Hava Durumu

Öğrenciler okusun diye ev elbisesi!

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2017 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 07:46

Mutlu pazarlar değerli okurlar.
'Bursa'daki Çılgın Türk' diye ünlenen ve eşi rahmetli Güler Köseoğlu ile birlikte eğitim ve öğretime büyük katkılarda bulunan, yurtlar yaptıran veteriner hekim Osman Köseoğlu'nun girişimleri ve bir avuç hayırsever tarafından kurulan BURSEV Vakfı şimdilerde Sevil Ceyhan himayesinde ve önderliğinde 'Ev Elbise- leri Projesi' ile yeni döneme başladı.

'Öğrencilerimiz Okusun Diye BURSEV Ev Elbisesi Giyin' sloganıyla başlayan etkinlikte mevsimlik kadın giysileri satılan stant her perşembe günü Nilüfer Sabit Pazarı'nın hemen girişinde açılıyor. 60-70 TL. arasında değişen fiyatlarıyla alacağınız mevsimlik giysi ile başarılı öğrencilerin eğitim ve öğrenimine katkıda bulunabilirsiniz.

BURSEV, 1997 yılında Bursa'ya hizmet etmeye gönüllü 14 kişi, Sevim Ersir, Güler Köseoğlu, Osman Köseoğlu, Engin Barışık, Sadettin Gülen, Ümran Yurdanur, Naime Özdemir, Hamiyet Karalı, Mukaddes Yazlık, Füsun Tezgör, Cahide Koparipek, Hediye Ay, Zekiye Gürakın, ve İlknur Gencer tarafından eğitim ve sağlık alanlarında hizmet vermek amacıyla kurulmuştu.
Bugüne kadar 300'den fazla öğrenciye burs veren vakıf halen bunu devam ettirirken okullara, hastanelere ve ihtiyaç sahiplerine de yardımlarda bulunuyor.
Hayırsever Güler-Osman Köseoğlu çiftinin kızları Vakıf Başkanı Dilek Köseoğlu gönüllü hanımların diktirip ve gerçekleştirdiği kermes türü elbise satışlarının büyük ilgi gördüğünü belirtirken hayırsever hanımlara da teşekkür ediyor.
BURSEV yönetimi, Dilek Köseoğlu, Sevgül Üstün, Alkan Yılmaz, Sevil Ceyhan ve Kadriye Avcı'dan oluşuyor. Yönetim danışmanı da Ecz. Aytaç Toker.
Haydi hanımlar; havaların gittikçe soğumaya başladığı şu günlerde alacağınız bir kışlık elbise sizleri ısıtırken, ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere de katkıda bulunacak ve onları da sevgiyle donatıp yüreklerini ısıtacaksınız.

Nilüfer'de şiir dolu bir şölen

Nilüfer Bld. düzenlediği 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, BAOB Oditoryum'da düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Ünlü Şair Ataol Behramoğlu'nun şiirleriyle renk kattığı açılış gecesine her yaştan şiir tutkunu katıldı.
1960'lı yıllarda Bursa Oda Tiyatrosu'nda sergilenen John Steinbeck'in ünlü oyunu Fareler ve İnsanlar'da da rol alan ve başarılı bir kompozisyon çizen usta Şair Ataol Behramoğlu aralarında 'Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var' şiirinin bulunduğu sevilen birçok güzel eserini okuyarak konuklarına şiir dolu anlar yaşattı.

İznik'te Gün Batımı sergisi

Tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü İznik ilçemizde fotoğraf sevdalılarının bir araya geldiği İZFOD Fotoğraf Derneği üyeleri ilçenin en güzel görüntülerini objektifleriyle saptadılar ve oluşan birbirinden güzel fotoğrafları geçenlerde açtıkları 'İznik'te Gün Batımı' adlı bir sergide sanatseverlerin izlenime sundular.

Dernek Başkanı Metin Emre, İznik Kaymakamlığı, İznik Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve emek veren tüm fotoğraf sanatçısı arkadaşlarına bu sergiye verdikleri katkı ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.
İznik'te Gün Batımı adlı serginin açılış töreni ardından katılımcılara teşekkür eden İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın fotoğraf sanatçıları ile birlikte sohbet ederek ilerleyen dönemde İznik'te fotoğrafçılık alanında yapılabilecek sanatsal etkinliklerin projelerini değerlendirdiler.
İşte o günün fotoğrafa dönüşen bir anısı..

Yeni çıkan kitaplar
'SONRA':- 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, bir İngiliz albayı ve karısı, savaş sonrası yeniden yapılanma sürecinde Hamburg'da yaşamakla görevlendirilir ve gerginlikler, onlarla yaşayan Alman dul bir adam ve onun sorunlu kızıyla ortaya çıkar.
Ödüllü yazar Rhidian Brook'un son romanı "Sonra" Pena Yayınları tarafından raflarda yerini aldı. İlginç bir roman..

Pazar neşesi
MAL:- Polis yurtdışına kaçak insan taşıyan kamyonu yakalamış ve şoförüne sormuş:
"Kamyonda ne taşıyorsun sen?.."
Şoför: "Mal var polis bey."
Bunu duyan kaçaklardan biri kamyon kasasına yatıp saklandığı yerden kafasını çıkarıp seslenmiş:
"Sen kime mal diyorsun be, ayıptır ayıp!".
Polis: "Hani mal vardı, sen kimi kandırıyorsun?"
Şoför: "Ee, mal olmasa hiç kafasını çıkarır mıydı beyim?."
(Teşekkürler Aydın COŞKUN)

Güzel sözler
"Öyle bir çık ki karşıma her baktığımda ilk defa görüyormuşum gibi, az kalsın ölüyormuşum gibi hissedeyim seni." n Edip Cansever
"Farklı ol. Değiş, geliş, keşfet, yüksel! Sonunda tek ol." n Bob Marley
"İnsanlar her zaman kahraman olamazlar. Ama her zaman insan olabilirler" -
Benjamin Franklin
(Teşekkürler Erol GÜRÇAY)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.