Hava Durumu

Nilüfer'e nazar boncuğu

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 08:27

Nilüfer ilçesi, Ataevler Mahallesi sakini okurum M. Koray Öztürk'ten gelen bir mail ve fotoğraf son derece ilginç.
Bazı güzelliklerde 'aman nazar değmesin' düşüncesiyle bırakılan eksiklikler ve olumsuzluklardan biri de adeta bu fotoğrafta yansıyor.
Okurum şunları yazıyor:

"Ataevler semti, Barış Mahallesi, Ali Rıza Bey Caddesi'nde bulunan Verem Savaş Derneği binasının hemen arka yan sokağına ilçe belediyemiz tarafından hemen giriş köşesine konulan bir tabela ne zamandır aynen bu şekilde.
Sokak tabelasını buraya takan görevli takla atarak mı (!) bu tabelayı oraya monte etti bilemem?. Çünkü; tabela tamamen ters takılmış.
Daha da entresan tarafı, ters takılan tabelada 'Özlüce Mahallasi, Sevde Sokak' yazıyor.
Oysa burası Barış Mahallesi. Ve Özlüce Mahallesi'yle aramız çok uzak, epeyce bir mesafe var. Ayrıca, binanın duvarına daha önceden takılan tabelada ise 'Arda Sokak' yazıyor.
Ben bu işin içinden çıkamadım. Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.." / M.Koray ÖZTÜRK

BÜYÜK ZAFERİN BUGÜN YILDÖNÜMÜ

Çanakkale Zaferi; ülkemizin tüm dünyaya karşı tek yumruk olarak savaştığı ve en güzel destanların yazıldığı bir efsanedir.
1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunun 104 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı ve 'Çanakkale Geçilmez' dediğimiz tarihi zaferini anmak için bugün tüm yurtta törenler düzenlenirken 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale destanının yıl dönümü, Türkiye'nin dört yanında kutlanacak.
Türk tarihinin dönüm noktası olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla anıyorum.
Işıklar içinde olsunlar.. - E.Ö

MICIRLAR SAVRULUYOR

"Fotoğrafını çekip köşenize gönderdiğim yer, Yıldırım ilçesi, Ertuğrulgazi Mahallesi, Dilek Sokak. Burada bir süre önce bir çalışma yapıldı ve çalışma sonrası yol üzerine mıcır serildi..
Şimdi, bu mıcırlar ana caddeye kadar savrulmaya başladı. Araç geçtiğinde çıkan toz da cabası.
Yol daha ne kadar böyle kalacak?. Çalışmalar yapılıyor ve bitiminde kimse arkasına dönüp bakmıyor sanki. Yetkililerin dikkatine sunuyorum."

Sercan ÇELİK

KAMPÜSE MEYVE FİDANLARI

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Görükle Kampüsü'nde 'ağaç dikme' etkinliği düzenledi.Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da kaktıldığı etkinlikte rektör kendi elleriyle kazdığı çukurlara önceden hazırlanan ağaçları öğrencilerle birlikte yerleştirdi.
Sağlık Hizmetleri MYO Müd. Prof. Dr. Ufuk Şekir de geçen yıl öğrencilere çevre bilinci dersi başlattıklarını açıkladı. Şekir "çevre bilinci dersinde öğrencilerimizle geçen yıl fidan dikimi yapmıştık. Bu yıl da 20 meyve ağacı diktik. Etkinliğe 126 öğrencimiz katıldı. Programın gerçekleştirilmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR PANOSU

GÜLER YÜZ TATLI DİL

"Geçen perşembe Zafer Plaza'ya yolum düştü. Boyner Mağazası'nda çok beğendiğim bir montu eşime sürpriz yapmak için almak istedim. Ancak montların sergilendiği askıda istediğim bedende bir mont bulamadım.
Bunun üzerine reyon görevlisi Çiğdem Hanım son derece güler yüz ve duyarlılıkla bana yardımcı olmak istedi. Gidip depodan istediğim bedendeki montun çeşitli renklerini de bulup getirdi. Bu sürede mağazanın diğer çalışanları da bana güler yüzle çok yakın ilgi gösterdiler. Bu ilgi ve duyarlılık beni gerçekten şaşırttı. Çünü artık böyle davranışlara pek rastlayamıyoruz. Çok mutlu oldum.
Kendilerini tebrik ederim."

B.B.Ö

TEHLİKELİ MERDİVENLER

"Cuma günkü bir gazetede Ankara'da merdivenlerden düşen bir vatandaşın mahkemeye başvurarak tazminat davası açtığını okuyunca aklıma geldi.
Bizim Şehreküstü BursaRay İstasyonu'na inilen merdiven basamaklarının uçlarına ayak kaymalarını önlemek için konan fren şeritlerinden de eser kalmamış, hepsi erimiş gitmiş..
Yağışlı havalarda bu merdivenlerden inişte de birtakım beklenmedik kazalar yaşanılabilir.
Yetkili makamların ilgisine, bilgisine."

Feridun DİCLE

SEFER SAATLERİ ÇİZELGESİ GEREK

"Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi başında bulunan market yanındaki BOİ durağının arkasındaki büyük bir cam bloku uzun zaman önce kırılmıştı.
Duraktaki kırılmış olan camın yerine yeni bir cam takılmış. Teşekkür ederiz.
Ancak, durağımızda şimdi de bu yolu kullanan BOİ toplu taşım otobüslerine ait sefer geçiş saatleri çizelgesi asılmamış.
BOİ sayın yetkililerinin bu eksiği de tamamlamaları çok yerinde olacaktır. Çünkü büyük ihtiyaç duyuluyor.
Saygı sunarım."

Bir çevre sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.