Hava Durumu

Nilüfer'e yeni bir müze yakışır

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2022 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 08:16

"Yurtiçi ve dışında farklı müzelerin kişisel gelişimime olumlu etkilerı oldu.

Viyana Sanat ve Doğa Tarihi, Torino Fiat Otomobil ve Sinema Tarihi, Milano Alfa Romeo, Stuttgart Mercedes ve Porsche otomobil müzeleri ile Madrid Prado Sanat, Valensiya Ciudad de las Artes Ciencias Bilim, Bilbao Guggenheim Modern Sanat, Newyork Metropolitan Sanat, Ellis Island Göç, Prag Ulusal, Budapeşte Güzel Sanatlar, Mısır Kahire vb. müzelerde öğrenciler öğretmenleriyle müzeyi gezip ders işlerken heyecan içindeydiler.

Müzeler ülke ve şehir için en önemli kültürel miras. Bunu minik kızıma da öğretmek için Bursa ve yakın çevre müzelerini geziyoruz.

Büyükşehir Bld. eski Bşk. Sn. Recep Altepe'ce kente kazandırılan Merinos AKKM'deki Göç Tarihi (foto), Tekstil Sanayi ve Enerji Müzeleri de dopdolu içerikleriyle birer hazine. Emeği geçenlere şükranlarımızı iletiyoruz.

Bursa'nın en modern ilçesi Nilüfer ise müzecilikte zayıf. Özel Çikolata Müzesi ile Enstürman Müzesini de gezdik. Ama geniş kapsamlı bir müzemiz yok. Büyük eksiklik.

Nilüfer Bld. Bşk.'mız Sn. Erdem'in ilçemize çok yakında değerli bir müze kazandırır inancındayım. İçimden bu ses yükseliyor. Dilerim bu onur O'na nasip olur bu müze kısa zamanda Nilüferimiz'e kazandırılır. 

Birçok sosyal tesise sahip Nilüfer'de efsane bir müzenin ruhlarımızı da besleyeceğini ve Nilüfer adını bir kez daha ulusal çapta duyuracağına inanıyor, Sn. Erdem'e başarılar diliyorum." 

-SERKAN ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh.

VARYANTA BOMBA DÜŞMÜŞ DEĞİL!.

"Muradiye semtinde Memleket Hastanesi'ni geçip Çekirge yönüne ilerlerken dik rampalı ve yokuş aşağı olan varyantın hemen sağına (aman Allah korusun) bomba falan düşmüş değil. Ama neden-niçin bilinmez; kaldırımların hali içler acısı.

Ayrıca rampada asfalt yol çok dar. Vatandaş böylesi kaldırımda yürüyemeyince caddeye iniyor.

İnsan daracık caddede araçlarla resmen içiçe kalıyor. Hastane yanında da okullar var. Yani çocuk çok. Çocuklarımız da bu yolu tehlike içinde kullanma zorunda.

Osmangazi Bld. bu işe acilen el atmalı."

-SUNA T. / Muradiye - Kayabaşı Cad.  

TEŞEKKÜR PANOSU

SAĞOL KARAGÖZ:- "Ziraat Bankası Fatih Bulvarı Şb. Müşteri İlişkileri Asistanı Sn.Tuğba Karagözlü'ye bankacılık hizmeti konusunda yaptığım bir başvuruda gösterdiği büyük nezaket, güleryüz ve yardımseverliği nedeniyle açık teyekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum." 

- B.B.Ö

DİLERİM BİR SEL FELAKETİ OLMAZ...

"Şehir merkezinde tarihi belediye binasından Pazaryeri'ne inişte yol ayrımında (sağa doğru uzun çarşı ve sola doğru Kapalıçarşı) hemen yol başındaki yağmur suyu gideri için yapılmış mazgal maalesef bu durumda. Mazgalın büyük bölümü tamaman dolu. İçi çöp ve sigarı izmaritiyle kaplı. Su zor geçer. Mazgalın temizliği için daha ne bekleniyor? Şiddetli bir sel felaketi dilerim olmaz."

-OKTAY GÜLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.