Hava Durumu

O cami muhteşem... Ama!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2016 01:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 01:01
"Geçtiğimiz günlerde Dikkaldırım semtinde bir işim vardı. 
O tarafa yolum düşmüşken öğle namazımı da Mihraplı Camii'nde kılmak istedim.      
Burası huzur veren çok güzel bir camii. Muhteşem. 
Ne var ki tuvaletleri temiz sayılsa da bazı kusurları var ve bu caminin güzelliğini maalesef gölgeliyor.. 
Örneğin; tuvaletlerin bir kısmı genelde kapalı, bazı musluklar ise arızalı. Abdest alırken musluklardan akan sular çok soğuk. Oysa böylesine güzel bir camiye küçük bir güneş paneliyle yaz kış sıcak su temin edilebilir. 
Aydınlatmaların çoğu da kapalı. Tuvaletlerinde sifon yok vb. 



Geçtiğimiz günlerde gazetelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'daki bazı büyük ve turistik camilerin tuvaletlerini işletmek üzere şirket kuracağından bahsediyordu. 
Bursa'nın turistik ve büyük kapasiteli camilerinde de buna benzer bir uygulamanın olması turizm şehri Bursamıza çok uygun düşer diye düşünüyorum.     
Böylece tuvaletler baştan sona elden geçirilir, pırıl pırıl, tertemiz olurken diğer camilerimizin de tuvalet kalitelerinin artması yönünde örnek teşkil ederler ve böylece önemli bir uygulamanın yaygınlaşması sağlanır. 
Konuyu gazetenizdeki köşenizden yetkililere aktarmanızı rica ederim.
Saygılarımla.."
R.F.

Benzine yapılan zam çok insafsız



"Dolardaki yüksek artış, en sonunda yine en önce akaryakıt fiyatlarını içinden çıkılmaz bir hale getirdi.
Bir litre benzini 5 liradan daha yüksek fiyatla almak insanı gerçekten kahrediyor. Bu gidişle araçlarımızı garajlara çekip kullanamayacak bir hale geleceğiz.
Nedir bu dolardan ve akaryakıt fiyatlarındaki insafsız zamlardan çektiğimiz?. Dünyanın başka hangi ülkesinde, neresinde akaryakıt fiyatları bu kadar yüksek..
Akaryakıta yapılan zamlar sadece benzini, mazotu değil, tüm fiyatlara da yeni yeni zamların gelmesine sebebiyet veriyor. Fİyatlar her şeyde yükselirken maaşlar hep aynı. Maaşlara da zam yapılsın o zaman!. Bu iş nereye kadar böyle gidecek, bilen varsa açıklasın, öğrenelim.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Pırıltı Sokak 3.dönemde...

"Geçtiğimiz günlerde köşenizde yayınlanan okur talebi ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. 
Yayınlanan okur talebi üzerine yaptığımız incelemede, aydınlatma istenilen Pırıltı Sokak yatırım programımıza alınmıştır. 
Bahsi geçen bölgedeki aydınlatma problemi 3.uygulama dönemi olan 2016-2020 yılları arasındaki yatırım programımız kapsamında çözülecektir. 
Değerli müşterilerimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. 
Onları dinliyor olacağız. Bilgilerinize sunarız."
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Unuttular mı, bilmiyorlar mı? 



"Nilüfer İlçemizdeki İslam Uyar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi karşı köşesinde bulunan üçyol ağzı yedi-sekiz ay kadar önce sinyalize edildi.
Yapılan çalışmalar sırasında dikilen trafik ışık direkleri için  yeniden düzenlenirken kazılar yapıldı, yeni bordür tşları dizildi.
Fakat, trafik ışıkları direklerinin diplerindeki refüjler kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Derin çukurlar halen öylece duruyor.
Yaya vatandaşlar ışıklara riayet edip karşıdan karşıya geçmek isterken bordür aralarındaki derin boşluklara basma zorundalar. Ama ya ayakları takılıyor ya da yağışlardan sonra çamur gölcüğü halini alan yerlerin içine basmak zorunda kalıyorlar. 
Trafik siyalizesinin bulunduğu nokta ayrıca okullar bölgesi. Yüzlerce öğrenci ve semt sakinleri bu çukurlara basmamak için caddeye atlarken bu defa da geçen araçların tehlikesi altında kalıyorlar.
Trafik ışıklarını bu üç yol ağzına yapanlar refüjdeki direk diplerinin ele alınması gerektiğini acaba bilmiyorlar mı, yoksa unuttular mı?.
Hatırlatırız.."
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.