
Araçlar kaldırımlara park etmekte ve yayalar araç yolundan yürümektedir. Oysa bu noktaya hemen bitişik Beşevler Polis Karakolu da vardır.
Gönül ister ki periyodik kontrol olsa da araçların bu alanı uygunsuz parklamalarına bir caydırıcılık oluşturulsa.
Bu ilkelliğin Nilüfer'e yakışmadığını köşenizde defalarca dile getirmiştim.

En nihayetinde üstüne tüneyen (!) araçlar nedeniyle neredeyse bir yıldır paramparça olan daracık kaldırımın araç tünemelerine (!) kapatılması için heybetleriyle adeta tanksavar görünümlü beton toplardan dikildiğini gördüm.
Her ne kadar kaldırıma araç parklanmasının Emniyet birimleriyle koordineli çalışılarak çözülmesi gereken ve yeni otopark alanları oluşturularak çözülebilecek bir konu olmasına inanmama rağmen buna da şükür dedim. (Araçlar manevra yaparlarken istemeden de olsa tampon bölgeleri bu toplara takılıp araçlara büyük hasar verdiğini de unutmamak lazım ve toplar yerine denetimleri sıklaştırmak lazım!!!)
Çünkü artık neredeyse sadece tarladan yürüyebiliyorduk. Şimdi Başkan Erdem'den ve Nilüfer Belediyesi sayın yetkililerinden ricamız; parçalanıp dağılan kaldırımı en azından güvenli hale getirmeleri ve dağılan taşları bir araya getirip kaldırımı yayaların yürümesine uygun ve güvenli hale getirmeleridir.
Bu olumsuzluk artık sürmemeli ve güzel Nilüferimiz'e yakışır bir hale getirilmelidir..
Saygılarımla.."

- İsmini açıklamak istemeyen bir Konak Mahallesi sakini

ORTA KAPIYI AÇ!..

"Halkın şikayet konusu olmasına rağmen toplu taşıma araçlarında bebek arabaları kapatılmadan, açık şekilde alınıyor.

Bazen iki, bazen üç bebek arabası bile toplu taşım otobüslerinde görülebiliyor. Belediyelerimiz ise halktan tepki almamak için buna önlem almıyor.
Oysa otobüse binmeden önce annelerin çocuklarını kucaklarına almaları ve bebek arabasını kapatmaları gerekir.
Otobüs şoförleri 'orta kapıyı aç' diyenlere 'eyvallah' diyor ve kapatılmamış bebek arabaları otobüslere alınıyor.
Belediyeler bazı hatlarda zaten toplu taşıma araçlarını ufalttı da ufalttı. Neredeyse mikro boyutuna geldi denebilir. Otobüslere bebek arabasını açık almak yüzünden diğer yolcularla münakaşalar da çıkabiliyor. Çünkü araçlar çok kalabalık oluyor.
Anneler otobüslerin koridorlarındaki küçücük açık alan için 'burasa bebek arabalarını koyma yeri' diyor.
Oysa o küçük alan 'özürlülerin tekerlekli araba koyma' yeridir.
Eğer oraya iki ayrı bebek arabası konmuşsa, özürlü vatandaş aracını nereye koyacak; bu hiç düşünülmüyor?.
Bu duyarsız davranış AVM'lerde özürlü araç yerine park etmiş kişilerle aynı çizgidir. Bunu düşünmeyen anneler de toplu taşım otobüslerinin tekerlekli sandalye yerini bebek arabasıyla işgal ediyor.
Sayın BURULAŞ yetkilileri bu konuda acaba ne düşünür ve nasıl bir önlem alır?." - H.B

BU DİREK NE ZAMAN ELE ALINACAK?..

"Yaklaşık bir yıldan beri Çekirge semti, Süleyman Sokak ortasında kalan elektrik direk deplasesinin UEDAŞ tarafından acilen yapılmasını bekliyoruz.
Deplase yapılırsa Osmangazi Belediyesi de gelip bu perişan yolda gerekli asfaltlama çalışmasını yapacak.. Direk beş metre ileriye taşınacak; bütün iş bu kadar.
Sokak Afrika ülkelerinde görülemeyecek derecede bozuk. Delik deşik. Araçlar çok olumsuz etkileniyor.. Buradan geçme zorunda kalan araçların sürücüleri tepki gösteriyor..
Mahalle muhtarı olarak Müdür Emin Bey'i ziyaret ederek durumu anlatmamıza rağmen aradan iki ay daha geçti. Fakat ne yazık ki ilgilenen kimse yok. Kimlere başvuracağımızı şaşırdık.
Vatandaşlar da yetkili merci olarak muhtar olarak beni görüyor. Diğer yetkililere ulaşmak çok zor."

Çekirge Mh.Muhtarı
Coşkun ALINTAŞ

TEŞEKKÜR PANOSU

BURULAŞ'A TEŞEKKÜR VE BİR İSTEK

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi son yıllarda yoğun göç almış bir yer. Almaya da devam ediyor. Nüfus gittikçe artıyor.
Bu itibarla Demirtaş'ta oturup şehir merkezindeki işyerlerine gidip çalışan insan sayısı çok.
Bu kişiler arasında sabah saat 07:00'de nöbetlerine yetişmesi gerekenler görevlerine geç kalıyorlar. Çünkü buradan ilk hareket saati 06.28.
Hafta içinde Demirtaş'tan toplu taşıma otobüslerinin saat 06:10'da cumartesi günleri ve pazar günleri de ilk hareket saatinin 06:30 olmasını rica ve talep ederken BURULAŞ'ın bugüne kadar yaptığı hizmetlere de teşekkürler ediyoruz. İyi çalışmalar, saygılar."

Demirtaş sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.