Hava Durumu

O mübarek bayrak, İşte bu bayrak!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2019 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 07:04

Değerli okurlarım;
Birlik ve beraberliğe en çok gereksinim duyduğumuz şu günlerde Bursa Mehter Takımı Derneği çok özel bir konserle Çanakkale Zaferimiz'in 104. Yılı ve Şehitler Haftası'na Demirkapı semtinde verdiği muhteşem bir konserle ayrı bir boyut ekledi ve semt bu konserle adeta inletildi.


En güzel marşları ve kahramanlık türkülerimizi seslendiren Mehter Takımı ekibine Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ile öğrenci velileri ve bazı semt sakinleri de büyük bir uyum ve başarıyla eşlik etti.
En güzel marşları ve kahramanlık türkülerimizi seslendiren Mehter Takımı konseri duygusal anlar ve gözyaşları içinde izlendi.
Genelde dağ yöresinden gelen yatılı öğrencilere tarihsel geçmişi olan Mehter Takımı ve müziğini yakından tanıtabilme amacıyla Okul Müdürü Abdülhamit İspir ve Müzik Öğretmeni Özge Emir'in girişimleriyle davet edilen Mehter Takımı için Dernek Başkanı Mesut Özkeser ve Mehter Takımı Kafile Başkanı Süreyya Uyumaz büyük bir duyarlılıkla daveti kabul edip belki de bir okulda ilk kez böylesi bir konser gerçekleştirildi.


Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı ve Şehitler Haftası etkinliği ile okul ve çevresinde çok anlamlı ve duygusal dakikaların yaşandığı günde öğrenciler, öğretmenler, veliler ve bir kısım çevre sakini de birbirinden anlamlı marşlara ve kahramanlık türkülerine gözyaşları içinde eşlik ettiler.
"Çanakkale türküsü, Ceddin deden neslin baban, Hoş gelişler ola Mustafakemalpaşa, Vardar Ovası, Ey şanlı ordu, ey şanlı asker" ve 'Zemin kan kırmızı, ay yıldızı ak/ O mübarek bayrak/ İşte bu bayrak" marşlarından sonra cuma günü okul çıkışı olması nedeniyle saygı duruşu ve mehteranlar eşliğinde İstiklal Marşımız da yine mehteranlar, öğrenci, öğretmen, veliler ve semt sakinlerinden oluşan yüzlerce kişilik muazzam bir koro tarafından beraberce söylendi.
Tören sonunda mehteranlar marşları başarıyla söyleyen öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ettiler.


Okul Müdürü İspir ve Müzik Öğretmeni Emir de Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle daveti gerçekleştiren ekibe içten teşekkürlerle başarılar diledi.

KALDIRIM DA BİTTİ BİSİKLET YOLU DA!

"Nilüfer ilçesi sakiniyim.
İlçemizde hemen her mahallede belediyemizce oluşturulan özel bisiklet yollarından güvenli bir şekilde yararlanıyorum.
Geçen hafta; Konak Mahallesi, Konak Caddesi'nde pazar alanına yakın bir kısımda bisikletimle gezerken bisiklet yolu ile yaya kaldırımların aniden bittiğini gördüm.
Hem bisiklet sürücüleri ve hem de yaya vatandaşlarımız için ciddi tehlike oluşturan durumun fotoğrafını çekerek gazetenizdeki köşenize gönderiyorum.
Büyük bir olasılıkla burada yapılan bir inşaat sırasında maalesef ortada ne bisiklet yolu kalmış ne de yaya kaldırımı!..
Nilüfer Belediyemiz'in ilgili birim yöneticilerine durumu yansıtmak ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını önemle rica ediyorum.
Saygılarımı sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

SIRA ALT KATLARDA

"Bir süredir inşaatı devam eden semtimizdeki Soğanlı Merkez Camii, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş'ın yakın ilgileriyle tamamlanıp üst katı ibadetimiz için törenle açıldı.
Muhteşem camimiz tüm Müslüman alemimize hayırlı olsun.
Semt sakinleri olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aktaş'a ve camimizin yapımı için emek harcayan herkese açık teşekkürlerimizi sunuyor ve artık alt katların da en kısa zaman içinde tamamlanarak eksiklerin giderilmesini merakla bekliyoruz.
Saygılarımızla.."
Bölge sakinleri

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından hafta içinde Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte kutlandı.
Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile Hilmi Haşal, Nuri Demirci, Şaban Akbaba, Gülsüm Işıldar ve Muhsine Arda gibi çok sayıda şair ve şiir tutkunu katıldı.
Dünya Şiir Günü etkinliği, şair Yusuf Yağdıran'ın Dünya Şiir Günü Bildirisi'ni okumasıyla başladı.
BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç'ın açılış konuşmasını yapmasının ardından etkinliğe onur konuğu olarak katılan Gülseli İnal ile Süreyya Akçay ve Pelin Yılmaz söyleşi gerçekleştirdi.
Dünya Şiir Günü etkinliği sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü.

BOZUK BİR YOL

"Yeniceabat Mahallesi ile AS Merkez arasındaki caddede iki ayrı noktada yapılan kazı çalışması sonucu kazılan yerler toprakla doldurulup öylece bırakılmış. Asfalt cadde zemini çok bozuk. Onarımın yapılması için ilgilileri uyarırız." n Selim AYCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.